Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Post »

;:oj I masz rację!!!!!Pocieszysz się, natyrasz, ale jak będa stawiać dom, to nie daj wykopać ani jednej!!! Mieszkasz w raju Majeczko!!! Klatka dla maluchów super!!! Jeszcze malutki basenik tam bym widziała. ;:196 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tosia on stał tylko z boku :;230 teraz leży dnem do góry bo dzieciarnia się pochorowała przez te zimnice ;:303
Pewnie że nie dam ruszyć ani jednej przy budowie ale niestety przy rozbiórce starego muszą zmienić miejscówki te przy ścianach. ;:173
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A na co nowa chałupa, skoro stara taka cudna i obrośnięta roślinami.
Z chęcią bym się z tobą na tą starą zamieniła. ;:108
Ale róż bym już nie dała wykopać. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko bardzo chętnie zamienię się na chałupy tylko ostrzegam życie tutaj nie jest bajką.

Tak wyglądają ściany pod zasłoną liści :twisted:
Obrazek Obrazek

A wszystko to wiadomo z jakiego powodu :twisted: I odnośnie tej sprawy - syn był w poniedziałek na rozprawie w sądzie i oczywiście Kompania jak zwykle gra na zwłokę i miga się od jakiejkolwiek decyzji. :twisted:

To może troszkę przyjemniejszych spraw.
Ogród nie tylko różami piękny, ale mam też inne kwiatki. ;:306

Obrazek gratis od Ewuni niestety złamał się kwiat podczas deszczów

i mniej rasowe
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

W zeszłym roku miałam taką rasową ale chyba nie przetrwała zimy bo nic z niej nie zostało ;:145
Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Majuś ,ostróżki prześliczne ale po ostatniej burzy(padły) jakoś tak się wyleczylam.Jedna tylko się zostala( no nie mialam ich jakiejś powalającej ilości .bo raptem 4 :;230 )jasnoniebieska i wysokaśna.
Klatka dla dzieciakow fantastyczna.
Szkody faktycznie ogromne,ale przecież nowy dom też będzie narażony na szkody górnicze.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witaj Majeczko, cudownie kolorowo w Twoim ogrodzie... Zastanawiałam się niedawno jak sobie radzisz z czyszczeniem róż przy tak ogromnej liczbie krzewów, bo ja momentami - zwłaszcza po deszczach - mam dosyć :wink:
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Majeczko, jak ja mogłam dopiero teraz zobaczyć Twój watek. :oops: Idę doczytać.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O rany...... ;:202 ......no to nieciekawie.
Inaczej zaraz bym się zamieniła.
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anka ja z zasady przywiązuję wszystkie wysokie rośliny ale i tak sporo ich leżało czy były połamane. Na deszcz połączony z wiatrem nie ma mocnych. Też nie mam ich zbyt wiele bo ostróżki to gigantyczne rośliny. Postanowiłam posadzić je tylko właśnie przy klatce i tylko tam je mieć, co z tego wyjdzie to się okaże. ;:173
Dla Ciebie moja cudnie pachnąca lilia rosnąca właśnie przy klatce w towarzystwie ostróżek ;:167
Obrazek

Nasz stary dom nie ma żadnych zabezpieczeń na szkody górnicze, to staruszek 100 letni dlatego rozłazi się we wszystkie strony. Teraz buduje się domy z takimi zabezpieczeniami że trzeba wielkiej siły żeby pękł. :D

Aniu właściwie to obcinam przekwitłe kwiaty na bieżąco, nie tylko różane. Wielkie cięcie to tylko po nawałnicach jak wszystko leży, jak to było ostatnio, uporałam się z tym do dzisiaj. Pozostało mi cięcie z drabiny ale ciągle nie chce mi się. No bo jak się oganiać od komarów balansując na wysokiej drabinie :;230 np przy tym wysokim nutkajskim gdzie w gęstwinie czai się chyba milion krwiopijnych istot a ja na drabinie z sekatorem w ręce :;230
Obrazek

Beatko bo ja nikomu nie rozgłaszałam ;:131 Na przeprosiny taki oto obrazek
Obrazek

