zadziwiły mnie te maleńkie tulipanki z pączkami. Czyżby młode ?
szachownica
A tu takie liście brzydkie są. Tulipany posadzone w ciężkiej gliniastej glebie.
A tu córcia w ogordzie mamy.
Martuś córcia przy rabatce i w tle forsycja, piękne ujęcie. Tulipany się mnożą, jak mają dobre warunki. Będziesz mieć więcej kwiatów. Jaka duża hosta, to jakiś rarytas, przykryj ją jutro, bo zapowiadają przymrozek. Jest piękna, ale one są wrażliwe na mróz.
Też jedne tulipany w glinie posadziłem,ale zielonej i żółtej.
Jakoś są piękne,ciemnozielone.I najwyższe,najpiękniejsze,nawet jeden ma 2 kwiaty
To nie wiem,czemu u ciebie
Mina córki
Człowiek czasu na nic nie ma, a tu mi uciekła taka świetna partia dla mojego 5-latka.. On też urwis jakich mało i charakterny (po tatusiu ) więc się będą dogadywać
Marta, od kilku lat robię nawóz cud .. Mieszam kurzeniec i pokrzywę (dużo pokrzywy) i wszystko zalewam wodą. Odstawiam na minimum 2 tygodnie, a potem rozcieńczonym podlewam..
Moja córcia ma dużo energii i chce pomagać. Tylko w przedszkolu jest w miarę spokojna a w domu lubi rządzić . A ten nawóz zrobię . Za darmoszkę będzie i naturalnie.
Bo jak brałem przebiśniegi to rosła,łopatą za mocno ruszyłem i w nią ręką wjechałem
Potem skakałem na drugą stronę rowu,i się prawą ręką o pokrzywę podparłem
Podczas pielenia prawą ręka też się znalazła
Ja w zeszłym roku pieląc siedziałam w kucki i zachwiałam się.
Żeby nie upaść złapałam pierwsze lepsze drzewko... To była dzika róża z milionem kolców na1 cm2