Mój taras tego lata zapraszam
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój taras tego lata zapraszam
Nie dziwię się ze te czerwone to Twoje ulubione bo są śliczne 

- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Przepiękne pelargonie
a scewoli nawet nie znałam 

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Nie mam słów podziwu dla Twoich "kwiatowych" osiągnięć. Gratuluję
Widząc Twoją scewolę i tunbergię wpiszę je do swoich planów przyszłorocznych. Przyznam się, że zapomniałam o nich. Podaj może wskazówki odnośnie pielęgnacji scewoli.
Pozdrawiam

Nie mam słów podziwu dla Twoich "kwiatowych" osiągnięć. Gratuluję

Widząc Twoją scewolę i tunbergię wpiszę je do swoich planów przyszłorocznych. Przyznam się, że zapomniałam o nich. Podaj może wskazówki odnośnie pielęgnacji scewoli.
Pozdrawiam

Witam
Amarylis co do Scewoli to największym atutem tego kwiatu jest to ,że w ogóle o niego nie dbam i fajnie rośnie . Jest w pełnym słonku ,często na wietrze i deszczu, czasem podleje go nawozem i tyle. Ja też w przyszłym roku posadzę więcej Scewoli bo mnie zauroczyła . Pomyślę o innych kolorach b jest jeszcze biały i jasny różowy .Te trzy kolory mogą razem super wyglądać .
A co u nas na tarasie ???? Myślałam dzisiaj że wieczorem będzie,, KONIEC ŚWIATA ,, Jak u nas lało , to chyba nawet mało powiedziane. Istne TORNADO przeszło nad nami. Wszystko powywracane ,obtłuczone, aż boję się jutro rano na taras wyjrzeć .
To mnie najbardziej dobija , wszystko piękne ,okazałe każdy się zachwyca. I wystarczy kilka minut żeby było wszystko zniszczone . Do tego lokalizacja mojego tarasu prawie na dachu potęguje zawsze te burze.
Ale żeby nie było tak żle to jeszcze dzisiaj po południu kilka fotek zrobiłam może jutro zrobię jeszcze
Zapomniałam napisąc że walczę na tarasie z jakimś paskudztwem ,które obżera mi liście w kwiatach-pelargoniach ,bluszczach . Trochę czasu mi zajęło znalezienie przyczyny a tu okazało się że chrabąszcze ,małe czarne, nie wiem jak się zwią ,ale i inne dziadostwo siedzi. Sporo mi obżarły .
to wstawiam to co dzisiaj zrobiłam. Oczywiście moja bugenvilla fajnie już kwitnie

i kolorowa surfinia jeszcze chwile temu była taka malutka ledwo z doniczki się wychylała

OOO i zapomniałam o rózowej bugenwilli i białej ale dzisiaj zdjęcie tam z bliska bo jest piękny kwiat

To teraz niecierpek ,który tez daje chyba już wszystko z siebie. Ile on już tak obficie kwitnie bez żadnej przerwy w pięknych kolorach.

I oleander kremowy pełny ma piękne kwiaty takie podwójne trąby a nawet potrójne przypomina mi kwiatem daturę .

I na koniec heliotrop spisuje się w skrzyniach bardzo dobrze .
Myślałam że nie uda się bo z tego co czytałam jest dość ciężko go w skrzyniach hodować.
Początkowo usychały im delikatnie liście ,ale puszcza nowe i na okrągło kwitnie.
A pachnie obłędnie aż miło obok niego usiąść.

