Tulapowisko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tulapowisko

Post »

Się pośpieszyłem, ten księżyc to dziś :lol:
W każdym razie za chmurami. Póki co. Bo znając go, to jak zawiśnie za moim oknem to wyjdzie i caaaałą noc będzie mi przyświecał. I dzisiaj to albo będę się katować be śnie albo wcale nie zasnę ;:224
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam :wit dopisuję się do wątku, bo ładnie i ciekawie się obserwuje zmiany - chyba kiedyś trafiłam na poprzednią część, ale udało mi się zgubić :oops:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Mati będziesz fotografował księżyc ? Jak tak to wstaw koniecznie zdjęcia :D
Mam bardzo podobne okolice, dużo lasów liściastych, rzek ... Mam prawie taką samą rzekę na końcu działki. Żyją w niej bobry ;:173
Jesień już powoli kończy się ;:145 a ja żadnych zdjęć nie zrobiłem ;:223

Pozdrawiam ;:131
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Mati :wit . Jak zwykle u Ciebie obfitość fotek ;:224 , pod tym względem nigdy się nie zawiodłam u Ciebie ;:108 . Udało Ci się sfotografować księżyc ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was :wit Czasami sam sobie sprawy nie zdaję, jak to miło, jak ktoś się wpisze.. Czasami człowieka taki dołek ogarnia pt. ,,jestem ofiara, nie mam nikogo" itd., wchodzi się tu i od razu milej na sercu ;:131

Natalio, witaj (ponownie) :wit
Nie potwierdzę ani nie zaprzeczę, czy Cię widziałem, bo pamięć już nie ta ;:306 Zresztą to nie ma nic do rzeczy ;:173
Bo o ile dwa lata były zmiany w trawnika w rabaty z kwiatami, to teraz będzie zmiana jeszcze lepsza- z rabat w ogród ;:306
Także serdecznie zapraszam ;:108

Seba, no, księżycowi coś tam pstryknąłem, jednak to konkretnie nie ten sprzęt ;:224
I nie, nie kupię nowego, bo jestem zwolennikiem natury i unikam cywilizacji jak się da ;:224
I jeszcze nie mam ochoty wydawać na nic innego niż roślinki, uzależnienie na całego :lol:
Jeszcze do Ciebie nie dotarłem, ale nadrobię. Jestem ogólnie podejrzliwy i nieśmiały, ale jak się rozpoznanie w terenie dokona to wszystkich w koło swym światłem ( i próżnością na pokaz) zaćmię :;230
Mówisz masz rzeki i lasy liściaste, zazdroszczę ;:108 U mnie takiego porządnego liściastego to nie ma ;:222
W tej mojej rzecze też bobry żyją. A konkretniej trochę dalej w krzakach i konkretniej do 2 lat temu były. Ostatnio w lata wysycha to może się wyniosły?
Jesień tegoroczna jakoś natchnienia nie niosła. Taka denna ;:224

Ewelino, teraz fotek mało, zimno i bez jakichś zmian, coby można pokazać ;:222
Księżyc udało mi się pstryknąć, jednak jakość to inna sprawa ;:224

Ołkej, lets goł! :;230
Pokażę tylko dlatego, żeby nie było, że nie widziałem :lol:
Tylko że gościu mi na złość robi i jak chcę spać to nic jego światła nie zaburza, i wiadomo- chcę się popatrzeć to się w chmury okryje.
Wyciągnijcie sobie średnią z tych zdjęć :;230 I nie komentować. Do komentowania będzie niżej Glass & Fire ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[Strefa wolna dla komentarzy]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati pora taka, że w ogrodzie wiele się nie dzieje ale jak widać można fotografować inne rzeczy ;:224 . Dla chcącego nic trudnego ;:306 . Księżyc bynajmniej złapałeś a ja nawet aparatu nie wyciągałam ;:173 . Słoneczka życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, można, można ;:108
Zaczynam myśleć, że lepiej nie kupować takiego aparatu z makro, bo chyba przez rok z samego domu bym nie wyszedł, co mówić o ogródku, olaboga okolica a gdzie pojechać gdzieś ;:oj

Drzew korony takie piękne są :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Makromyki :wink:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Makromyki ;:333 . Korony drzew faktycznie są piękne i takie olbrzymie ;:224 . Mój brat swojego czasu "bawił" się w robie zdjęć makro i nawet własnoręcznie zrobił takie specjalnie ustrojstwo z folii aluminiowej i tektury ;:306 . Powiem Ci, że zdjęcia wychodziły genialnie. Fotografował głownie owady ;:108 .
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Mati jesteś u mnie mile widzianym gościem :wit

