Na starych fundamentach
Re: Na starych fundamentach
sweetdaisy Winter Sprawdził się ten sposób odcinanie szło nawet szybciej niż szpadlem. Ta piła jest stara i zadzerwiala więc nie szkoda jej.
-- 26 lut 2015, o 12:12 --
Alania chętnie podpowiem co i jak. Jest fajna strona i forum o wędlinach. Sporo informacji o wyrobach i wedzarniach. Na pw wyśle link.
-- 26 lut 2015, o 12:12 --
Alania chętnie podpowiem co i jak. Jest fajna strona i forum o wędlinach. Sporo informacji o wyrobach i wedzarniach. Na pw wyśle link.
Normalnie się głodna zrobiłam po lekturze twojego wątku... 

Mam nadzieję, że nie jadłaś za dużo bo wtedy źle się śpi. 

- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Spróbuję piłą ciąć trawę (do tej pory używałam ogromnego rzeźniczego majchra
). Jakoś mi się wydawało, że trawa utyka między zębami piły i zapycha się. Ale, jak by użyć drobnych zębów ....
.
Płotek wygląda ślicznie
- schludniusio. Jeżeli pociągniesz drewnochronem - przedłużysz żywot.

Płotek wygląda ślicznie

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Dziękuję za link i szybką odpowiedź 

Ruda2011 Moja piła ma właśnie duże zęby, nic się nie zapychało. Wiem że są specjalne przyrządy do odcinania trawy tak jak napisała Alania ale ja miałem piłę pod ręką i się sprawdziło, zresztą sam tego nie wymyśliłem kiedyś widziałem jak jedna pani u nas na działkach tak robiła. Jak odcinałem trawę akurat był sąsiad i trochę tak dziwnie patrzył na mnie
.

I tak ostatnio prawie nie śpię, więc nie robi różnicy... Ale faktycznie powstrzymałam się od jedzenia... jakoś
Też mi się marzy wędzarnia, ale wymyśliłam ją w miejscu gdzie teraz stoi dom, więc muszę jeszcze pare lat poczekać

Też mi się marzy wędzarnia, ale wymyśliłam ją w miejscu gdzie teraz stoi dom, więc muszę jeszcze pare lat poczekać

- Ruda2011
LysyRudy pisze: Jak odcinałem trawę akurat był sąsiad i trochę tak dziwnie patrzył na mnie.

Ja dostałam etykietkę "dziwaczka" na samym starcie więc teraz już nikt specjalnie nie dziwi się moim pomysłom.
Jednak niektóre durne cholery nie uznają urządzenia zwanego kompostownik

Ludzie myślą ,że kompostownik śmierdzi. Niektórzy tak jak piszesz nie bo jest taki przepis i robią na przekór. Na naszych działkach jest plaga z workami wypełnionymi trawą, zarząd płacił już kary za to, ci sami ludzie potem na zebraniach pytają gdzie są pieniądze ze składek. W tamtym roku musieliśmy zamówić dwa dodatkowe kontenery żeby sprzątnąć odpady zielone bo zrobili sobie składowisko gałęzi i trawy.
vimen Ja postawiłem wędzarnie szybko zaraz po kupnie działki bo brakowało mi smaku z dzieciństwa.
Jeśli nie chcesz to może na razie wędzarnia tymczasowa do wędzenia gorącym dymem. Trochę cegieł na to beczka na beczkę mokry worek jutowy i wędzarnia gotowa, na wsi tak kiedyś się wędziło i wędzi.
Jeśli nie chcesz to może na razie wędzarnia tymczasowa do wędzenia gorącym dymem. Trochę cegieł na to beczka na beczkę mokry worek jutowy i wędzarnia gotowa, na wsi tak kiedyś się wędziło i wędzi.
Sąsiad wędzi, ale nie wypatrzyliśmy wędzarni i w końcu wykombinowaliśmy, że on ma wykopany dół i w nim sobie zrobił wędzarnie.
- Ruda2011
Zgadza sięLysyRudy pisze:vimen Trochę cegieł na to beczka na beczkę mokry worek jutowy i wędzarnia gotowa, na wsi tak kiedyś się wędziło i wędzi.

Zgłoś Krzysztof zdjęcie do usunięcia jeżeli psuje harmonię wątku

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Dziękuję za miiłe słowa - dopiero to start z moim domkiem i ogrodem, trzeba jeszcze troszkę czasu by mniej straszył a bardziej zachwycał
Jestem pełna podziwu Twoim ogrodowym poczynaniom! Pełna profeska, fajne rozwiązania
A numer z piłą i trawnikiem też mi się bardzo spodobał.
Będę próbowała zrobić taki mini płotek, świetnie to wygląda. Mam gałązki brzozy, myślę, że też się nada.
A żona się pewnie kiedyś przekona... Trzymam za to kciuki, bo dzielenie takiej pasji z ukochaną osobą przynosi jeszcze więcej radości i satysfakcji. A wędzonki to dopiero smakują
Ukłony w Twoją stronę - za to co już dokonałeś w ogrodzie i za to co jeszcze masz w planach.
Już mi się podoba

Jestem pełna podziwu Twoim ogrodowym poczynaniom! Pełna profeska, fajne rozwiązania

A numer z piłą i trawnikiem też mi się bardzo spodobał.
Będę próbowała zrobić taki mini płotek, świetnie to wygląda. Mam gałązki brzozy, myślę, że też się nada.
A żona się pewnie kiedyś przekona... Trzymam za to kciuki, bo dzielenie takiej pasji z ukochaną osobą przynosi jeszcze więcej radości i satysfakcji. A wędzonki to dopiero smakują

Ukłony w Twoją stronę - za to co już dokonałeś w ogrodzie i za to co jeszcze masz w planach.
Już mi się podoba

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękna wędzarnia, marzy mi się taka
A patent z obcinaniem trawy 

Pozdrawiam - Justyna
Ruda2011 Zdjęcie fajne. Dobrze widać jak zrobić prostą wędzarnie, sekretem jest odpowiednia średnica rury wkopanej pod odpowiednim kątem żeby dym szedł do góry. Beaby mam wiele pomysłów ale brakuje czasu i pieniążków. Teraz mam pomysł na zrobienie rabaty kwasolubnej. Kolega chce się pozbyć murku zrobionego z bloków granitowych. Jak znajdę chwilkę to rozbiorę murek i bloki wykorzystam do zrobienia podwyższonej rabaty.