Zielone kropki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielone kropki
Ja również dziś wystawiłam wszystkie swoje rozsady w minicieplarniach na balkon, z tym że u mnie jest głęboka wnęka balkonowa, tzw. logga. A mimo to praktycznie co najmniej kilka godzin poświęciłam pilnowaniu, żeby wiatr im nie zaszkodził. Szczęśliwie nic się nie zadziało i teraz już tylko mam nadzieję, że w nocy też nic się nie stanie. 

Lucynko ja też staram się pilnować roślinek . Rano była ładna pogoda więc wystawiłam je wszystkie na balkon i poszłam do fryzjera jak wracałam zaczęło padać i nagłe jakaś apokalipsa się zaczęła . Do tej pory zdarzają się bardzo silne podmuchy wiatru . Roślinki mam zahartowane i byle wiaterek im nie straszny ale na noc jeszcze nie zostawiam ich na dworze .
Witaj anabuko. Kicię przyniósł kilka lat temu mąż ze swojego zakładu pracy bo ktoś ją tam podrzucił . Nie chciałam jej bo mamy psa ( miało być tylko na Święta) a została do dziś .
Witaj anabuko. Kicię przyniósł kilka lat temu mąż ze swojego zakładu pracy bo ktoś ją tam podrzucił . Nie chciałam jej bo mamy psa ( miało być tylko na Święta) a została do dziś .

Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
U mnie na działce jest dużo gryzoni , ostatnio pożarły one hiacynty razem z doniczką . He , he .
Tylko , że te gryzonie był na dwóch nogach.
W doniczkach czy koszyczkach sadzę tulipany , krokusy ,malutkie narcyzy , hiacynty i młode własne sadzonki .
Tylko , że te gryzonie był na dwóch nogach.
W doniczkach czy koszyczkach sadzę tulipany , krokusy ,malutkie narcyzy , hiacynty i młode własne sadzonki .
Witaj Asiu ta roślinka to kroplik .Roślinka jednoroczna ,ma ciekawe kwiatuszki . W zeszłym roku wysiałam go pierwszy raz i myślałam że na tym zakończę ale skusiłam się jeszcze raz i wysiałam tylko w małej ilości
. Dziś właśnie pikowałam go.

-
- 50p
- Od: 22 lut 2014, o 12:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne kwiatki.
-
Moje biedronkowe też ładnie zakwitły, choć już widzę, że niekoniecznie takie, jakie miały być. Ale nie to jest ważne. Ważne by kwiatki były. 

Witaj Lucynko .Te cebulki kupiłam w zeszłym roku i faktycznie nie wszystkie odmiany się zgadzają ale takie też mi się bardzo podobają . W tym roku dokupiłam trzy odmiany ale jeszcze nie kwitną . Jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma . Jestem amatorką i podoba wszystko co kwitnie i chce rosnąc na mojej działce .
U mnie panują specyficzne warunki i czasem myślę , że u mnie są wszelkie plagi .
U mnie panują specyficzne warunki i czasem myślę , że u mnie są wszelkie plagi .
Dziś zimnica ,chyba zaraz śnieg zacznie padać. Jest trzy stopnie , jak byłam na spacerze z psem to uszy mi zmarzły, a tak się na działkę szykowałam .
Kiedy będzie ciepło ?
Petunie , na drugim zdjęciu petunia pełna.Czy będzie piękny kwiat czy brzydkie kaczątko?

Siewki cynii i tytoniu .
Las stłoczonych petuni i aksamitek.

Kiedy będzie ciepło ?
Petunie , na drugim zdjęciu petunia pełna.Czy będzie piękny kwiat czy brzydkie kaczątko?

Siewki cynii i tytoniu .

Las stłoczonych petuni i aksamitek.

-
- 100p
- Od: 3 kwie 2013, o 16:19
Petunia z pierwszego zdjęcia jest Twoja czy kupna? Zazdroszczę takiego lasu. 

Asia
Petunia jest z mojego siewu , tej ''pozwoliłam" zakwitnąć , a reszta musi poczekać na ciepło i pójdą na balkon .
-
Pięknie, Kropko!
Widzę, że tytoń wysiałaś w domu. Czy siałaś już tak kiedyś? Ja sieję do gruntu, ale może warto przyśpieszyć?
Widzę, że tytoń wysiałaś w domu. Czy siałaś już tak kiedyś? Ja sieję do gruntu, ale może warto przyśpieszyć?

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Piękne zdrowe sadzonki,ja zawsze aksamitki wysiewam prosto do gruntu,jak podrosną to je przesadzam w różne miejsca,Twoje podpędzone będą za to znacznie szybciej kwitły