Te piękne różyce docelowo będą rosły w donicach?
Irys My Love-ogród
Re: Irys My Love-ogród
Będę kibicowała Twojemu żywopłotowi grabowemu. Bardzo mi się takie podobają 
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
hypnosa
- 100p

- Od: 27 maja 2014, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu,chciałabym aby rosły w donicach,ale nie wiem czy nie ucierpią,czy nie za mało miejsca na korzenie,chociaż donice są bardzo duże.W zimie zamierzam do piwnicy je wstawić.Szukałam róż piennych do tych donic ale u nas tylko czerwone były.
Grabiki moje naprawdę małe są,rosną nierówno,widać niektóre trafiły na lepsze warunki,może za jakieś 5 lat będzie bardziej intymnie i jakies ładne tło.
Za różanką posadziłam ekran
(będzie ekranem też za 5 lat) z ligustru który sama z patyczków wyhodowałam,wolałabym z jakiegoś żywotnika byłaby piękna zieleń ale z psem nie da rady.Trzeba by było zagrodzić i niedługo chyba więcej będę miała zagrodzonego niż wolnego.A ligustr sikania się nie boi(sprawdziłam) 
Łan ostróżki jest malowniczy i sliczny trafiają sie też pełne,z tych zbiorę nasionka

Grabiki moje naprawdę małe są,rosną nierówno,widać niektóre trafiły na lepsze warunki,może za jakieś 5 lat będzie bardziej intymnie i jakies ładne tło.
Za różanką posadziłam ekran

Łan ostróżki jest malowniczy i sliczny trafiają sie też pełne,z tych zbiorę nasionka

Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny ogród. Ale najbardziej podoba mi się oczko. Napisz, jaką ma powierzchnię i głębokość - chciałabym zrobić u siebie, ale wciąż zastanawiam się, jakie powinno być głębokie, aby lilie wodne dobrze rosły i zimowały. W zasadzie to dla nich marzy mi się taki zbiornik.
-
hypnosa
- 100p

Witaj Madzia,oczko ma ok 7 m2 powierzchni i średnią głębokość ok 70cm,ale są w nim 2 doły o głębokośćj 1,2m,tam spycham lilie na zimę.Lilia nigdy nie wymarżnie jeżeli nie zamarżnie.Może zimować w bardzo zimnej wodzie,a nawet powinna byle by nie zamarzła.U mnie nawet w ostre zimy w tych dołąch przetrwała pod grubą warstwą lodu.
I moja nie jest sadzona w donice,ona tego nie znosi,ja uszyłam worki z ociepliny na kurtki i tam nasypałam ziemi, posadziłam a na wirzch piasek aby ta ziemia nie została wypłukana.I pomalutku do wody,najpierw do płytkiej a potem do coraz głębszej.W tych workach korzenie powychodziły na zewnątrz powrastały w rowki foliowe i rosną jak oszalałe.Moja lilia jest potworem co w niektóre dni ma po 20 kwiatów.
I moja nie jest sadzona w donice,ona tego nie znosi,ja uszyłam worki z ociepliny na kurtki i tam nasypałam ziemi, posadziłam a na wirzch piasek aby ta ziemia nie została wypłukana.I pomalutku do wody,najpierw do płytkiej a potem do coraz głębszej.W tych workach korzenie powychodziły na zewnątrz powrastały w rowki foliowe i rosną jak oszalałe.Moja lilia jest potworem co w niektóre dni ma po 20 kwiatów.
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
-
hypnosa
- 100p

Zakwitły pierwsze liliowce ale z powodu zimna jakieś takie niedorozwiniete i pokulone

Pies szalał całą noc a teraz nieprzytomny
A tu mój ulubiony iglak-jodła kalifornijska

Pies szalał całą noc a teraz nieprzytomny

A tu mój ulubiony iglak-jodła kalifornijska

Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- gardener1987
- 500p

- Od: 10 lip 2010, o 21:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny irysowy ogród
masz ciekawie wkomponowane w ogród oczko wodne. Ja o swoim marzę już od dawna ale nie na tej działce. Oprócz róż i irysów jakie rośliny lubisz najbardziej? bo bylin masz też sporo 
-
hypnosa
- 100p

U nas wczoraj mocno lało i po deszczu zawsze zmienia się ilość żab ponieważ migrują tylko wtedy gdy jest mokro,ale to co zastałam dzisiaj rano przechodzi żabie pojęcie.Jakąś naradę urządziły,czy co? Smiać mi się zawsze chce jak latam z aparatem a tam setki oczu łypią na mnie.No popatrzcie sami.

