Oczywiście, wszystkie pięknie kwitną I, oczywiście, gratuluję pędów, które są Twoją zasługą
Ale przede wszystkim chciałam napisać, że ta warżka u ostatniego jest niesamowita!
Wando, który storczyk jest od siostry ?
Twoje storczyki nie próżnują i wzięły się do roboty na wiosnę
Super pędy, pączki i kwitnienia ! Na parapecie robi się spore zagęszczenie...
Od siostry są właściwie dwa. Ten z bocznym pędzikiem przypiętym do jasnego patyczka i ten z małym pędzikiem wychodzącym z dołu roślinki. Spadł siostrze i ma jeden liść połamany, a drugi ułamany w połowie. Marnie wygląda, więc robiłam tak fotkę, aby nie było tego widać.
Wandziu, widać że Twoje storczyki zaczęły szaleć na wiosnę, pięknie i kolorowo u Ciebie, u mnie na razie dwa się rozwinęły ,a dwa jeszcze stoją w pąkach.
Pięknie! Sama nie mogę się na nie napatrzeć, choć komp mam tak ustawiony, że cały czas je widzę. Lada dzień powinien kwiat rozwinąć kremowo-waniliowy i fioletowy o dużych kwiatach, więc będzie jeszcze piękniej. Nobile ma bąbelka na psb. Może też będzie kwiatek?
Wandziu ależ się rozszalały Twoje kwiatuszki, super kolorowo. A wiesz czego Ci zazdroszczę, parapetu na dwa rzędy doniczek, ile można więcej upchać, ja nie mam tej możliwości
W lutym kupiłam z przeceny Phalaenopsisa o dwóch pędach kończącego kwitnienie. Podobał mi sie jego kolor - pistacjowy. Miał jeden kwiatek, który wkrótce przekwitł. Zdecydował jednak przedłużyć pęd o 3 kwiatki. Jeden właśnie się rozwinął, a na drugim pędzie wypuścił boczny. Teraz ma bardziej intensywny.