Kobea i jej uprawa cz.4
Re: Kobea i jej uprawa cz.4
Agrestowa mimo cięcia kwitły ładnie? Rozkrzewiały sie na boki? Moje porosły takie długaśne ale na boki nie bardzo chcą iść 

Mam doświadczenie z białą. Owszem, kwitła&rozkrzewiała się. Aż zanadto, wszystkie ówczesne rośliny w skrzyni zagłuszyła
. A kwitła do grudnia (ale to akurat zasługa osłoniętego stanowiska i braku zimy).

Ale byki niebawem się otworzą
Wstaw koniecznie fotki. Moje to na razie mikruski ale kwiatków zawiazuje sie bardzo dużo.
Jak długo kwiaty rosły do tych rozmiarów?

Jak długo kwiaty rosły do tych rozmiarów?
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Lucynko ja swoje kobee siałem zaraz po świętach bożego narodzenia 2013 r, rosła mi szalenie, raz podkusiło mnie wystawić ją na słoneczko, i lekko chwycił ją przymrozek, ale udało mi się jeszcze ukorzenić z niej odnóżkę i właśnie to ona, ma teraz takie paki już
, jak tylko zakwitnie wrzucę fotkę, ostatnio dostały nawozu o składzie NPK 10+30+20 i po nim sie tak ruszyły.

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- janek45
123Katex twoja jest bardzo piękna kobea, moja jest z ukorzenionej sadzonki, bo jej matka ,gdy wystawiłem ją na balkon,zmarniała chyba ja zimno złapało , ale udało mi się jeszcze z niej ukorzeni szczepkę to ona.
Moje białe mają bardzo dużo pączków, nawet na fioletowej wypatrzyłam dzisiaj maluteńki pączek
Jak często je nawozicie?

- janek45
Super ! Już tuż tuż napięcie rośnie
Jak długo one kwitną? Mam je pierwszy raz, posadziłam razem białe i fioletowe. Fajne rośliny, rosną jak szalone.

- janek45
Lucyno miałem w zeszłym sezonie ale ni zdążyła zakwitnąć ,będzie u mnie kwitła pierwszy raz, tak że nie odpowiem ci ile będzie kwitła
na fioletowej nie widzę nawet malutkiego pączka.

Kobea kwitnie 2-3 dni w zależności od temperatury,gdy jest gorąco przekwita szybko,a jak jest chłodniej to kwitnie dłużej,ale jak zacznie już kwitnąć,to kwitnie bez przerwy,u mnie dopiero biała zaczyna kwitnąć,a fioletowa jest bardzo długa więc nie widzę czy są pąki,ale pewnie jeszcze nie.lucyna78 pisze:Super ! Już tuż tuż napięcie rośnieJak długo one kwitną? Mam je pierwszy raz, posadziłam razem białe i fioletowe. Fajne rośliny, rosną jak szalone.
- janek45
Taki troszkę zdeformowany,ale i tak piękny,kolejny pąk pewnie będzie już normalny.
U mnie od 2 dni leje i kwiaty białej kobei rozkwitły ale są całe zniszczone od deszczu.
Ja bardzo lubię jej zapach chociaż żeby go poczuć trzeba wsadzic nos w kwiatek.
U mnie od 2 dni leje i kwiaty białej kobei rozkwitły ale są całe zniszczone od deszczu.
Ja bardzo lubię jej zapach chociaż żeby go poczuć trzeba wsadzic nos w kwiatek.