Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Post »

Iwonko cudeńka pokazujesz ,oczu nie można oderwać, istne królestwo roślin i kwiatów,ile lat go urządzasz
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

gracha pisze:Iwonko cudeńka pokazujesz ,oczu nie można oderwać, istne królestwo roślin i kwiatów,ile lat go urządzasz
Wprowadziłam się do domu we wrześniu 2004 roku, rośliny zawsze kochałam, ale wiesz, jak to było :wink: iglaki pod płotem się wtedy sadziło i trochę kwiatków gdzieniegdzie. Później kwiatki poszły precz i trawa została i jakiś krzaczek, w sumie nic wielkiego. Wielka, pyszna czereśnia zacieniała pół ogrodu - zdobiła wiosną. Aż pewnego razu - jakieś 4 lata temu dostałam ogrodowej szajby i mam ją do dziś, jak wszyscy pewnie tutaj. Taka prawda. Prawdziwe sadzenie zaczęło się gdzieś cztery lata temu - odgrodziłam trochę psa, no i coś zaczęło rosnąć :wink: Dzięki Grażynka :lol:
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

No proszę i z tej ogrodowej szajby jakie piękne rzeczy powstały, jeszcze raz pooglądam ;:oj
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:196 o............, nie mam słów. ;:180 Ta rewia barw, cudowny porządek. Iwonko, wszyscy tu pieją peany, ale inaczej się nie da. Ogród przecuuuuuuuuudowny. Stale wracam i oglądam. Jak pięknie. Dzięki Tobie, to może i zima prędzej zleci. Często nie zostawiam śladu,ale i tak tu codziennie zaglądam. Jak masochistka napawam się tym pięknem i katuję, że ja czegoś takiego nie posiadam.
;:cm
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga bardzo mi miło, powiem Ci, że teraz wiele ogrodów mnie zachwyca w różny sposób, czasem cały ogród, czasem jakieś fajne fragmenty - tak mi sie trafiło, że dziewczyny, które do mnie zawitały, też mają super ogrody - polecam je do obejrzenia. Ale parę lat temu zachwycałam się tu na forum szczególnie jednym : ogrodem Eweliny z Poznania, nienapuszonym i nienadętym, eleganckim ale i takim, w którym butów nie ściągasz :lol: - Ogród w cieniu sosen, zajrzyj tam :wink: Teraz rzadko tam zaglądam, ale zaraz sobie pójdę - godzinami mogłam go oglądać , a to takie przyjemne, jak ktoś maluje Twoje wyobrażenie o ogrodzie :wink: pozdrawiam Cię.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p

Post »

Mnie Iwonko tez zachwyca wiele ogrodów z tego forum. I masz rację, że w niektórych jakiś ciekawy fragment, a niektóre całe. Jeszcze wiele mam do obejrzenia na tym forum. Jest tego tyle, że trudno wybierać. Przeważnie jak mnie zainteresuje jakiś wpis u kogoś, to tam właśnie idę oglądać. Inaczej nie wiem jak miałabym wybierać. Po kolei się nie da. A poza tym jak już gdzieś zostawiłam ślad, to chętnie wracam właśnie do tych ogrodów. Ale zaraz odszukam ogród Eweliny. Jak Ciebie zachwycił, to musi być "COŚ".
Dobrej nocy. ;:196
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

O matko ;:oj ale kolorowy zawrót głowy ;:433 ;:433 ;:433 jak tu pięknie napatrzeć się nie mogę i gdzie ukrywasz ten swój nadzwyczajny ogród ,ta podpowiedz to taka trochę skromna ,przychodzi mi tylko jeden taki widok na ul. Mickiewicza.
Dobra idę spać ;:41 jak da się zasnąć po takiej dawce cuuuudowności :D
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p

Post »

Iwonko, już zajrzałam do Eweliny. Zostawiłam ślad i jutro zaczynam zwiedzanie. Ale do Ciebie będę ciągle wpadać.
Dobranoc ;:168
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37

Post »

Przysiadłam na chwilę pod czereśnią i zapatrzyłam się na złotokap, jałowiec ze smutno zwisającymi gałązkami, kwitnące krzewy i kwiaty i kamienno-trawiastą ścieżkę ..... jest pięknie ! Co tu dużo mówić, wrócę tutaj na pewno. Pozdrawiam - Róża
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róża dzięki, wracaj, wracaj. Tylko, czy Ci u mnie ciasno nie będzie, bo u Ciebie terenu, jak na Księżycu ;:215 , uprzejmie zazdroszczę ;:306

MariaWy pisze:O matko ;:oj ale kolorowy zawrót głowy ;:433 ;:433 ;:433 jak tu pięknie napatrzeć się nie mogę i gdzie ukrywasz ten swój nadzwyczajny ogród ,ta podpowiedz to taka trochę skromna ,przychodzi mi tylko jeden taki widok na ul. Mickiewicza.
Dobra idę spać ;:41 jak da się zasnąć po takiej dawce cuuuudowności :D
Pozdrawiam :wit
Mariatrafiony, to dobry trop, czekam do wiosny , poszperałam trochę i widzę nas cztery, a Ty? ;:224
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przez chwilę poczułam się, jakby było lato... Już to kiedyś pisałam, ale powtórzę - kocham Twoje ogrodowe kompozycje! ;:333 Zdradź, co to za iglaczek: http://img854.imageshack.us/img854/3065/28fb.jpg Skojarzył mi się ze świerkiem sitkajskim, ale pewnie nie trafiłam, bo znam go tylko ze zdjęć ;:173
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p

Post »

:wit Iwonko takie drzewa rosną tylko naprzeciw twojego ogrodu ;:7 ja też czekam na wiosnę a czwartej jeszcze się nie doliczyłam ;:185
Fajnie że nasze grono się powiększa ,ale ten świat jest mały!!!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p

Post »

Mandragora pisze:Przez chwilę poczułam się, jakby było lato... Już to kiedyś pisałam, ale powtórzę - kocham Twoje ogrodowe kompozycje! ;:333 Zdradź, co to za iglaczek: http://img854.imageshack.us/img854/3065/28fb.jpg Skojarzył mi się ze świerkiem sitkajskim, ale pewnie nie trafiłam, bo znam go tylko ze zdjęć ;:173
Witam Cię na mojej działce Milenko ,miło mi że podobają Ci się moje kompozycje ,Wiesz ale ten iglaczek który pokazujesz to pewnie z innego ogrodu ja takiego nie mam ;:185
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p

Post »

Iwonko pisałam do Ciebie i w tym czasie napisała Milenka a ja durna myślałam że to do mnie i odpisałam ,przepraszam ale nie potrafię tego postu usunąć ,taki ze mnie geniusz komputerowy ;:14
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny: Marysiu i Milenko śmiesznie to wyszło ,ale od razu się domyśliłam, co się stało :D :D . A Ty Milena zgadłaś s.sitkajski Tenas ;:138 , Maria czwarta dziewczyna jest w ogrodzie Izabelli.

Milena dziękuje, ponieważ mam mało miejsca - robię same kompozycje :;230 najlepiej jedna na drugiej :D
Pozdrawiam, Iwona.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”