Z Elfowej krainy storczyków ;)))
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))
Tak się Cambria otwiera?
Wygląda zupełnie jak Miltonia 
Pozdrawiam, Basia:)
- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ale super ja przesadziłem swoją i czekam aż zacznie się "oswajać"
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zapowiedz wspaniała - taki dzióbek jakby troche zapowiadał kreseczek w innym odcieniu
Widzę, że pomysł z koszyczkami wyszedł cattleykom na dobre. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Justynko piękne są u Ciebie kwitnienia. Bardzo spodobały mi się Cattleye ustawione w rzędzie od największej do najmniejszej. 
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też mam przecenioną Cambrię dlatego szczególnie uważnie będę obserwował Twoją.Czy to Twoje kwitnienie?
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
BlueMonkey - to pierwszy kwiatek cambrii, który się u mnie otworzył. Rzeczywiście jest podobny do miltonii. Bardzo mi się podoba 
Luczek- mam nadzieję, że wnet Doczekasz się swojego kwintnienia u cambrii. To cudny i wdzięczny storczyk. Wnet przyjedzie do mnie kolejna cambria...
Aniu- dziś cambria calkiem otworzyła pączuszka, jaka szkoda, że nie mogę Wam tego pokazać. Ale za to, za 2 tygodnie zasypię Was fotkami
Katlejkom chyba się spodobają nowe "domki" ;)
Joane- rodzinka katlejkowa wkrótce się powiększy ;) A wybierałam różne hybrydy i krzyżówki katlejastych, żeby mieć jak największą różnorodność kwiatów
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o moich storczykach
Luczek- mam nadzieję, że wnet Doczekasz się swojego kwintnienia u cambrii. To cudny i wdzięczny storczyk. Wnet przyjedzie do mnie kolejna cambria...
Aniu- dziś cambria calkiem otworzyła pączuszka, jaka szkoda, że nie mogę Wam tego pokazać. Ale za to, za 2 tygodnie zasypię Was fotkami
Joane- rodzinka katlejkowa wkrótce się powiększy ;) A wybierałam różne hybrydy i krzyżówki katlejastych, żeby mieć jak największą różnorodność kwiatów
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o moich storczykach
-
Blue Monkey
- 500p

- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Justynko może w weekend wpadnę
to coś wykukam
i zobaczę ten piękny kwiat cambrii. Oj szkoda, że aparacik pojechał
Ale cierpliwie z
poczekam na sesję. Zasypuj nas fotkami

Początek mojej przygody.
))
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Justynko Kattleyki sa piękne
Czy to trudny storczyk w uprawie? I na jakim oknie trzymasz? Nie mam żadnej a bardzo mi się podobają ale coś nie mam odwagi by kupić 
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
- sylwiat26
- 50p

- Od: 5 sty 2010, o 16:14
Pozdrawiam Sylwia;)
- justus27

BlueMonkey- jeszcze kilkanaście dni i...aparaat będzie w domku ;)
AnnaL- Wiesz..dziś robiłam porządki przy storczykach <troszku wolnego czasu się trafiło, więc trzeba było się odstresować przy orchideach> i...odkryłam "cosia" u miltonii ;) Jeśli okaże się pędzikiem, to go Tobie dedykuję, bo jak szukałam pędzików to o Tobie pomyślałam...
PaniStorczyk - to pierwsze moje katlejki. Uczę się hodowli, a dzięki podpowiedziom Dziewczyn i eksperymentom na razie żyją. Stwierdzam, że wiosna to najlepsza pora roku na naukę nowych gatunków storczyków. Roślinki wtedy są silne i rosną, mimo wielu błędów opiekunów. Jeśli Masz chęć na katlejkę, to Kupuj teraz
Do jesienii się Nauczysz ich pielęgnacji. Powiedziełabym, że są troszku trudniejsze od falków, ale za to jakie piękne. Trzeba uważać, żeby korzonki nie gniły, albo za bardzo nie wysychały. Wiszą w oknie, po stronie zachodniej. ALe za miesiąc wywożę je na działkę - prawdopodobnie będzie to strona wschodnia.
Sylwia- wiem, wiem...mieszkam ok. 400m od szpitala
Ja Ci powiem tak...byłam w tej kwiaciarni, dwa dni z kolei. w jeden dzień były tam falki < z nowej dostawy> po 27zł, a w drugi dzień dołożyli ozdobne osłonki plastikowe i były po 45zł. Ja kupuję w hipermarketowe, ale tylko przy nowych dostawach. Albo...z przeceny. Falki z Castoramy i Obi mają ładniejsze korzonki niż te np: z Biedronki lub Lidla. Ale może tak trafiłam... Fotki będą, nowość, dziś jedna przyszła, ale pochwalę się dopiero, jak będę mieć aparat 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dziś przyszły dwie paczusie ze storczykami...5 nowości, a tu nie ma jak się pochwalić zdjątkami
AnnaL- Wiesz..dziś robiłam porządki przy storczykach <troszku wolnego czasu się trafiło, więc trzeba było się odstresować przy orchideach> i...odkryłam "cosia" u miltonii ;) Jeśli okaże się pędzikiem, to go Tobie dedykuję, bo jak szukałam pędzików to o Tobie pomyślałam...
PaniStorczyk - to pierwsze moje katlejki. Uczę się hodowli, a dzięki podpowiedziom Dziewczyn i eksperymentom na razie żyją. Stwierdzam, że wiosna to najlepsza pora roku na naukę nowych gatunków storczyków. Roślinki wtedy są silne i rosną, mimo wielu błędów opiekunów. Jeśli Masz chęć na katlejkę, to Kupuj teraz
Sylwia- wiem, wiem...mieszkam ok. 400m od szpitala
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dziś przyszły dwie paczusie ze storczykami...5 nowości, a tu nie ma jak się pochwalić zdjątkami
- renata75
- 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Justynko, czekam na fotki nowości.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Blue Monkey
- 500p

- justus27

W niedzielę prawdopodobnie będzie aparat w domku...A wtedy porobię dużo fotek ;)
- justus27

Niestety swojego aparatu w najbliższym czasie nie "odzyskam". Ale specjalnie dla Was pożyczyłam aparat od Znajomej ;) Niestety nie znam za dobrze jego funkcji, dlatego jakość fotek przeciętna.
Ostatnio przyjechało do mnie dużo storczyków. Z wymiany z Gogi< Gosiu jeszcze raz dziękuję
> przyjechała do mnie fioletowa cambria. Nazwałam ją "Rozgwiazda", ze wzgl. na podobieństwo do stworzonka morskiego:

Następna paczusia, jak do mnie dotarła była od AnnyL < Aniu wielkie dzięki
> . Dostałam keiki dendrobium nobile <białe z czerwonym środkiem>i żółta katlejkę:

Ostatnio przyjechało do mnie dużo storczyków. Z wymiany z Gogi< Gosiu jeszcze raz dziękuję

Następna paczusia, jak do mnie dotarła była od AnnyL < Aniu wielkie dzięki