Magdo, jak zwykle przepiękne zdjęcia. Kwiaty również.
Natomiast pytasz o pisownię: wiele informacji masz na wątku, który założył Tomek, a który jest tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=59152
W skrócie: Nazwa rodzajowa pisana jest zawsze wielką literą.
Etymologia nazwy tej mamilarki, o którą pytasz, jest znana: nazwano ją tak w celu uhonorowania Anny Teresy Marnier - Lapostelle- pierwszej żony Juliana Marniera-Lapostolle, właściciela kolekcji roślin, prezydenta francuskiego związku miłośnikow kaktusów (nie znam dokładnej nazwy, stad piszę małymi literami). Według informacji pozyskanych na wątku od Tomka, poprawna łacińska nazwa powinna być: Mammillaria camptotricha marnier-lapostollei.
Natomiast z tego co wyczytałam, M. camptotricha ma dwa kultywary, jednym z nich jest Mammillaria camptotricha cv. Marnier-Lapostollei, i to już jest pisane dużymi literami (gdyż poprzedzone skrótem cv). Kultywar ten jest jasno-zielony, ma m.in. ma silnie zakręcone lub zakrzywione złote ciernie, a kwiat mały i biały.
Którą mamilarkę masz

to już musisz sama rozstrzygnąć, ja tylko w pigułce encyklopedycznej przekazałam zasady pisowni i etymologię. Jeśli się oczywiście mylę, to niech mnie ktoś poprawi.