Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Marysiu,babcine kwiaty były u mnie już przy zakładaniu ogrodu,bo to dla mnie było najważniejsze ,do dzisiaj nagromadziłam ich trochę,mnie też marzą się kurki ale mam też innego bzika,są to grzyby i miałabym problem z wyjazdem na nie ,bo komu zostawić kurki :uszy
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maska pisze:Miało być o Agnieszce a jest o kocie ;:306
Oj tak, mnie też często jak ktoś pyta o dzieci, to się kończy na opowiadaniu o kotach ;:306 Te koty blokowe tak mają, mój Nikifor i Tośka oba oszalały ze szczęścia, jak poczuły przestrzeń - szaleństwo okazało się dla nich summa summarum zgubne, ale co pożyły tego im nikt nie zabierze :wink:
A to widzę, że młodzi całkiem serio za ogród się wzięli...no nie wiem, czy Ty bedziesz miała tam co robić :wink:
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie się wydawało, że Marysia ma tylko pokazywać paluszkiem. Swoją drogą młodzi mają tempo - wiem, bo się przeprowadzałam.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Marysiu... ;:196
Nowy wątek, wspomnienia... Ten początek był trudny, jednak i rośliny i ogrodnicy dostali rekompensatę w postaci jesieni... Oby trwała jak najdłużej... Jeszcze przecież można sadzić...
Piszesz, że będą kurki, trzymam kciuki, żeby się udało...
U mnie jeszcze roślinki czekają na posadzenie i boję się, że nie zdążę... Mam tylko nadzieję, że dadzą radę w piwnicy przezimować... Cały tydzień mam zawalony, nawet chwili nie znajdę, chyba, że coś się wydarzy nieprzewidzianego...
Buziaki Marysiu... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Boguniu ;:168 nie pamiętam co Ci wysłałam wybacz ;:180 jeżeli jest krwawnik to na pewno nie żółty bo jest od wiosny i dzielić go będę dopiero na wiosnę jak przetrwa. Koty ..... tak są rozbrajające :uszy
Martusiu zostawiam sobie Twój ogród na późny wieczór a jak jeszcze piszesz o tym że nagromadziłaś kwiatuszków to na pewno zajrzę!
Kurki możesz zostawić na parę dni są specjalne zasobniki na wodę i pokarm gdzie możesz dać im na parę dni jeść, a jajeczka na gniazdo i taką pochyłością gdzie jajka się turlają do skrzynki. Wszystko jest do załatwienia ;:306
Pati ja miałam pierwszego psa sznaucerkę z którą przyszłam na wieś - ta umiała korzystać z wolności aż ją auto :shock:
To było 9 miesięcy najszczęśliwszych w jej życiu ! zwiedzała okoliczne wsie, ale zawsze na czas mojego powrotu czekała przed domem! :cry:
Młodym nie będę się wciskać, bo wiesz że nie narzekam na brak pracy a niestety stale jest coś więcej :oops:
Halinko T. Agi jest bardzo ambitny (po swoich rodzicach) i nie chcę mu dyktować, ale lubię jak się radzi ;:333
Na razie cieszę się ich szczęściem posiadania własnego miejsca na ziemi ;:173
Dorotko wiem, że masz zajęty bardzo czas ale na pociechę Ci powiem, że bambus przyleci do Ciebie dopiero na wiosnę, bo Michałowi też się plany zmieniły i nie było kopania. I dobrze bo przez zimę sobie odpoczniesz i zastanowisz się gdzie i co można posadzić.
Rośliny w piwnicy to tylko te co nie potrzebują światła, chyba nie wszystkie ;:185 ale można też niektóre zadołować ;:215 Dziękuję za odwiedziny i życzę, żeby wszystko toczyło się tak jak sobie wymarzysz ;:196

Na blogu odwiedziła mnie Agnieszka z Jakielówki bardzo się cieszę że się odezwała, bo już się martwiłam jej milczeniem :lol:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, dziękuję... ;:196
Nic się nie martw bambusem, jeszcze się nigdzie nie wybieram, wiosna to dobry czas na sadzenie, więc spokojnie dam radę... A miejsca u mnie sporo... A ten olbrzym, to będzie ulubieniec mojego M... Ostatnio lubi duże trawy... :wink:
Marysiu... Otworzyłam... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu a moi znajomi hoduja przepiórki...one bardzo dobrze sie niosą...do teraz , nie chcesz mieć przepiórków ;:224
Pozdrawiam poniedziałkowo, u mnie brrr....chłodno :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko nie martwię się, ale cieszę się że masz wątek ;:333
Dorotko Keetee chyba przepiórki muszą mieć lepsze warunki niż kury - nie wiem muszę poczytać. Jak wybuduje kurom ten murowany to ten drewniany będzie wolny ;:306 U mnie nawet nie tyle chłodno co mgliście brr! ;:219
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Moi marzeniem zawsze było mieć swój mały, biały domek i podwórko, na tyle duże, żeby pomieściło te wszystkie zwierzaki i rośliny o których marzę, niestety nie do zrealizowania to marzenie, więc zostaje mi podglądać tych co mogą spełniać swoje marzenia :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko to nigdy nie wiadomo ;:219 może nie biały, ale ja kupiłam domek za mieszkanie, moja córka też ma domek w cenie krakowskiego mieszkania (i to z drugiej ręki) więc trzeba tylko pomóc marzeniom :lol:
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Będzie większy kurniczek to może przybędzie kurek.Na wiosnę zamierzam dokupić zielononóżek. ;:65
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu, ja jestem z tych co to dwa razy powtarzać nie trzeba, natomiast M jest bardzo mocno powściągliwy, działkę jak kupowałam, to dosłownie przed faktem prawie dokonanym musiałam go postawić, bo inaczej też bym jej nie miała, a tak w przeciągu dosłownie czterech dni stałam się posiadaczką działki ;:108 a teraz na remont domku na działce mam problem żeby go nakłonić, zaczęłam co nie co działać sama i dopiero teraz widząc moje działania coś myśli dalej ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Ja jeszcze nie oprzytomniała po zaproszeniu do poprzedniego wątku
a tu proszę następy ;:7
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu bardzo ładne podsumowanie (zdjęcie z werbeną patagońską wieszam nad łóżkiem!) ale i słoneczne zdjęcie ogrodu jesiennego bardzo mi przypadło do gustu :) W. marzy o zielononóżkach na razie mamy stadko kuropatw na gościnnych występach. Tzn. widzimy je, jak robią frrrrr... spod stodoły :) Ja to bym osiołka chciała :oops:
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jeśli przyjadę to będzie najprawdopodobniej maj ale to jeszcze troszkę potrwa ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”