Miłego odpoczynku i szczęśliwego powrotu życzę.

skórki z borówki nie obieram ,mrożę surową ,jest pyszna do jogurtu ,do ciasta ,u mnie przed ptakami jest zasłonięta siatką ,przynajmniej większa część ,grzybków nie ma bo bardzo sucho ,może sie to zmieni ,żeby chociaż w jesieni były,ale domek mam przygotowany do jesiennych wyjazdów,pozdrawiam
 skórki z borówki nie obieram ,mrożę surową ,jest pyszna do jogurtu ,do ciasta ,u mnie przed ptakami jest zasłonięta siatką ,przynajmniej większa część ,grzybków nie ma bo bardzo sucho ,może sie to zmieni ,żeby chociaż w jesieni były,ale domek mam przygotowany do jesiennych wyjazdów,pozdrawiam  

szkoda tylko, że grzybów jeszcze nie ma. U nas to z pewnością nawet jesienią nie będzie, gdyż grzybnię całkiem wypiecze.
 szkoda tylko, że grzybów jeszcze nie ma. U nas to z pewnością nawet jesienią nie będzie, gdyż grzybnię całkiem wypiecze.   
  Coś nowego zakwitło?
 Coś nowego zakwitło? 

Podglądam , podglądam a Ciebie nie ma a Ty biedna podlewałaś ogród , ja też od piątej rano na starej działce podlewałam .
 Podglądam , podglądam a Ciebie nie ma a Ty biedna podlewałaś ogród , ja też od piątej rano na starej działce podlewałam . to ja bardzo dziękuję za prezenty
 to ja bardzo dziękuję za prezenty   
   i za to że chciałaś wstąpić w moje skromne progi  było mi bardzo miło Was gościć
 i za to że chciałaś wstąpić w moje skromne progi  było mi bardzo miło Was gościć   

już dzisiaj dziewczyny wpadły, bo czuły pewnie że wracasz. No tak grzybków nie było to odpoczywać leniuchując Ty nie umiesz
  już dzisiaj dziewczyny wpadły, bo czuły pewnie że wracasz. No tak grzybków nie było to odpoczywać leniuchując Ty nie umiesz  Podlało trochę i u mnie, a Kraków nie tylko zalany ale i grad w niektórych miejscach był, więc wolę trochę deszczu a spokojnego. No to teraz rzucaj się w grządki, bo akumulatory naładowane. Dobrej i spokojnej nocy
  Podlało trochę i u mnie, a Kraków nie tylko zalany ale i grad w niektórych miejscach był, więc wolę trochę deszczu a spokojnego. No to teraz rzucaj się w grządki, bo akumulatory naładowane. Dobrej i spokojnej nocy 

Pola zbóż takie rozległe i las mieszany, brzózki urocze. Koło mnie też odkryłam jeżyny, podjadam, bo nikt ich nie zbiera.
 Pola zbóż takie rozległe i las mieszany, brzózki urocze. Koło mnie też odkryłam jeżyny, podjadam, bo nikt ich nie zbiera.  Róża śliczna, nie widać po niej upałów, pewnie cały ogród przetrwał w dobrej kondycji. Różowości na ostatnim zdjęciu cudne.
 Róża śliczna, nie widać po niej upałów, pewnie cały ogród przetrwał w dobrej kondycji. Różowości na ostatnim zdjęciu cudne. 

Takie miejsca znam bo w tego okolice kiedyś jeździłam z dziećmi na wakacje
  Takie miejsca znam bo w tego okolice kiedyś jeździłam z dziećmi na wakacje  Wtedy były to piękne lasy bogate w grzyby! po latach tam wróciłam i kicha nic nie znaleźliśmy
  Wtedy były to piękne lasy bogate w grzyby! po latach tam wróciłam i kicha nic nie znaleźliśmy  Dobrej nocy i buziaki zostawiam
  Dobrej nocy i buziaki zostawiam 

ja też wolę mniej deszczu ,bez szaleństw,w grządkach tyle roboty czeka ,że nie wiem co najpierw mam robić i nie zrobiłam nic w ogrodzie ,jutro pewnie też ,bo w takie upały to ryzyko się wychylać ,pozdrawiam i buziaczki
 ja też wolę mniej deszczu ,bez szaleństw,w grządkach tyle roboty czeka ,że nie wiem co najpierw mam robić i nie zrobiłam nic w ogrodzie ,jutro pewnie też ,bo w takie upały to ryzyko się wychylać ,pozdrawiam i buziaczki  

,a lasy i teraz są piękne ,pozdrawiam
  ,a lasy i teraz są piękne ,pozdrawiam 

Ciekawa jestem czy za rok będzie tak samo?
  Ciekawa jestem czy za rok będzie tak samo? Miałam podobne w kolorze lawendowym i żadna po zimie nie wyszła
  Miałam podobne w kolorze lawendowym i żadna po zimie nie wyszła  Karczocha jednego już zjadłam
  Karczocha jednego już zjadłam  ale pączków jest sporo
  ale pączków jest sporo  Wszystkie rośliny bogato kwitną
  Wszystkie rośliny bogato kwitną  Kolorowych snów
  Kolorowych snów