Na Polnej... działka pachnąca różami...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na Polnej... działka pachnąca różami...

Post »

Gabi,dlaczego ja dopiero dzisiaj dotarłam do Ciebie? :wink:
Ale dajesz po oczach różami, no piękne i wielkie okazy. RU przy altance jest rewelacyjna, okazały krzaczek, moja dopiero od poprzedniego sezonu odbija lata posuchy.
Doktorek ma niesamowicie głęboką barwę, trzeba sobie sprawić taki okaz ;:306 Teraz się zaczyna wzrost naszych apetytów na nowe róże...
Czerwona serduszka urocza.
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Gabi Doktorek uroczy ;:167 Pięknie się przebarwia ;:215

Giardina taka dostojna. Co tam za powojnik obok niej się wepchnął w kadr??
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Alutka, a bo ja wiem gdzie Ty chodzisz ?.... ;:202
Apetyt na nowe róże rośnie.. to prawda... gdyby tak jeszcze areały chciały urosnąć, to już by było super... ;:108

Obrazek

Obrazek

Jolu, doktorek jest cudny... a ten zapach... mmm... ;:219
... obok Giardiny rośnie... no właśnie... matko i córko.. !!! co ze mną ??? skleroza na całego... strach się bać co będzie dalej... ;:202
kurde..no... aha... już wiem... Arabela... nie to nie Arabela... o zgrozo... ;:223 ;:145 ale skoro nie Arabela, to na pewno Duranda... ;:306

Obrazek

a to już Rhapsody...

Obrazek

i pierwszy "rasowy" liliowiec... :heja

Obrazek

i takie tam...

Obrazek

Obrazek

a teraz.... tadam.... :tan .... mój nowy płotek z palety... :heja

Obrazek

Obrazek

i takie częściowo ogólne... więcej się w kadr nie zmieściło...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no to już nie zanudzam... miłej niedzieli wszystkim... :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Gabi padłam na widok tych ostatnich zdjęc z widokami ;:180
Pamiętam tego twojego Piroueta - ależ to olbrzym.
Super ten płotek z palety. Właśnie wpadł mi do głowy pewien pomysł. Pozwolisz że trochę odgapię :oops:
Chciała bym jakoś odgrodzić część użytkową ogrodu (którą zawsze namiętnie omijam aparatem, bo zawsze tam nie uporządkowane) od tej ozdobnej. Jedyny warunek - musi być tanio. To wydaje się świetne rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabi,genialny płotek.
Ogrom kwiatów na ostatnich fotkach powala,ale jeśli ktoś do ciebie zagląda od lat,to zapewne się nie zdziwi.
Przy twojej trosce o rośliny nie ma innej możliwości.
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Gabi masz ogród do pozazdroszczenia... ;:180
Mnie tak się podobają te róże pnące , że tylko patrzę gdzie by je jeszcze u siebie wcisnąć.
A dopiero co kupiłam nowe nabytki jesienne i wiosenne a już myślę o następnych... ;:224
Jeszcze kwitnień tych róż nie widziałam... ;:306
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, ja właśnie tym płotkiem odrodziłam część ozdobną od części warzywnej...
przedtem rosły tam bukszpany, ale jak wiesz, mają strasznie rozlazły i płytki system korzeniowy, zżerały i spijały wszystko, co dostawały warzywa i kwiaty... a do tego trzeba było je ciąć, a jak wiesz jestem już emerytką, więc sił mi ubywa... ;:306
tak więc zostawiłam tylko dwa, które mają spełniać rolę takiego przejścia, a resztę wyrzuciłam... nawet fajnie ten płotek wygląda... mam zamiar przed nim coś posadzić, albo wetknąć doniczki z wiszącymi kwiatami w te otwory na górze... mój Małż marudził jak zięć przywiózł mi palety, ale teraz mu się podoba... jak zawsze zresztą... to naprawdę świetne rozwiązanie...
Pirouette co roku jest mocno cięty a rośnie jak szalony...

Madziu... serdeczne dzięki... ;:168

Olu, ja też z chęcią bym jeszcze coś upchnęła... już kombinuję, ale to nie jest takie proste... mam chyba z 7 ukorzenionych róż i nie wiem gdzie je powsadzam... nie chciałabym aby było zbyt napchane, ale korcą nowe róże niemiłosiernie... ;:306
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże.
Plotek super pomysl ;:63
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Normalnie szczęka mi opadła ;:202 na widok Pirouette, ależ okaz Gabi! To samo tyczy się ostatnich widoków, rewelacyjne kompozycje.
Płotek bardzo fajny, też mi palety cały czas chodzą po głowie, tylko warsztatu brak na realizację projektów ;) A ta górna część płotu jest podwójna (z dwóch stron deska)? Bo można dno dorobić i skrzynka na małe co nieco gotowa.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabi no nie powiem też masz wielkie okazy i trochę ciasnawo a myślałam ,ze to tylko tak u mnie :;230 Moje liliowce też stroją się już w pąki ,ale ten Twój wyrywny https://lh3.googleusercontent.com/-VhDs ... 00/037.JPG Zastanawiam się czy to suszek powojnika???? lecz fajnie wygląda super ujęcie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Gabi, nie wiem od czego zacząć... ;:171
Najpierw od przeprosin, że dopiero teraz się melduję w nowym wątku :oops: Jak to mówią, lepiej późno, niż... później :wink:
Jestem pod ogromnym wrażeniem widoków Twoich róż ;:180 Zazdraszczam pozytywnie i wzdycham "kiedy moje takie będą???"
Jakbym miała takie okazy, to pewnie bym nie wychodziła z ogrodu wcale ;:170
Ujęły mnie szczególnie widoki z szerszej perspektywy - bossskie ;:167 A na tym zdjęciu jaka róża tak czaruje?

