Mój zielony świat cz.4
Re: Mój zielony świat cz.4
Fajne kompozycje przy wejściu - ja tez się już skusiłam na pierwszą chryzantemę. I się zastanawiam, czy ją gdzieś wysadzic po sezonie - mama swoje rok temu wysadziła - były fajne maluchy, a teraz przerosły nawet wysokie cynie... A to niebieskie to lobielia?? Ja się zraziłam rok temu, ale coraz częściej widzę, że to potrafi być piękny kwiatek. Może za rok dam jej szansę.
PS - u mnie też susza, zacznę chyba trawnik podlewac, bo znów jest cały wysuszony...
PS - u mnie też susza, zacznę chyba trawnik podlewac, bo znów jest cały wysuszony...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
Piękne kompozycje jesienne przy drzwiach wejściowych do domku 

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uwielbiam tak ukwieconą drogę do drzwi
taki widok od razu pozytywnie nastraja 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dorotko staram się aby o każdej porze roku wejście do mojego domu było taką moją wizytówką
Gosiu chryzantemy z pewnością by sobie poradziły, to twardzielki, brak słońca im niestraszny
Szukałam na rynku w białym kolorku ale jeszcze nie było dużego wyboru ale już niedługo zacznie się chryzantemowe szaleństwo.
Mati dziękuję
Grażynko teraz kiedy mało kwiatów na rabatach to sama przyjemność popatrzeć na ukwiecone donice.
Moni dla Ciebie też pełen szacun
za dobre słowo
Dorotko u mnie jest tak sucho, że liście z wierzb spadają w ilościach hurtowych, dziś wywiozłam trzy taczki i załapałam małego doła bo wydaje mi się, że to stanowczo za szybko
Do betoniarki włóż kwiaty i będzie ozdoba jak ta lala
Margosiu wiesz, że biała podoba mi się bardziej a przede wszystkim jest niższa od niebieskiej, bardzo fajnie wygląda i w przyszłym roku też ją wysieje
Martuniu lubię kwiaty na schodach jest jakoś tak przytulniej
Maryniu ja moją dostałam od sąsiadki w zeszłym roku i widocznie jest jej u mnie dobrze bo bardzo się rozrosła
Uwielbiam ją za piękny zapach kiedy tylko przechodzę muszę ją powąchać
Aga ja w zeszłym roku też posadziłam jedną chryzantemę pod domem, przezimowała bez problemu, wiosną przesadziłam ją na rabatę z trawami. Uszczykiwałam i teraz to ogromna kula
i niebawem zakwitnie.
Paulii dziękuję
Tesiu dziękuję
masz rację teraz kiedy jesień za pasem takie pozytywne obrazki bardzo wskazane.
Trawy raz jeszcze

Miłego wieczoru
ja kibicuje naszym chłopakom 

Gosiu chryzantemy z pewnością by sobie poradziły, to twardzielki, brak słońca im niestraszny

Mati dziękuję

Grażynko teraz kiedy mało kwiatów na rabatach to sama przyjemność popatrzeć na ukwiecone donice.

Moni dla Ciebie też pełen szacun

Dorotko u mnie jest tak sucho, że liście z wierzb spadają w ilościach hurtowych, dziś wywiozłam trzy taczki i załapałam małego doła bo wydaje mi się, że to stanowczo za szybko

Margosiu wiesz, że biała podoba mi się bardziej a przede wszystkim jest niższa od niebieskiej, bardzo fajnie wygląda i w przyszłym roku też ją wysieje

Martuniu lubię kwiaty na schodach jest jakoś tak przytulniej

Maryniu ja moją dostałam od sąsiadki w zeszłym roku i widocznie jest jej u mnie dobrze bo bardzo się rozrosła

Aga ja w zeszłym roku też posadziłam jedną chryzantemę pod domem, przezimowała bez problemu, wiosną przesadziłam ją na rabatę z trawami. Uszczykiwałam i teraz to ogromna kula

Paulii dziękuję

Tesiu dziękuję

Trawy raz jeszcze

Miłego wieczoru

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Chryzantemy? Ale tam słońce nie dociera 

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Jak pięknie

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu pięknie komponujesz swoje kwiaty ,trawy wyglądają rewelacyjnie
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
Piękne masz te kompozycje, takie gęste i pełne. Nie wiem, jak udaje ci się to osiągnąc mając porządek na rabatach.... Zazdraszczam pozytywnie. Ja w ten weekend mam plan zakońzyc rabatę z przodu. A co mi z tego wyjdzie... okaże się.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja też wprowadziłam przypadkiem dwie chryzantemki-jeszcze wielkimi kulami nie są ,ale na pewno pięknie zakwitną 