Jeszcze dwie ślicznotki Doktorek i Hermione oraz mój ulubiony irysek japoński,w tym roku dokupię parę innych odmian bo lubię i nad oczkiem świetnie sie komponują.

Jeszcze dwie ślicznotki Doktorek i Hermione oraz mój ulubiony irysek japoński,w tym roku dokupię parę innych odmian bo lubię i nad oczkiem świetnie sie komponują.

Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- pratellina
- 200p

- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Basiu pięknie u Ciebie wszystko mi się podoba 
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Pięknie wygląda ten busz
ale najfajniejsze oczko i żabeczki i te lilijki jak z bajki widok
tylko księcia szukać 
-
hypnosa
- 100p

gardener1987Aniu,dzięki za odwiedziny,oczywiście irysy numer jeden,potem róże i liliowce,wszelkie ziele wodne,ostróżki i złocienie,te lubię.
Ale ostatnio uwielbiam wszystkie jednoroczne kwiaty letnie za ich delikatnośc i wytrwałośc w kwitnieniu typu lwie paszcze,lewkonie,kosmosy,ślazówki,malwy i cynie i astry.Lubię wszelkie łączki romantyczne no i w ogóle lubię ogród jako całośc i kompozycje a nie jako poszczególne rośliny
pratellina[/bGosiu]naprawdę miło mi że zajrzałaś :
trzynastka o tak,książę by się przydał,głównie jako siła robocza,
Dzisiejsze liliowce

El Desperado,dopiero zaczyna ale ma ok 70 pędów kwiatowych,Beautiful edgings jest naprawdę beautiful,aż sie rumieni ze wstydu a Banned in boston,tez niczego sobie chociaż edek ma kwiat 2 razy większy.
Ale ostatnio uwielbiam wszystkie jednoroczne kwiaty letnie za ich delikatnośc i wytrwałośc w kwitnieniu typu lwie paszcze,lewkonie,kosmosy,ślazówki,malwy i cynie i astry.Lubię wszelkie łączki romantyczne no i w ogóle lubię ogród jako całośc i kompozycje a nie jako poszczególne rośliny
pratellina[/bGosiu]naprawdę miło mi że zajrzałaś :
trzynastka o tak,książę by się przydał,głównie jako siła robocza,
Dzisiejsze liliowce

El Desperado,dopiero zaczyna ale ma ok 70 pędów kwiatowych,Beautiful edgings jest naprawdę beautiful,aż sie rumieni ze wstydu a Banned in boston,tez niczego sobie chociaż edek ma kwiat 2 razy większy.
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
-
hypnosa
- 100p

Parę fotek liliowców,bo to ich czas,Hush Little Baby ma bardzo nasycony kolorek a Lady Liz ogromne kwiaty

Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
-
hypnosa
- 100p

Ostróżki dalej kwitną i tworzą liliowy łan,ładnie komponują się z różą Astrid Lindgren.To najzdrowsza róża jaką mam,nic jej nie bierze,co roku przycinana do zera,bardzo szybko odbija.
Jakaś nieznana czerwona róza zupełnie pomieszała się z tawułką oraz podobało się w oczku jakiejś ogromnej żabie.

Jakaś nieznana czerwona róza zupełnie pomieszała się z tawułką oraz podobało się w oczku jakiejś ogromnej żabie.

Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Basiu dziękuję za zdjęcia żab, one jakoś dobrze na mnie wpływają, zrobiło się sielsko 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Oj kochana kusisz tymi liliowcami niesamowicie, one naprawdę są cudowne
mam tylko 4 odmiany jedna ciemnobordowa kwitnie do października non stop bardzo ją lubię