Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

HALINKO ja nie mam kłopotów z wejściem na FO może masz słaby net ;:224
IWONKO to raczej przemijanie NIESTETY .Teraz zbliża się okres zbierania nasionek a tu wszystko mokre ;:222 Dzisiaj oglądałam czy są jakieś nasionka na rutewkach, bo nigdy się tym nie zajmowałam, lecz wygląda to bardzo słabowicie ;:222
TERENIU to raczej przemijanie rutewki lecz z daleka są widoczne . ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu jak masz apetyczny busz w ogrodzie!!! ;:138
Rutewka już jesienna.... ech... coś mnie zaczynają te kolory jesieni przerażać. Wydaje mi się że za szybko... ;:174
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu co to są za rudbekia ?
te w dolnej części zdjęcia .

http://www.fotosik.pl/zdjecie/cef3a52a23f23866

;:168 ;:168
Jadziu, ja już nie chcę deszczu pada i pada nie wie kiedy przestać, chcę ;:3
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu piękny kolorowy busz pokazalas, u mnie tak nie lało, dzisiaj wykopywałam liliowca, miał sucho jak pieprz.Ja w ogrodniczym kupiłam dwa odcienie różowych dalia, a wyrosły białe, wkurza mnie to, ale cóż zrobić :D
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Niezły busz u Ciebie :lol:
W nawiązaniu do naszej wymiany zdań - wczoraj znalazłem kawałeczek bylicy 'Silver Queen' przy liliowcu. Więc przesadzę i pozwolę dalej rosnąć u mnie :roll:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam jak pokazujesz cały ogród . Piękny , ile tam roślin, jakie dusza zapragnie. Pięknie , kolorowo, chyba ciasno. Ale pięknie Ci rośnie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLCIA cały ogródek mam podzielony na rabatki jedne mniejsze, inne większe, inne długie i chude i jakoś wszystko się mieści .W tej chwili jest sporo miejsca bo większość róż poszła porządnie pod sekator
FLORIANIE to tylko tak na fotce wygląda ,bo wszystkie rabatki tworzą jedna całość, a rzeczywiście ogródek jest podzielony na sporo rabatek .Na jednej są jesienne rośliny,na innej wrzosy, pieris i niskie iglaczki ,a na jeszcze innej Rh i azalie,a tylko na środkowej przeważają róże i drobne byliny.Lewa część na której rosną jesienne kwiaty jest także owocowa z porzeczkami ,agrestami ,truskawkami i borówkami .Teraz rosną tam ogórki a wiosną większość tulipanów ,których koszyczki potem wyciągam i mam miejsce na inne rośliny .No cóż trza sobie jakoś radzić :wink: jak się nie ma hektarów :;230 To jest dobra organizacja :wink:Fajnie ,ze odzyskałeś Sliver Queen moja jeszcze nie kwitnie
RENIU tak to jest z podmianami roślin i jak tu sie potem nie wkurzać .Kolorowy busz był jak na raz kwitły wszystkie róże to był cudowny pachnący busz ;:167 ;:167 Teraz gdyby nie te parę kwitnących hortensji było by nieco nudnie.Grandiflora ma w tym roku tak wielgachne kwiatostany jak moja głowa coś niemożliwego ;:oj
MARYSIU nie wiem jaka to rudbekia może błyskotliwa, bo niestety mam ja nienazwaną . Deszczu też mi wystarczy, teraz potrzebne trochę słonka ,żeby pomidory dojrzały i ogórki, bo jest mnóstwo kwiecia, a nie ma kto zapylać ;:108
BASIU niestety tylko patrzyć jak bluszcze zaczną się czerwienić, a komarów tyle się namnożyło ,ze szok .Nie da się wysiedzieć, bo nawet w słonku atakują te dranie
Dzisiaj było słonecznie i można było trochę posiedzieć na dworze wreszcie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Rutewka Delavay'a śliczna ,sprawia wrażenie bardzo delikatnej. Bardzo ładna.Widok ogólny ;:215 .
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Rutewka piękna, ;:167 ja, niestety nie kupiłam /kupiłam dla koleżanki na imieniny/
nie była tania a już mam pojedynczą więc jakoś się obędę .
Jadziu, pytałam o tą rudbekię, bo ja czekam na kwiaty rudbekii od Władzi
myślałam ,że też taką masz .Jak zakwitnie u mnie, to wstawię zdjęcie już nie mogę się doczekać. ;:65
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Rutewka piękna , czy masz też białą , ja mam trochę inna taką roztrzepaną , ale białej nie mam ;:3
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Jadziu możesz pkazać ta rutewkę z większej perspektywy, jest przesłodka, ale czy jest widoczna z daleka czy trzeba oglądać ja z bardzo bliska?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i u Ciebie Jadziu widzę tą śliczną rutewkę, no piękna, oj muszę pomyśleć o niej ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj byłam na odwiedzinach u naszej Irenki [adamiec] i przyjechałam znów obładowana roślinkami w szczególności sadzonkami truskawek .Przywiozłam też sadzonki Budleji , także jednego gotowca juz ukorzenionego .Muszę je przezimować na korytarzu ,bo szkoda by było znów je stracić,a wiosną pójdą do gruntu .One są jeszcze zbyt młode, mam także sadzonkę słoneczniczka szorstkiego Laraine Sunshine, bo mój mi wybył juz jakiś czas temu .Żarełko było wyśmienite kurki w sosie śmietanowym, ziemniaczki puree i surówką PYCHOTKA. Jeszcze do teraz jestem obżarta, a tu trzeba było posadzić skarby co niniejszym uczyniłam

