Epimedium szykuje się do kwitnienia
IWONA1311-Iwonka ten ubiegły rok był chyba niezbyt sprzyjający dla cebulowych bo mnie oprócz cyklamenów zgniły wszystkie cebulki zakupionych krokusów i hiacyntów.Zakwitła mi sangwinaria ta co pierwsza wylazła i okazało się że to ta kupiona na targach, ta od Ciebie powoli się gramoli.
ASK_anulla-Aniu witaj.Wiosna trochę się opóźniała ale myślę że nadrabia zaległości.Ja też myślałam że cyklameny posadziłam w złym miejscu ale to zima je załatwiła a szkoda bo już widziałam te kwitnące kobierce.Iglaki są fajne bo i różne formy i kolory igieł ale niestety trzeba je przycinać bo jak się tego nie robi to strasznie się zaczynają panoszyć.
tija-Witaj Elu.No mamy i my wiosnę, chyba jesteśmy trochę rozpuszczeni tą pogodą bo wymagamy wiosny bardzo wcześnie zapominając że jeszcze kilka lat temu w marcu bywało sporo śniegu.
Roślinki nadrabiają zaległości ale zmiany temperatury trochę je hamują myślę że to dobrze bo na niektóre jeszcze za wcześnie i gdyby zbyt szybko rosły to przymrozki mogły by im zaszkodzić.
Moje pomidorki wysiane, dosyć późno bo 19 marca ale na pewno do 15 maja urosną i dadzą sobie radę w gruncie, ja sadzę tylko na grządce więc nie spieszyłam się z wysiewami.
anabuko1-Aniu już tak masz sucho? U mnie jest tak mokro w niektórych miejscach że nie mogę nic robić a o wyplewieniu chwastów nie ma mowy.
Iryski to ubiegłoroczny zakup jesienny kupiłam chyba po dwie cebulki i tak mile mnie zaskoczyły, mam nadzieję że będą się mnożyły bez problemu.
Sangwinaria
Jeden jedyny zakwitł
Zawilec