Obrazek
Niesamowita ;:oj
Pytałaś do jakiego wieku można róże przesadzać... Cóż, ja przesadzałam nawet 10 letnie róże :;230 Przyjęły się, chociaż jak zwykle przy każdym przesadzeniu, pierwsze kwitnienie było słabsze. Myślę, że w Twoim wypadku decydujące powinno być, jak te róże czują się na tych stanowiskach, gdzie rosną. Jeżeli kwitną obficie tzn., że miejscówka im pasuje :D
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Gabi Pirouette u Ciebie jak zwykle zjawiskowa ;:167 I ile ma pączków ;:215
Ten powojnik Duranda bardzo mi się podoba. Tylko na razie nie mam już miejscówek na powojniki, może coś w przyszłym roku się wymyśli :wink: Wszak areału u mnie dostatek :lol:
Giardina też cudowna, ja z niecierpliwością czekam na kwitnienie swojej.
Lilie wodne są piękne, zazdroszczę Ci, że masz możliwość mieć je u siebie.
Płotek pomysłowy, a ogórki dobrze rosną na sznurkach? Przyznam, że jeszcze nie próbowałam prowadzić ich w taki sposób.
Na ogólnych zdjęciach widać Twoją zieloną rękę do roślin. Pięknie, buszowato, dużo róż i bylin to jest to ;:215
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nigdy więcej żywopłotów z trzmielin i bukszpanów... ale się dzisiaj naharowałam... wykopałam 6 starych trzmielin które rosły przy siatce tworząc żywopłot... matko kochana... co za głupia baba je tam posadziła... ;:223
Wkurzało mnie, bo było tam ciągle sucho... normalnie Sahara.... trzmieliny wszystko spijały.... biedna Eden też cierpiała, bo rośnie w pobliżu... kupiłam za to takie maty z wikliny i od razu ładniej się zrobiło.. przynajmniej Eden widać z daleka, a ta pstra trzmielina ją tłamsiła... kości nie czuję, ale to nic...

Kasiu, dzięki... ;:168

Alutka, Pirouette jest wielka... to prawda, ale gdybym ją nie cięła dość mocno, to chyba by pół działki zajęła...
Masz rację, ta górna i dolna deski są podwójne i kombinuję jak koń pod górę, co by tam i jak by tam... myślałam o takich donicach, które wsadza się między poręcze, ale nie wiem czy się tam zmieści, bo te szczeliny nie są zbyt duże... zobaczę i może coś wykombinuję...

Jadziu, trochę ciasnowo mam, ale gdybym się uparła, to niejedna różyczka by się jeszcze zmieściła... ;:306
Masz racje... to środek powojnika... ;:333

Elwi, nie trzeba przepraszać... wiem jak to jest...
Moje róże mają już sporo lat... a przynajmniej niektóre, bo są też i młodziaki... a z tym wychodzeniem to masz rację... nie chce mi się wracać do domu... wiesz... nie chcem, ale muszem... ;:306
Na tym zdjęciu jest RU.... ma chyba z 5 lat, ale dokładnie to nie pamiętam...
Nie wiem czy będę przesadzać te róże, bo faktycznie mi szkoda... zanim się znowu zaaklimatyzuję upłynie ze dwa lata, a kwitną całkiem fajnie...

Jolu, w ten sposób prowadzę ogórki już któryś rok... rosną tak samo jak na ziemi... tylko że nie są brudne i nie trzeba grzebać między liśćmi...
no i wydaje mi się że choroby się ich tak nie czepiają... mam je dłużej niż sąsiedzi...
Dzięki Joluś... ;:168

aha... teraz już wiem, że z jesiennego zamówienia dwie róże się nie zgadzają... nie mam Ventilo i nie mam Kurfürstin Sophie... ;:145
Za to mam jakąś wielkokwiatową i jakąś landrynkową... będzie reklamacja...
Zdjęcia będą jutro... miłego wieczoru wszystkim... :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gabi aż dwie róże się nie zgadzają jestem ciekawa moich bo nie wszystkie jeszcze zakwitły .Złamałam pąka Amelce przy pieleniu i znów teraz muszę czekać na następnego. Jak na razie 3 róże są OK
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale widoki ;:oj
Przepieknie masz, wcale się nie dziwie, że nie chce Ci się wracać
Róże Cię kochają.
Ja w tym roku też jestem zadowolona. Ale nie umiem zrobić takich zdjęć
Płotek bomba. Super pomysł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”