Pozdrawiam. Ewa
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu zwiedziłam Twój ogród i się zachwyciłam. Jest przepiękny i w życiu nie pomyślałabym że ma tylko 1000 m2. Czyli tyle co mój. Jak Ty te wszystkie drzewka, krzewy i byliny upchałaś że tworzą taki fantastyczny klimat, a jednocześnie nie dają wrażenia buszu? Wszystko masz takie wysmakowane i na swoim miejscu. Bajkowo i kolorowo-czyli tak jak lubię. Oj będę częstym gościem w Twoim ogrodzie
Piękne tworzysz kompozycje tarasowe-te z poprzednich wątków są równie fantatyczne jak ta ostatnia. Jestem zachwycona 

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,zagapiłam się i dopiero wpisuję się w nowy wątek.Masz niesamowite trawy, a czy masz jakieś do przechowania,nie zimujące w gruncie?
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu jeśli będą w pełni rozkwitnięte poradzą sobie
jestem tego pewna.
Mati cieszę się, ze ci się podoba
Alu trawy uwielbiam
mam na ich punkcie takiego bzika, że dziś kupiłam kolejne dwa. Miejsca w ogrodzie mało i całe popołudnie kombinowałam gdzie je wcisnąć ale udało się i jestem szczęśliwa.
Aga jak zaczynałam przygodę z ogrodem sadziłam wszystko jak leci byle było dużo a teraz długo się zastanawiam co i gdzie posadzić. Czasami doniczki z zakupionymi roślinkami stoją i czekają kilka dni a nawet tygodni zanim znajdę dla nich odpowiednie miejsce. Chociaż nie powiem trochę się przez te wszystkie lata na przesadzałam, żeby to wszystko jako tako wyglądało
Ewka jeśli byś chciała mieć duże kule to musisz często uszczykiwać wierzchołki ja mojej trzy razy skubałam czubki i teraz ma mnóstwo pączków.
Andzia witaj u mnie
cieszą mnie twoje słowa i jeśli mój klimat Ci się podoba to zapraszam jak najczęściej. Każdy zielono zakręcony u mnie mile widziany 
Małgosiu mąż kupił mi pennisetum rubrum bo była przeceniona ale nie doczytał, że ona zimy nie przetrwa. Zadołowałam ją w donicach a na zimę pójdzie do piwnicy. Zobaczymy czy mi się uda ją przetrzymać.
Z powodu suszy na pocieszenie kupiłam sobie dzisiaj turzyce comans

a w ogrodzie dzwonki i szałwia powtórzyły kwitnienie

przywrotnik również

i zakwitła piękna szałwia szkarłatna, szkoda, że tylko jedna
wiosną zmarzło mi kilkanaście sadzonek

i dwa widoczki

Miłego wieczoru

Mati cieszę się, ze ci się podoba

Alu trawy uwielbiam

Aga jak zaczynałam przygodę z ogrodem sadziłam wszystko jak leci byle było dużo a teraz długo się zastanawiam co i gdzie posadzić. Czasami doniczki z zakupionymi roślinkami stoją i czekają kilka dni a nawet tygodni zanim znajdę dla nich odpowiednie miejsce. Chociaż nie powiem trochę się przez te wszystkie lata na przesadzałam, żeby to wszystko jako tako wyglądało

Ewka jeśli byś chciała mieć duże kule to musisz często uszczykiwać wierzchołki ja mojej trzy razy skubałam czubki i teraz ma mnóstwo pączków.
Andzia witaj u mnie

Małgosiu mąż kupił mi pennisetum rubrum bo była przeceniona ale nie doczytał, że ona zimy nie przetrwa. Zadołowałam ją w donicach a na zimę pójdzie do piwnicy. Zobaczymy czy mi się uda ją przetrzymać.
Z powodu suszy na pocieszenie kupiłam sobie dzisiaj turzyce comans

a w ogrodzie dzwonki i szałwia powtórzyły kwitnienie

przywrotnik również

i zakwitła piękna szałwia szkarłatna, szkoda, że tylko jedna

i dwa widoczki

Miłego wieczoru

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Te widoczki ogromnie mnie urzekły i te srebrno czerwone kolory 

A to w przyszłym sezonie się pobawię bo przyjdzie kilka niebawem 

Pozdrawiam. Ewa
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Do tej pory nie zwracałam uwagi na szałwię, a to chyba błąd. Twoja szkarłatna jest super