Aż zazdraszczam.......chyba się muszę ogarnąć ze swoimi bezimiennymi.
Dziękuję, Marku za wizytę i ciepłe słowamgr_ pisze:Urzekły mnie Twoje Astrofyta![]()
mgr_ pisze:To co masz na pierwszej stronie podpisane Tephrocactus articulatus v. inermis to na pewno nie jest to.
Ja bym ją umieścił gdzieś blisko T. dactyliferus (Cumulopuntia dactylifera) lub T. pentlandii (Cumulopuntia pentlandii)
Tephrocactus articulatus v. inermis = Tephrocactus papyracanthus v. inermis (masz go też na zdjęciu) jako że są to synonimy,
a najpoprawniej byłoby Tephrocactus articulatus v. papyracanthus forma inermis.mgr_ pisze: Serdecznie dziękuję! Jak już mam roślinkę, to bardzo chciałabym mieć ją podpisaną porządnie. I dziękuję za tę informację, natychmiast w swoim spisie poprawiam![]()
Co nie przeszkadza, że są to piękne i wyjątkowe roślinkimgr_ pisze:A ten 'zwykły' tefrak to obecnie rodzaj Airampoa, gatunku nie podejmuję się określać
Ogólnie w tefrakach jest trochę bajzlu i to raczej w rodzajach a nie gatunkach.![]()
Dziękuję Asiu za wizytę, miłe słowa i zapraszam częściejannaoj pisze:Piękne Astrofyta! Ale również - co mnie cieszy, widzę zbiorek tefraczków!![]()
Fajnie pokazane.![]()
Gaga1960 pisze:Ty to masz rozmach,jak już jakiś rodzaj ,to od razu potężna kolekcja i do tego pięknie przedstawiona i opisana.![]()
Aż zazdraszczam.......chyba się muszę ogarnąć ze swoimi bezimiennymi.
Dziękuję bardzo, Kochana, ale ja nadal pod wrażeniem Twoich
nolina pisze:lubię kulki