Majka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majka w ogrodzie

Post »

Majka przywędrowałam do Ciebie z rewizytą :D
Fajnie spotkać krajankę na forum :wink: Ja mieszkam na trasie Toruń - Olsztyn :lol:

Sami kładliście kostkę ;:oj Szacun dziewczyno ;:333
No i gratulacje dla M, zdolniacha z niego, taka ładną pergolę zrobił :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Wpadłam na chwileczkę i zajrzałam do Ciebie, a tu jak zwykle pięknie i wszystko takie dopracowane.
Surfinia w cudnym kolorze znam te odmianę miałam ją na balkonie dwa sezony temu - bujna i prześliczna.
Różyca przy branie w doskonałej formie - można oczy cieszyć do woli.
Najpiękniejsza jest ta smagliczka - nie wiem czemu nie mam jej w ogrodzie :|
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć :wit
Tak przeglądam forum i widzę, że założyłaś wątek, więc wpadłem :wit
Pozwól że przeglądnę jutro czy pojutrze i napiszę wtedy coś konstruktywnego a teraz się zahaczę bo skleroza daje się we znaki ;:173
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Majka, przejrzałam wątek. Masz już mnóstwo roślin i bardzo zadbany ogródek. Jedyne czego mi brakuje to struktury - czyli większych drzew. Trochę cienia zawsze się przyda. A pod drzewami, niższe piętra można sobie wtedy szaleć i szaleć. U mnie świetnie sobie radzą klony np Crimson Sentry. Dużo miejsca nie zajmują, bo rosną kolumnowo a akcent kolorystyczny nie do pogardzenia. Zwłaszcza że lubisz klony palmowe. To mogłaby być namiastka kolorystyczna do Atropurpureum. W zeszłym roku posadziłam trzy klony Royal Red, szczepione na 220 cm. Będą czerwone kule.
No i u siebie pisałam o bzie czarnym odmiana Eva. Też naśladuje klon palmowy ale jest ciemno bordowy, niemal czarny.
Ciekawa jestem jak przetrwały ci róże szczepione. Ja mam jedną, ale drobnokwiatową The Fairy. Dała sobie świetnie radę.
pozdrawiam
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

jol_ka dziękuję za miłe słowa ;:196 a to do Ciebie mi całkiem blisko jakieś 30km ;:65
Tulap witaj :wit
April tak zapewne brak u mnie cienia ogród ma 5 lat choć za domem jest jeden orzech ma dobrych kilkanaście lat ale tył domu jeszcze słabo zagospodarowany :oops: a bez o którym piszesz mam jakieś 4 lata i dopiero w tym roku ładnie wybija ponad resztę bo za blisko go posadziłam
Obrazek

Obrazek

Obrazek
sosna za chwilkę trzeba przyciąć kule

Obrazek
modrzew szczepiony

Obrazek
złotokap miał pełno pąków ale po przymrozkach w kwietniu dosłownie w oczach opadły :twisted: i zakwitł kilkoma

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No,to przejrzałem :wink:
Powiem tak-za różami jakoś szczególnie nie przepadam,ale Twoje pomysły to niezła gratka ;:oj
Przydałyby się jakieś ogólne zdjęcia bo ciężko sobie rozrysować,jak Twój ogród wygląda ;:108
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:D

Przejrzałam cały wątek, masz fajne pomysły a koła z granitu są super, pewnie niejeden wykorzysta Twój pomysł. Róż nie mam wiele (7 szt), ale chętnie je ogladam na fotkach sa zawsze te kwitnace i wypasione u mnie w realu już gorzej, bo ledwie wystartowały to juz im listki zija, a pnąca ma czarna plamistość....Ech zmartwienia ogrodników.