Amarylis co do Scewoli to największym atutem tego kwiatu jest to ,że w ogóle o niego nie dbam i fajnie rośnie . Jest w pełnym słonku ,często na wietrze i deszczu, czasem podleje go nawozem i tyle. Ja też w przyszłym roku posadzę więcej Scewoli bo mnie zauroczyła . Pomyślę o innych kolorach b jest jeszcze biały i jasny różowy .Te trzy kolory mogą razem super wyglądać .
A co u nas na tarasie ???? Myślałam dzisiaj że wieczorem będzie,, KONIEC ŚWIATA ,, Jak u nas lało , to chyba nawet mało powiedziane. Istne TORNADO przeszło nad nami. Wszystko powywracane ,obtłuczone, aż boję się jutro rano na taras wyjrzeć .
To mnie najbardziej dobija , wszystko piękne ,okazałe każdy się zachwyca. I wystarczy kilka minut żeby było wszystko zniszczone . Do tego lokalizacja mojego tarasu prawie na dachu potęguje zawsze te burze.
Ale żeby nie było tak żle to jeszcze dzisiaj po południu kilka fotek zrobiłam może jutro zrobię jeszcze
Zapomniałam napisąc że walczę na tarasie z jakimś paskudztwem ,które obżera mi liście w kwiatach-pelargoniach ,bluszczach . Trochę czasu mi zajęło znalezienie przyczyny a tu okazało się że chrabąszcze ,małe czarne, nie wiem jak się zwią ,ale i inne dziadostwo siedzi. Sporo mi obżarły .
to wstawiam to co dzisiaj zrobiłam. Oczywiście moja bugenvilla fajnie już kwitnie

i kolorowa surfinia jeszcze chwile temu była taka malutka ledwo z doniczki się wychylała

OOO i zapomniałam o rózowej bugenwilli i białej ale dzisiaj zdjęcie tam z bliska bo jest piękny kwiat

To teraz niecierpek ,który tez daje chyba już wszystko z siebie. Ile on już tak obficie kwitnie bez żadnej przerwy w pięknych kolorach.

I oleander kremowy pełny ma piękne kwiaty takie podwójne trąby a nawet potrójne przypomina mi kwiatem daturę .

I na koniec heliotrop spisuje się w skrzyniach bardzo dobrze .
Myślałam że nie uda się bo z tego co czytałam jest dość ciężko go w skrzyniach hodować.
Początkowo usychały im delikatnie liście ,ale puszcza nowe i na okrągło kwitnie.
A pachnie obłędnie aż miło obok niego usiąść.

zapraszam do mojego wątku kwiatowego
-
- 200p
- Od: 31 lip 2013, o 03:51
Wow co za przepiękne okazy
Widać, że włożyłaś w to ogrom pracy, ale warto bo efekt jest powalający.

Widać, że włożyłaś w to ogrom pracy, ale warto bo efekt jest powalający.

Pozdrawiam Asia 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
Dziękuje ,dziękuje, dziękuje bo mój M.mnie dzisiaj zdenerwował. Po burzy która przeszła i zrobiła co zrobiła rzucił hasło ,, MAM NADZIEJĘ ŻE ZROZUMIESZ WRESZCIE ŻE BEZ SENSU JEST TYLE TEGO SADZIĆ .... ,, a ja właśnie zrozumiałam że za rok to dopiero obsadzę i to sporo więcej . Jeszcze ten sezon trwa a ja już planuje następny. No nic nie poradzę że mam wr
ęcz obsesję na tym punkcie

-
- 200p
- Od: 31 lip 2013, o 03:51
Pewnie tylko tak mówi, a w głębi duszy mu się to podoba
Obsesja na punkcie kwiatów co prawda jest droga, czasochłonna i potrzeba pracy, ale jaka to piękna choroba

Obsesja na punkcie kwiatów co prawda jest droga, czasochłonna i potrzeba pracy, ale jaka to piękna choroba

Pozdrawiam Asia 

Asia właśnie w jednym zdaniu pięknie ujęłaś cały sens hodowania kwiatów . Pozdrawiam serdecznie
Witam, nie mogę wyjść z podziwu jaki piękny i kolorowy masz taras
Czy te oleandry kupiłaś już takie duże?
Kiedyś próbowałam "pobrać" zaszczepki oleandra od koleżanki, ale nie wiem czemu usechł bardzo szybko (a o podlewaniu pamiętałam).
Naprawdę tylko pozazdrościć przestrzeni i tych pięknych pachnących cudów

