Ogród Biedronki 641 cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
ALU.....zajrzałam i ja do Ciebie dzisiaj a jutro przyjdę na zwiady......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu
Masz zdecydowanie cieplejszy klimat od mojego, cały szereg roślin u mnie jeszcze nie kwitnie. Mój skalniak jest zresztą na północnym stoku. Bertram marokański czasem przyżywa u mnie też, ale w końcu i tak ginie dlatego lepiej wysiewać do gruntu wokół rośliny macierzystej. Masz go wówczas zawsze i stale w jednym miejscu. Masz piękny Rumian marschala.
Pozdrawiam
Masz zdecydowanie cieplejszy klimat od mojego, cały szereg roślin u mnie jeszcze nie kwitnie. Mój skalniak jest zresztą na północnym stoku. Bertram marokański czasem przyżywa u mnie też, ale w końcu i tak ginie dlatego lepiej wysiewać do gruntu wokół rośliny macierzystej. Masz go wówczas zawsze i stale w jednym miejscu. Masz piękny Rumian marschala.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Melduję,że moja datura (czy jakoś tak
) jest biała, jeszcze się nie rozwinęła , ale ewidentnie biała 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marto zamiast kotkom kupować smakołyki proponuję je przegłodzić i niech łowią myszki,które robią Ci szkody. Ja kota nie mam, ale kotki sąsiadów mnie odwiedzają, przy czym moja suczka ich nie lubi i dostaje wściku , kiedy ich zobaczy na swoim terytorium.
Mysz w ogrodzie nie mam, ale dziś zauważyłam w pokoju mrówki. Nie wiem jak się dostały, ale mam nadzieję, że wszystkie je wytępiłam.
leszczyna zapraszam .
Januszu już kiedyś mi pisałeś, że bertram należy wysiać, bo ginie. Tak też zrobiłam, ale sadzonek nowych jeszcze nie widzę.
Z rumiana marshalla się cieszę, bo faktycznie jest ładny i kwitnie długo. To prawda,że niektóre rośliny u mnie kwitną wcześniej, bo już miałam sygnały o tym, ale pokazuję fakty.
Patrycjo nie wiem o czym piszesz, ale ja nie wspominałam o daturii. Określ się o czym piszesz.
Kolejny dzień upalny. Wszystkie rośliny nowo wsadzone musiałam podlać,.
A w grodzie kwitnie mi to i owo.

Posłonki

Czosnek

Czosnek

Miodownik melisowaty.

Od bliskiej koleżanki dostałam taką kokorycz, Jest cudna, bo kwitnie bardzo długo.
Mysz w ogrodzie nie mam, ale dziś zauważyłam w pokoju mrówki. Nie wiem jak się dostały, ale mam nadzieję, że wszystkie je wytępiłam.

leszczyna zapraszam .
Januszu już kiedyś mi pisałeś, że bertram należy wysiać, bo ginie. Tak też zrobiłam, ale sadzonek nowych jeszcze nie widzę.
Z rumiana marshalla się cieszę, bo faktycznie jest ładny i kwitnie długo. To prawda,że niektóre rośliny u mnie kwitną wcześniej, bo już miałam sygnały o tym, ale pokazuję fakty.
Patrycjo nie wiem o czym piszesz, ale ja nie wspominałam o daturii. Określ się o czym piszesz.
Kolejny dzień upalny. Wszystkie rośliny nowo wsadzone musiałam podlać,.
A w grodzie kwitnie mi to i owo.

Posłonki

Czosnek

Czosnek

Miodownik melisowaty.

Od bliskiej koleżanki dostałam taką kokorycz, Jest cudna, bo kwitnie bardzo długo.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,a ja Ci nie dałam rumianu Marschala ,bo tak mi sie wydaje ,że taki sam Ci dałam o takich popielatych liściach i kwitnie identycznie,pozdrawiam

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko super kwitnie u Ciebie i pięknie się rozrasta. Kokoryczkę już kupiłam 

- Biedronka641
Martuś tak dostałam od Ciebie rumian o srebrnych liściach,ale to nie jest ten, bo posadziłam go w innym miejscu. Twój już niedługo też zakwitnie. Myślę,że to są inne rumiany,ale już nie długo się okaże to porównamy.
Mariolu dziękuję.

Łubiny- samosiejki.

Bodziszek Renarda?

Bodziszek czerwony?

Kielichowiec wonny.

Z wysokich kwitną mi takie iryski

Irysy syberyjskie

Zakwitł mi drugi z liliowców majowych.
Mariolu dziękuję.

Łubiny- samosiejki.

Bodziszek Renarda?

Bodziszek czerwony?

Kielichowiec wonny.

Z wysokich kwitną mi takie iryski

Irysy syberyjskie

Zakwitł mi drugi z liliowców majowych.
- kuleczka
- 200p
- Od: 28 kwie 2011, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Alu, ależ ty masz kwitnących roślinek, tyle odmian, biorę zeszyt i spisuję chciejstwa 

- Biedronka641
Witam. Kolejny dzień upalny. Wszystko szybko przekwita. Pomimo ,że deszczu było dużo ,w ogrodzie i warzywniku sucho i zrobiła się skała.
Mnie dopadła alergia na słońce, wiec go unikam. Jedynie co mogę coś zrobić to wieczorem.
Dorotko dziękuję . A co zapisałaś w zeszycie chciejstw?

