Roślinki doniczkowe u Doroty
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Roślinki doniczkowe u Doroty
Kati teraz wiem ,że mój kwiat nazywa się gasteria :P najdłuższy liść ma ponad 25 cm.
igor mnie tak żal rozdzielać roślinki przybyszowe od matecznej, nie wiem czy nie powinnam ich właśnie pooddzielać.
igor mnie tak żal rozdzielać roślinki przybyszowe od matecznej, nie wiem czy nie powinnam ich właśnie pooddzielać.
- Ania.S
- 200p

- Od: 18 sie 2009, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Dorotko
Podziwiałam Twoje kwiaty
są prześliczne i takie zadbane
A koteczki cudowne
Podziwiałam Twoje kwiaty
A koteczki cudowne
Fiołeczki, hoje i reszta, Moja kolekcja fiołków afrykańskich i hoi
Kupię, sprzedam, wymienię.
Pamiętaj..... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Kupię, sprzedam, wymienię.
Pamiętaj..... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To naprawdę duży okaz. Podoba mi się i to bardzokorzo_m pisze:Kati teraz wiem ,że mój kwiat nazywa się gasteria :P najdłuższy liść ma ponad 25 cm..
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- korzo_m

Witaj Aniu
wśród moich skrmnych kwiatów doniczkowych.
Moje kicie to takie dwie małe rozrabiarki.
kati ja tego kwiatka w zeszłym roku dostałam od naszej forumowej koleżanki- agaxkub, został wtedy przesadzony, dostał większą doniczkę i tak ładnie zabrał się do życia.
A teraz kilka odsłon mojego fioletowego z żółtym środkiem fiołeczka ( sama ukorzeniałam w zeszłym roku listeczki
)

Moje kicie to takie dwie małe rozrabiarki.
kati ja tego kwiatka w zeszłym roku dostałam od naszej forumowej koleżanki- agaxkub, został wtedy przesadzony, dostał większą doniczkę i tak ładnie zabrał się do życia.
A teraz kilka odsłon mojego fioletowego z żółtym środkiem fiołeczka ( sama ukorzeniałam w zeszłym roku listeczki

- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Dorotko rodzinka kaktusów wygląda super
Ale ten fioletowy fiołeczek to wygląda wspaniale i gratuluję wyhodowania takiego okazu z listka 
- korzo_m

Igorze widziałam w twoim wątku, teraz to najlepszy dla nich czas.
Andzia dziękuję, próbę ukorzeniania listków podjęłam chyba po 15 latach przerwy. Jeszcze czekam na inne, ale jak na razie nie wypatrzyłm pączków.
Andzia dziękuję, próbę ukorzeniania listków podjęłam chyba po 15 latach przerwy. Jeszcze czekam na inne, ale jak na razie nie wypatrzyłm pączków.
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uroczy fiołeczek

Tak między nami Ja też kiedyś od Agi coś dostałam i również rośnie jak na drożdżach. Ta dziewczyna, chyba czaruje te swoje roślinki przed wysyłkąkorzo_m pisze:kati ja tego kwiatka w zeszłym roku dostałam od naszej forumowej koleżanki- agaxkub, został wtedy przesadzony, dostał większą doniczkę i tak ładnie zabrał się do życia.
Moje doniczkowce i sukulenty
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Dorotko roślinki wspaniałe hiperastry jeszcze mogą zakwitnąć nie rezygnój szkoda by było.
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Hipeastrum nieraz wypuszcza liście a potem pojawi się kwiat, cebule posadzone są prawidłowo
Też miałam taki problem ale z Ismeną. Teraz kwitnie ale tylko na dużych cebulach na małych nie chce. Zazwyczaj też ma najpierw liście a potem kwiat.
- korzo_m

kati my z Agą spotykamy si często, mieszkamy niedaleko. Dzięki niej- moje w zeszłym roku puste parapety tak się zapełniły. Kwiatów w domu ma bardzo dużo, ma taką oazę zieleni w pokojach. Chyba się Aga nie obrazi, że zdradzam jej prywatność :P
elaipawel, Anna dziękuję ,to jeszcze mam nadzieję, a już wątpiłam.
Moja sąsiadka żadnych zabiegów nie robi z cebulkami, a kwitną jej co roku, ma piękne biało- czerwone kwiaty. Wcale jej cebule nie są takie duże jak moje.
elaipawel, Anna dziękuję ,to jeszcze mam nadzieję, a już wątpiłam.
Moja sąsiadka żadnych zabiegów nie robi z cebulkami, a kwitną jej co roku, ma piękne biało- czerwone kwiaty. Wcale jej cebule nie są takie duże jak moje.
Dorotko ismena kwitnie u mnie bliżej wiosny, po przekwitnięciu trzymam w domu, w maju jak zrobi się cieplej wynoszę na dwór na słonko. W razie kilkudniowych opadów sprzątam pod dach, stoi tak do jesieni potem przestaję podlewać i wynoszę do chłodnego garażu. Trzeba zwracać uwagę, jak pojawią się małe listki zabieram do domu w marcu-kwietniu. Kilka dni temu przyniosłam do domu przesadziłam i zaczęłam podlewać. Ma w tej chwili liście a kwiaty pojawiają się później kwitnie mi już kilka lat. Twoje też muszą odpocząć niepodlewane i w chłodnym miejscu na pewno zakwitną.
Jak pojawi się pąk zaczynam zasilać nawozem do roślin kwitnących.
Jak pojawi się pąk zaczynam zasilać nawozem do roślin kwitnących.
- korzo_m

Aniu one były przez kilka miesięcy w chłodnej piwnicy, wg wskazówek eryka miałam po kilku miesiącach je posadzić, tak też zrobiłam, na moją cebulkę nie liczyłam, że zakwitnie ( jest duża, kwitła tylko 1 raz zaraz po zakupie, od 3 lat nic, cebulki nie wyrzuciłam, trzymam z nadzieją), ale liczyłam na cebulkę od eryka. Jeszcze czekam może się zdecydują pokazać na co je stać.
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Dorotko nie poddawaj się
cierpliwość popłaca. A tego fiołka muszę skomentować bo ma taki prześliczny uroczy kolorek mmmm 
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- korzo_m

Fiołek jest ciemno fioletowy, zdjęcie nie oddaje jego uroku, jeszcze ten żółty środek
Nie wiem dlaczego nie mam efektów w uprawie amaryliusów, ile ja cebulek kupowałam w ogrodniczym, zakwitały u mnie tylko jeden raz, póżniej marniały i wywalałam, a wszystko robiłam wg wskazówek sprzedających, przestawałam podlewać , chowałam doniczki, no klapa

Nie wiem dlaczego nie mam efektów w uprawie amaryliusów, ile ja cebulek kupowałam w ogrodniczym, zakwitały u mnie tylko jeden raz, póżniej marniały i wywalałam, a wszystko robiłam wg wskazówek sprzedających, przestawałam podlewać , chowałam doniczki, no klapa
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Dorotko bedzie dobrze zakwitną zobaczysz.
Ela