Marysiu, ale teściowa kołysała M. , a nie mnie. Poza tym nie robiła skłonów, tylko wykonywała prace kuchenne.
Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
- delosperma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
Pat przepraszam , ze rozwijam dyskusję u Ciebie.
Marysiu, ale teściowa kołysała M. , a nie mnie. Poza tym nie robiła skłonów, tylko wykonywała prace kuchenne.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Agapa

- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Oj tam, oj tam. Jakoś trzeba było sobie radzić z uśpieniem dziecinki wyczekanej ukochanej, a przy okazji zdążyć się wyrobić ze wszystkimi pracami domowo - ogrodowymi
Pat sporo zrobiłaś z Sarą u boku w jeden dzień. Jednym słowem rośnie Ci mała ogrodniczka
Korona całkiem pięknie się prezentuje, zaczątek warzywnika też super
Zdrowiej szybko kochana
Pat sporo zrobiłaś z Sarą u boku w jeden dzień. Jednym słowem rośnie Ci mała ogrodniczka
Korona całkiem pięknie się prezentuje, zaczątek warzywnika też super
Zdrowiej szybko kochana
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Jestem i ja
Pat survivorze zimę przetrwałaś to teraz kuruj się, robotę czas zacząć. Zazdroszczę Ci siewów - u mnie jeszcze ze 2 tygodnie zanim śnieg zniknie i dało się będzie siać. Tak mi się teraz przypomniało, że odpowiednikami Twojego Zdzisia u nas są Mietki i Heńki 
Pat, jak się dziś czujesz? 
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pati, donoszę, że u mnie też są ślady wiosny. A Ty kuruj się dziewczyno, trzymam kciuki za dobre samopoczucie 
wiem wiem ale przyznaj że wóztaczka od Pati jest orginalnaiwonaPM pisze:Daruś taki wózek to wszycy mamyu mnie nawet 2 szt - jeden profesjonalny i jeden z plastiku ale ten ostatni uległ deformacji troszkę
użytkownik nie przeczytał instrukcji
od nie dawna mamy też 2 "kosiarkę"
ciekawe jak długo posłuży
a propos narzędzi jak kupiliśmy działkę to M zadbał o narzędzia potrzebne do prac w tym celu nabył na alegrooo piłę łańcuchową...
ale nie doczytał że piła jest niesprawna
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
ufff...ogarnęłam się z robotą i chorowaniem i w końcu zrobiłam zdjęcia. Warto było poczekać, bo przed chwilą przyszły krzewy z allegro...ja się nie znam, ale moim zdaniem sadzonki w doskonałym stanie:

Ponieważ zamierzam jednak wyzdrowieć tym razem, to powstrzymałam chęć natychmiastowego przekopania 50 metrów pod żywopłot i wysłałam eMa z sadzonkami na warzywnik celem zadołowania. Dołączą do nich jeszcze róże i myślę, że tak za tydzień będę mogła szykować dla nich miejsce docelowe.
Jak wspomniałam tydzień jest wyjątkowo obfity w prezenty, bo przyszły też dorodne lilie od Ewy-Różanki:

I super-niespodzianka od Basi-Barabelli - paka mieczyków, której się kompletnie nie spodziewałam! Dzięki dobra kobieto, niech Ci Bóg w kwiatach wynagrodzi

Widok krzewów i przypomnienie, ile kosztowały zdecydowanie przyspieszyły działania eMa w kwestii odgrodzenia ogrodu od nadaktywnego pieska i właśnie spoglądając przez okno, widzę, jak zwozi słupki na ogrodzenie
A wisienką na torcie była paczka od sponsora naszego forum z nagrodą w konkursie AF
Zdjęcia już jutro, bo nie zdążyłam zrobić z wrażenia
Marysiu motyczką dziabnięta, wielkie dzięki za pomysł! Twoja teściowa to miala głowę do innowacji! Tak właśnie kombinowałam, jak tu zabawiać dziecię bez użycia rąk...muszę koniecznie wypróbować tę metodę

Ponieważ zamierzam jednak wyzdrowieć tym razem, to powstrzymałam chęć natychmiastowego przekopania 50 metrów pod żywopłot i wysłałam eMa z sadzonkami na warzywnik celem zadołowania. Dołączą do nich jeszcze róże i myślę, że tak za tydzień będę mogła szykować dla nich miejsce docelowe.
Jak wspomniałam tydzień jest wyjątkowo obfity w prezenty, bo przyszły też dorodne lilie od Ewy-Różanki:

I super-niespodzianka od Basi-Barabelli - paka mieczyków, której się kompletnie nie spodziewałam! Dzięki dobra kobieto, niech Ci Bóg w kwiatach wynagrodzi

Widok krzewów i przypomnienie, ile kosztowały zdecydowanie przyspieszyły działania eMa w kwestii odgrodzenia ogrodu od nadaktywnego pieska i właśnie spoglądając przez okno, widzę, jak zwozi słupki na ogrodzenie
A wisienką na torcie była paczka od sponsora naszego forum z nagrodą w konkursie AF
Marysiu motyczką dziabnięta, wielkie dzięki za pomysł! Twoja teściowa to miala głowę do innowacji! Tak właśnie kombinowałam, jak tu zabawiać dziecię bez użycia rąk...muszę koniecznie wypróbować tę metodę
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat będziesz musiała włączyć ogrodnika płci męskiej do sadzenia, bo jest tego straszne ilości, a Ty odchudzona będziesz słabiutka! Ty co najwyżej te lilie i mieczyki możesz posadzić
czy te krzewy od tego dostawcy na którego ja też zachorowałam? (ogrodnik?)
no to miałaś dziś dzień niespodzianek - oby takich więcej
ja mam tylko ogródeczek w porównaniu z Waszymi , ale staram się zagospodarować roślinnie każdy dostępny dla mnie cm , bo jeszcze musi zostać miejsce na mini boisko dla młodego piłkarza
Teść przed wyjazdem skopał mi kawałek ziemi pod pietruszkę w Belgii nie dostępną ,ale na razie to mój Czesław jeszcze raz ją przekopuję - widać Teść nie zrobił tego dokładnie
ja mam tylko ogródeczek w porównaniu z Waszymi , ale staram się zagospodarować roślinnie każdy dostępny dla mnie cm , bo jeszcze musi zostać miejsce na mini boisko dla młodego piłkarza
Teść przed wyjazdem skopał mi kawałek ziemi pod pietruszkę w Belgii nie dostępną ,ale na razie to mój Czesław jeszcze raz ją przekopuję - widać Teść nie zrobił tego dokładnie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko, żeby Czesław przestał kopać jak posiejesz, bo nici z pietruszki 
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Piękne zakupy
A widok lilii od Różanki sprawił,że od jutra to i ja z nosem przy szybie będę siedzieć 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ale będziesz miała sadzenia
Nie ma bata. Będzie efekt 
I dla tego prosze eMa o jakiś dość solidny i w miarę możliwości wysoki płotekMaska pisze:Iwonko, żeby Czesław przestał kopać jak posiejesz, bo nici z pietruszki
Zastanawiam się czy dałoby się przerobić limuzynę Młodej na wózkokoparkę
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- paputowy dom
- 200p

- Od: 11 cze 2012, o 21:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pat możesz napisać od jakiego użytkownika z allegro kupowałaś krzaki.
Chyba chałupę wysprzedam ale za to ogród zrobię
Chyba chałupę wysprzedam ale za to ogród zrobię