Nie wiem gdzie szałwia Amistad ma nasionka lecz myślę ,że na końcu kwiatka jest takie jedno jakby nasionko .Zebrałam parę i jestem ciekawa co z tego wyjdzie .Może Beatka sie zjawi i może ona będzie wiedzieć, bo ma inne szałwie podobne do Amistad.Zebrałam też sporo zielonych nasionek z tego różowego przetacznika ciekawe czy po wysuszeniu coś z nich będzie, bo na suszenie na łodyżce raczej nie liczę[ tu znów Terenia może będzie wiedzieć] .Nie zbierałam nigdy nasion z takich roślin, więc nie mam pojęcia ;:174 Wstęp trochę przydługawy ;:224 lecz nie szkodzi :wink:

IWONKO wszystkie rutewki są śliczne tylko niektóre są baaaardzo wysokie jak np Delavay'a czy Elin one osiągają wysokość nawet 3m .Ta rutewka ma wyrosnąć do 150 cm lecz u mnie osiagnęła teraz wysokość zaledwie 0,5 m, bo była cięta wiosną po kwitnieniu .Nie bardzo podobał mi się ten krzewik ,więc go ciachnęłam, a ona znów podrosła i nawet zakwitła :) Muszę ją jednak przesadzić w inne miejsce, bo źle ją posadziłam
RENIU to dopiero młoda sadzonka i nie bardzo z daleka się prezentuje z jednym kwitnącym pędzikiem.Potrzeba dopiero ,żeby się rozrosła, wtedy będzie lepiej widoczna, a tu z trochę dalszej perspektywy

Obrazek

TERENIU mam białą Delavay'ę Splendide White ta miała jakieś 150 cm wysokości, lecz ładnie poszła na szerokość

Obrazek

MARYSIU ja nie pamiętam ile płaciłam za swoją lecz chyba nie była zbyt droga, bo inaczej bym nie kupiła :wink: te Rudbekie to są te najzwyklejsze nie mam od Władzi Rudbekii ;:185
JOASIU moja rutewka w tym roku nie jest zbyt urodziwa bo troche przystopował ja Cardinal Hume i muszę jej zrobić więcej miejsca ,żeby się wykazała w przyszłym roku .Ona zbyt późno startuje jak już większość roślin zaszalała i potem ma brak miejsca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę Jadziu że energia Cię rozpiera ja po powrocie z działki spałam a teraz jakoś nie mogę się pozbierać. ;:185
Jutro będzie nowy dzień i nowa energia, wnuczek , maszyna i rower z działki muszę sprowadzić ;:145
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Fajne takie spotkania Jadziu ;:215 , przyjemne i pożyteczne ;:215 a widzę i białą masz taką, no śliczna również ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”