Grażynko to co :?: jednak rezygnujesz ;:306 wiedziałam że z Kompanią niewielu chce walczyć :wink:
Dla Ciebie białe lilie L.A. Richmond do których wdarła się podstępem żółta leluja ;:306
Obrazek
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Majutku dzięki ;:196
Wiesz, tego mi potrzeba - żeby ktoś pożałował i zrozumiał... Jak dziecko...
Ale wiesz, jak to zobaczyłam to tak sobie pomyślałam o Tobie, że Ty swojej młodzieży nie pozwalasz sie za bardzo wysilać i często obrywasz pączki.... I tak myślałam czy ja byłabym w stanie tak zrobić... Problem sam się rozwiązał.... bo większość obgryzionych róż to jesienne i tegoroczne nasadzenia.
Klatka cudo ;:108 - chyba niewiele dzieci ma takie piękne piaskownice, ba - chyba żadne dziecko
A róże...sama wiesz ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu ja jeszcze dziś obrywałam pączki niektórym różyczkom bo jak słabe to po co się mają męczyć. A tym którym oberwałam już jakiś czas temu podrosły i nawet pozwoliłam teraz na jeden pączek, czekam na kilka takich niespodzianek. Choć ciągle mam takie co są na granicy życia i o nie boję się bardzo. A mam i takie które rosną u mnie już przeszło rok i znowu nie zobaczę kwiatów w tym roku.
Dla Ciebie Gipsy Boy z paroma kwiatkami, pozwoliłam jej zakwitnąć bo bardzo ładnie rosła
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Szkody górnicze to trudna sprawa i niełatwo je naprawić.
Poza tym raz popękany fundament już nigdy nie będzie stabilny.
No to współczuję.
Lilie i róże to niezłe towarzystwo uzupełniające się zapachowo.
Widzę, że też go używasz.
Klatka na pewno spełni swoją rolę bo podwiązywanie ostróżek u mnie niewiele daje i tak się łamią przy deszczu.
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na Gipsy Boy czaję się w tym roku, Ewa ma ją mieć. Jeszcze nie wymyśliłam, gdzie tę różę posadzę, ale szpadel w dłoń i miejsce się znajdzie ;:306
Ostróżki rosną u mnie pod siatką-można je przywiązać. Niektóre podparłam metalowymi obręczami, ale na razie wiatru nie było, burze mnie omijają, więc i strat nie mam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

edulkot pisze:Dla Ciebie białe lilie L.A. Richmond do których wdarła się podstępem żółta leluja ;:306
Obrazek
:wit Majeczko jak ona tam żółta ;:173 , ten kolorek ;:170 prześliczny i jak dla mnie idealnie ta lilia umiała się wedrzeć. ;:306
Pierwszy raz na swoich dwóch różach zrobiłam tak jak Ty, to znaczy oberwałam pierwsze pączki, bo roślinki były mikrusie.
Minęło ze dwa tygodnie, a ja mam już nowe przyrosty i kolejne pączki. :heja Chyba ich już nie oberwą?.. tak mi szkoda.
Jedna z tych różyczek może nie przetrwać zimy, ale ta mocniejsza jestem pewna, że da radę. :heja :heja
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko zestawianie róż z liliami uwielbiam ;:167 choć nie wszystkie pachną, np taki zestaw
ani róża Sympathie ani lilia azjatycka Val Di Sol specjalnie nie pachną
Obrazek

A do podwiązywania to mam jeszcze takie giganty, rosną przy ścianie i wiążę je do pędów winobluszczu
Obrazek

Obrazek

siałam czarne choć wcale nie mają czarnego koloru, a niektóre wyszły inne
Obrazek

Obrazek

a dzisiaj widziałam jasno różowe ;:306

Ewuś na Twoich areałach zawsze znajdziesz jakieś miejsce nie zajęte ;:306 Popatrz jakie ma śliczne kwiatuszki

Obrazek

Majeczko ta niby żółta lilia przy przekwitaniu zrobiła się bardzo jasna, nie mam nic przeciw żółtym liliom ale muszę ją stamtąd wyłuskać jakoś ;:173
Ostatnio zakwitły mi takie ślicznotki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widzisz, dało dobry efekt oberwanie pierwszych pączków :uszy ja obrywam czasami nawet kolejne jak róża słaba w liście i pędy a wypuszcza tylko pączki, też takie sie zdarzają. Może uda jej sie przetrwać skoro z rośnie i tworzy pączki, trzeba być dobrej myśli :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”