Miłej niedzieli. ;:3
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Jestem pod wrażenjem modrzewia, piękny okaz w porównaniu z moja mikro miniaturką :)

Kamień cudny, nie dodawałabym chyba nic, a jeśli już to coś bardziej w formie płożxącej żeby napisu nie zasłonić, bo naprawdę podziwiam za pomysł i wykonanie- zachwyca
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Tulap hej mój ogród pewnie ciężko rozrysować bo przed ogrodzeniem dzieje sie chyba więcej niż w samym środku a to dlatego, że siatka ogrodzeniowa zaczyna się jakieś 15 metrów od drogi więc już od wjazdu kuszę roślinami jakim tylko się da :heja
fiskomp witam :wit zmartwień ogrodników jest wiele ale ogród bez róż hymmmmmmmmmmm one jednak wprowadzają najwięcej kolorów a ja robię sporadycznie opryski a jak spadają liście od plamistości czy innych to udaję, że tak ma być w końcu natura radzi sobie sama więc mało ingeruję i biegam po różnych wątkach a tam już niektórzy po drugim oprysku ja sobie czekam niech radzą na razie sobie same przez 5 lat jak mam róże raz chyba zrobiłam oprysk na czarną plamistość i jak dla mnie bez wielkiego rezultatu jedyne na co czasem raz czy góra 2 to pryszcze na mszycę bo jest jej u mnie tyle, że pąki nie miały siły się rozwinąć choć gdy tylko się pojawiają zaczynam zbierać je ręcznie a, że mam już prawie 100 róż to czasem nie ogarniam :oops:
chmielakowo :wit :wit :wit dziękuję za miłe słowa a modrzew w zeszłym roku go sporo podcięłam od dołu a w tym roku za to się zagęścił i rozbujał :tan

pergola dzieło męża solidna więc posadziłam przy niej różę veilchenblau a z drugiej clematisa a do tego dostawilam krzesełka i stoliczek miejsce jeszcze do wykończenia bo planuję wysypać kamień ponieważ w tym miejscu sam piach bo to miejsce po składowaniu piasku na budowę domu przed tujami sporo lilii ale wszystkie w koszykach więc nie wiem czy docelowo tam zostaną czy nie będę z nimi wędrować hehe
Obrazek
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju piękny ten modrzew ja kiedyś też miałam takiego ale w którąś zimę zmarzł
Miejsce jak wykończysz będzie ładne w pobliżu lilie -zapach będzie uprzyjemniał
odpoczynek przy stoliku ale chyba musisz jeszcze pomyśleć o cieniu nad stolikiem .
Ciekawi mnie ten kamień z numerem posesji czy namalowałaś ten motyw roślinny
czy to jakimś innym sposobem jest wykonany :?:
Bardzo pomysłowo urządzasz Swój ogród - zaglądam i chociaż nie zostawiam śladu
to zaglądam z ciekawości ,co nowego jest u Ciebie.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Majeczko spać nie mogę, więc wybrałam się spacer po twoim ogrodzie :wink: Mam tylko nadzieję, że nie trzasnęłam zbyt głosno furtką i nikogo nie obudziłam :wink: Pięknie urządzasz swój ogród, bardzo ujęły mnie kule własnej produkcji wśród kuli bukszpanowych ;:215 Wstawisz zdjęcie świecących wieczorem?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Też miałam takie miejsce gdzie składowano piach w czasie budowy, a od trzech lat jest tam różanka ;:172
Niedługo i u ciebie nie będzie śladu po budowie.
Pomysł z liliami w donicach i koszykach sama uprawiam z powodzeniem ;:333 Nawet kwitnące jestem w stanie szybko przesadzić ;:306 Sprawdza się to świetnie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

slimak900 pisze:pergola dzieło męża solidna więc posadziłam przy niej różę veilchenblau a z drugiej clematisa a do tego dostawilam krzesełka i stoliczek miejsce jeszcze do wykończenia bo planuję wysypać kamień ponieważ w tym miejscu sam piach bo to miejsce po składowaniu piasku na budowę domu przed tujami sporo lilii ale wszystkie w koszykach więc nie wiem czy docelowo tam zostaną czy nie będę z nimi wędrować hehe
Obrazek
Wiesz fajnie by wyglądała ta pelgora z mini kołem z granitu tak tylko żeby stolik i krzesła sie mieściły, po kamykach gorzej chodzić a i krzywo wszystko stoi.
Z resztą u Ciebie dużo kół było by fajne nawiązanie..
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Zgodzę się z Basią, takie usypane koło bardzo fajnie by wyglądało.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Majka świetny ten zakątek z czarnym bzem, :?: a modrzew niesamowicie wygląda. ;:oj Placyk z pergolą moim zdaniem tylko z granitu, ;:108 będzie spójnie, a przede wszystkim klimatycznie. ;:215 Podziwiam pracę z taką liczbą róż, ręcznie zbierasz mszyce. :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”