Tak, sporo jest u mnie lasów - głównie sosnowych. Ponad połowa powierzchni gminy to lasy, rzeki i bagna :D

Możliwe, że bobry wyniosły się. To podłe gadziny, wytną wszystko co się da w pień :evil:

Na pierwszym zdjęciu jest dąb, na trzecim klon ? :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ładne zdjęcia, pięknie chwytasz jesień ;:138 Uwielbiam takie dzwoneczki, a Ty dostałeś śliczne ;:138 ja lubię wieszać kilka na tarasie i jak jest wiatr to pięknie dzwonią :wink: Ładną masz na podwórku studnie , nie widziałam chyba jeszcze :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Baschka
50p
50p
Od: 18 lis 2016, o 23:05

Post »

Piękne zdjęcia. A foty drzew mnie urzekły.
Uwielbiam takie zimowe drzewa gdy widać ich całą rzeźbę i "konstrukcję" konarów :D
A inne fotki i ogródek też super. (podglądam już od jakiegoś czasu) ;:215
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozbierałem się na tyle, by móc wytworzyć trochę paplaniny pisanej. Po szkole z moją kochaną klasą człowiek ma wrażenie, że jak się pójdzie do lasu to życie nie istnieje. Innymi słowy, jestem tak przeciążany paplaniem i ich ograniczeniem umysłowo-rozumowym, że w domu konkretnie nie wiem, co ze sobą zrobić, a na dworze wiecznie żyć nie mogę. Zresztą ostatnio nie mam ochoty. No, takie życie ;:173

Jak już piszę to się poskarżę, że mam taaaaaaaaaką ochotę (i fundusze, mam stypendium od wójta na półrocze ;:183 ) i bym chciał kupić oplątwy lub sukulenciki z kaktusikami. To nie! Niektóre osoby nigdy miłości do roślin nie zrozumieją ;:222

Ale mam liście pograbione :;230 I tylko kilka wysokich bylin mi szpeci, ale to się zaraz zrówna z ziemią ;:183

Ewelino, uwielbiam gołe gałęzie, szczególnie jak wszędzie siwo lub jest szadź. I jak świeci słońce. W sumie zawsze ;:306
Umiejętności techniczne, uhuhu, nie rozpracowałem jeszcze gumki do włosów i wielu innych rzeczy, a gdzie tworzenie cacek ;:224
Fajnie, że brat ma, pewnie do ogrodu pergole kiedyś zrobi ;:108

Seba, ja się przyswoić muszę ;:170
Bobry złe nie są aż tak, wystarczy tam nie rozwalać ;:306
Drzewa dobrze określiłeś ;:108 Pomiędzy dębami jeszcze lipy dwie rośną.

Karolinko, dzwonki mi się nigdy nie znudzą, tak przypuszczam, każdy inny ;:173
Studnia to i owszem, jest, starannie na zdjęciach omijana ;:306 Ale jak pomalujemy i nastawiamy donic z kwiatami to będę pokazywać ;:108

Basiu?, miło mi, że fotografie się podobają :wink: Czytałem, że zakładasz ogród. Dobrym pomysłem będzie założenie własnego wątku ;:108

Fot nie mam. Ale bawiłem się w GIMP-a :wink:

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Mati - głowa do góry.
No właśnie, czasami bylinki trzeba uciąć przed zimą bo nie wszystkie są ozdobą zimowego ogrodu. Ja w tym roku celowo pozostawiłam wszystko bez cięcia, ale niektóre to faktycznie aż się proszą o to zrównanie z ziemią. ;:172
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati nie łam się ;:224 . Zimą będzie mnóstwo pięknych scenerii do focenia ;:333 , oby ;:131 . Z tymi pergolami to przesadziłeś ;:306 . W drewnie mój brat się raczej nie bawi a nawet z tych tektur już wyrósł ;:306 . Dorobił się w tym roku syna i wiesz.. ma teraz inne zajęcia :wink: . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

Tulap pisze: teraz będzie zmiana jeszcze lepsza- z rabat w ogród ;:306
Bardzo ciekawie zabrzmiało. Cos czuję, że będzie sie działo :D
Do komentowania będzie niżej Glass & Fire ;:306
Uwielbiam świece, szczególnie o tej porze roku, zboczenie takie - nawet nie wiem ile mam w domu świec i świeczników, kto by to policzył...
Bardzo fajnie uchwycone ogniki, te i poprzednie też :)
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”