Bardzo śliczny

Pozdrawiam

No to jest nas czworoonectica pisze:hen_s napisał(a):
Cytuj:
Hildewintery też mnie się bardzo podobają. A ich hybrydy to już w ogóle
To jest już nas dwóch.
Może nawet troje, chociaż ja to tak amatorsko tylko
Cieszę się, że znalazłeś coś dla siebiejang pisze:Lucynareszcie pokazałaś coś do pooglądania
Dziękuję za komplementhen_s pisze:Czyli ładnie u Ciebie, nie powiem.![]()
Twoja Dioscorea elephantipes ma chyba inny cykl życiowy niż ta u mnie. Moja idzie właśnie spać
no nie chyba, a na pewno! I wcale nie takie 'ciut'czarny pisze:Moja ta jedna lofka chyba faktycznie miała ciut większy kwiat.
No bo naprawdę są małe - w "czwórkach" siedzą, a jeszcze 2-3 w rządku by się zmieściłyhen_s pisze:Ale maluszki!![]()
Wierzę Ci na słowo że ładne i rosną bo ich przyznam szczerze nie widzę...![]()
Ciekawe czy moja, ta co dopiero odważyła się wychynąć spod powierzchni, kiedykolwiek osiągnie taki rozmiaronectica pisze: (...)
2. ..i niekłującego wprawdzie, ale również wielce interesującego Dioscorea elephantipes - zczyna pomalutku pękać
Bardzo ładne rośliny, spodobała mi się Dioscorea elephantipesonectica pisze:Może nawet troje, chociaż ja to tak amatorsko tylkohen_s pisze:To jest już nas dwóch.Hildewintery też mnie się bardzo podobają. A ich hybrydy to już w ogóle![]()
![]()
Piotr, Przemek, Henryk, czarny, Paula - miło mi Was gościć
Mammillarię podpisałam, dzięki!
Lofoforka nie zawiodła i zakwitła wdzięcznym, różowym (ale nie majtkowym ;) ) kwiatuszkiem:
A w kolejce już czeka jeden z kilku astro, ja natomiast nie mogę się doczekać na niego!
Mam nadzieję, że wykwitnie wszystko, co się kluje:
Żeby tylko słońce się zdecydowało trochę dłużej poświecić, bo po paru dniach znów niebo zasnute grubymi chmurami...
Zresztą i tak wczoraj wróciłam późno po całym dniu i nie zajrzałam nawet, co tam nowego![]()
To może jeszcze coś nie kwitnącego:
1. ..ale jednak kłującego Echinocereus rigidissimus rubispinus.
Fajnie by było, jakby zakwitł, chociaż i bez kwiatów jest jak dla mnie bardzo wart 'mania'
![]()
2. ..i niekłującego wprawdzie, ale również wielce interesującego Dioscorea elephantipes - zczyna pomalutku pękać
Dziękuję Henryku. Perspektywa wręcz wielce obiecującahen_s pisze:Tak, za 5-6 lat będzie taka. Ona bardzo wolno na początku rośnie. Potem lepiej ale i tak szału nie ma...
Czyli dużej cierpliwości życzę.
No bo to w końcu "żółw", prawda? Musi mieć odpowiednie tempohen_s pisze:Ona bardzo wolno na początku rośnie. Potem lepiej ale i tak szału nie ma...
Ojejku, a co to - tak nam się spieszy?hen_s pisze: za 5-6 lat (...)przemek_pc pisze:Perspektywa wręcz wielce obiecująca