Czy te oleandry kupiłaś już takie duże?
Kiedyś próbowałam "pobrać" zaszczepki oleandra od koleżanki, ale nie wiem czemu usechł bardzo szybko (a o podlewaniu pamiętałam).
Naprawdę tylko pozazdrościć przestrzeni i tych pięknych pachnących cudów

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękny balkon. Pelargonie też wysiewałam, ale nie w tym roku. Twoje są piękne i gęste.
Pozdrawiam - Justyna
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Przepiękne rośliny kwitną obficie i pięknie

- Beatriceee
- 200p
- Od: 28 cze 2013, o 01:10
- Kontakt:
Pokaż nam jak Twój piękny taras prezentuje się we wrześniu 

Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam serdecznie właśnie ściągnięto mnie myślami ,ale jakoś ciągle czasu brak żeby spokojnie wrócić do mojego wątku. Taras trochę ostatnio zaniedbałam bo brakowało mi czasu,do tego długo u nas było zimno i prawie codziennie deszcz. Zakradły się trochę choroby grzybowe i robactwo . Oprysk zrobiłam , ale nie wszystko oddało się uratować.
Szkoda mi jak pomyślę że to już koniec lata i niedługo wszystko zmarnieje i niewiele z tego zostanie .Do tego zaczynam się martwic gdzie ja to wszystko pochowam na zimę ,bo dużo wszystko porosło tego lata i martwię się że zabraknie mi miejsca na balkonie do zimowania.
Dzisiaj znalazłam wreszcie chwilkę i poodwiedzałam wasze wątki kwiatowe , śliczne macie kwiaty ,pięknie kwitną . Prowadzicie w miarę regularnie watki .Jak to wszystko udaje Wam się zrobić ?? Ja na nic nie mam czasu .Stwiedziłam że chyba za dużo mam tego wszystkiego na tarasie bo z samym podlewaniem schodzi dużo czasu do tego dwa razy na dzień. Już sobie obiecuję że w przyszłym roku trochę zmniejszę ilość kwiatów a póżniej okazuje się że jest odwrotnie .
Tak na szybko kilka świeżych fotek zaraz wrzucę i serdecznie pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój wątek
Szkoda mi jak pomyślę że to już koniec lata i niedługo wszystko zmarnieje i niewiele z tego zostanie .Do tego zaczynam się martwic gdzie ja to wszystko pochowam na zimę ,bo dużo wszystko porosło tego lata i martwię się że zabraknie mi miejsca na balkonie do zimowania.
Dzisiaj znalazłam wreszcie chwilkę i poodwiedzałam wasze wątki kwiatowe , śliczne macie kwiaty ,pięknie kwitną . Prowadzicie w miarę regularnie watki .Jak to wszystko udaje Wam się zrobić ?? Ja na nic nie mam czasu .Stwiedziłam że chyba za dużo mam tego wszystkiego na tarasie bo z samym podlewaniem schodzi dużo czasu do tego dwa razy na dzień. Już sobie obiecuję że w przyszłym roku trochę zmniejszę ilość kwiatów a póżniej okazuje się że jest odwrotnie .
Tak na szybko kilka świeżych fotek zaraz wrzucę i serdecznie pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój wątek

Przepraszam za jakość zdjęci ,ale nie było dzisiaj słoneczka niestety.I tak na początek scewola która bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła .Rośnie pięknie w pełnym słońcu całe lato miała bardzo gorąco i dała radę co więcej pięknie kwitnie bez żadnej przerwy . Polecam ją bardzo bo jest piękna !!! [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/232aed94358b1245.html]

Kolejna pozycja to trawy VERTIGO też polecam bo szybko rosną i pięknie wyglądają szczególnie teraz [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebc03d25d9fec5a7.html]