Zakwitł mi jeszcze taki irys z wysokich.

Wiązówka

Irysy syberyjskie.

Goździki pachnące

Bodziszek
Na skalniaku zakwitły mi

Aster alpejski.
Iglica zmienna.

Chiastofil naprzeciw listny.
Mnie dopadła alergia na słońce, wiec go unikam. Jedynie co mogę coś zrobić to wieczorem.
Dorotko dziękuję . A co zapisałaś w zeszycie chciejstw?

Zakwitł mi jeszcze taki irys z wysokich.

Wiązówka

Irysy syberyjskie.

Goździki pachnące

Bodziszek
Na skalniaku zakwitły mi

Aster alpejski.

Iglica zmienna.

Chiastofil naprzeciw listny.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,piękne rarytaski pokazujesz ,a łubiny z siewu są super,bo wychodzi taka paleta barw ,każdy w innym odcieniu,pozdrawiam i pięknego dnia życzę 

Witaj Alu w moim ogrodzie jest trochę chorób grzybowych, muszę dużo poświęcam czasu na ratowanie roślin i tak jedna najpiękniejszych piwonii już odcięłam 2 pąki/ coral/ a o przędziorkach nie mówię.Ale dyżur w Twoim ogrodzie mam. pozdrawiam.
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie ukwiecony ogród
Czy astry wysiewałaś w domu a potem pikowałaś? Czy może siałaś wprost do gruntu? Chciałabym takie...

- Biedronka641
Martuś może i masz rację,ale rosną tam, gdzie nie powinny.
Marysiu to miło,że mimo problemów działkowych znajdujesz czas na odwiedzenie mojego ogrodu. Ja mam ślimaczki, mrówki i mszyce. Mszyce po oprysku spadły. Z mrówkami walczę nadal. Mam nadzieję,że uratujesz roślinki.
Wczoraj u nas była burza z gradobiciem. Sparaliżowane były ulice, zalane piwnice . Jednym słowem fatalnie.
Wolusiu dziękuję. Dawniej astry wysiewałam do doniczek i później na miejsce stałe. Niby wschodziły wcześniej, ale różnicy w kwitnieniu nie było widać pomiędzy tymi doniczkowymi,a do ziemi. Teraz sieję tylko do ziemi.

Perukowiec w tym roku ma dużo peruczek.

Irysy holenderskie.

Pierwsza kalia. Mam nadzieję,że nie ostatnia.

Bodziszek wspaniały.
Troszkę odpoczęłam. Teraz zmykam do warzyw póki jeszcze nie pada.

Marysiu to miło,że mimo problemów działkowych znajdujesz czas na odwiedzenie mojego ogrodu. Ja mam ślimaczki, mrówki i mszyce. Mszyce po oprysku spadły. Z mrówkami walczę nadal. Mam nadzieję,że uratujesz roślinki.
Wczoraj u nas była burza z gradobiciem. Sparaliżowane były ulice, zalane piwnice . Jednym słowem fatalnie.
Wolusiu dziękuję. Dawniej astry wysiewałam do doniczek i później na miejsce stałe. Niby wschodziły wcześniej, ale różnicy w kwitnieniu nie było widać pomiędzy tymi doniczkowymi,a do ziemi. Teraz sieję tylko do ziemi.

Perukowiec w tym roku ma dużo peruczek.

Irysy holenderskie.

Pierwsza kalia. Mam nadzieję,że nie ostatnia.

Bodziszek wspaniały.
Troszkę odpoczęłam. Teraz zmykam do warzyw póki jeszcze nie pada.

Na którejś stronie widziałam Twój miodownik melisowaty u mnie znowu podlewałam środkiem na grzyba bo z kilku pędów 2 stoją omdlałe to ewidentny grzyb. 

- Biedronka641

Marysiu ten ciągle padający ostatnio deszcz nie sprzyja roślinom. Moja jedna z piwonii , nabyta w tym roku też choruje. Pryskanie nic chyba nie da skoro codziennie pada. Mszyce da się szybko zlikwidować, jeśli się szybko zauważy. Z mrówkami, ślimakami jest to walka z wiatrakami. Z chorobami grzybowymi zaś to dłuższa praca.
Dziś znowu padało.
Wczoraj spulchniłam warzywnik, to dziś zapewne znów ubiło.

Parę ostatnich fotek.

Później niż różowy zakwitł mi dyptam biały.

Kielichowiec wonny. Trzeba dobrze nosa przyłożyć,żeby go poczuć. Tak miało mi pachnieć przy tarasie.

Bodziszki z każdym dniem są piękniejsze.

Delosperma też zaczyna ładnie kwitnąć. Nawet pozostawiona na zimę przeżyła.

Pięciornik wyprostowany.

Pierwiosnek

Złotnica w tym roku zagościła w moim ogrodzie i jeszcze zakwitła.

Jaskier ostry nadal kwitnie nieprzerwanie.

Zakwita kolejny czosnek.
Przestało padać . Idę na zwiady co kwitnie i co można zrobić. Czy w ogóle da się coś porobić po świeżo padającym deszczu.
Miłego dnia.