Multiflora cudna i pozostałe hoye również

Hotogisu, Nerys i fiołeczki

Oj, chyba w końcu wybiorę się do tego ogrodu botanicznego, ciekawe roślinki tam mają

,no i te ciemne irysy, bombowe.
 ,no i te ciemne irysy, bombowe.
 Zawartość też super, a skrętniczki - cudeńka
 Zawartość też super, a skrętniczki - cudeńka  

Ale już mam plan powieszenia kilku wiszących koszy...być może dwupiętrowo
 Ale już mam plan powieszenia kilku wiszących koszy...być może dwupiętrowo   
  Może kiedyś przy myciu okien - spróbuję zrobić zdjęcie rodzinne fiołkom ;)
  Może kiedyś przy myciu okien - spróbuję zrobić zdjęcie rodzinne fiołkom ;) 

czekam na zdjęcia ich kwitnień, bo pięknie hojki kwitną
 czekam na zdjęcia ich kwitnień, bo pięknie hojki kwitną 

Justynko
 Justynko   Piękne te Hipeastrum x johnsonii
 Piękne te Hipeastrum x johnsonii  

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
 Musisz parę szczepek dla mnie ukorzenić. Zamawiam już dziś i to czarnym na białym, żebyś się nie wyparła.
  Musisz parę szczepek dla mnie ukorzenić. Zamawiam już dziś i to czarnym na białym, żebyś się nie wyparła.  

Justynko,strasznie jestem ciekawa ,co wyniknie z tych Twoich eksperymentów.justus27 pisze:...W tym roku postanowiłam popróbować swoich sił w zapylaniu skrętników. Póki co - zapylona jest Super Mini x Winter, a druga krzyżówka to Hotogisu x Nerys. Marzy mi się stworzenie nowych odmian skrętników. Kolejne zapylenia pomiędzy odmianami będą wkrótce...

Justynko to bardzo ciekawe doświadczenie z tym zapylaniem, trzymam kciuki za rezultaty.
 Justynko to bardzo ciekawe doświadczenie z tym zapylaniem, trzymam kciuki za rezultaty.

Hojki śliczne- jestem już na nie chora od dłuższego czasu, ale miejsca bardzo mało, a i same hoje drogie, więc jeszcze się hamuję
  Hojki śliczne- jestem już na nie chora od dłuższego czasu, ale miejsca bardzo mało, a i same hoje drogie, więc jeszcze się hamuję  
   Choć H.krohniana super
  Choć H.krohniana super