Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Gosiu O jakim deszczu Ty mówisz ???? ja myślałam że już tylko ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Margo2 pisze:Geniu, a już lepiej się czujesz? U mnie wszystko przysypane śniegiem. Tylko mam 2 plamy gdzie widać ziemie. Czekam na słoneczko
Gosiu dziś już całkiem dobrze , nawet wyszłam na chwilkę do ogrodu .
W moim ogrodzie to śnieg już tylko pd plotami i w cieniu .

A jeżeli chodzi o iryski , to nie wiem , ja bym ścięła , ale nigdy takiej sytuacji u mnie nie było żeby były liście zielone , może za kilka dni liście jednak zrobią się brzydkie .

Genia :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu nawet październikowe zdjęcia są wspaniałe w porównaniu z tym co za oknami ;:215 i ciągle nie widać ziemi spod tego białego ;:185
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, z papryką nie mam doświadczenia, bo próbowałam 2 razy, ale w gruncie mi nie wychodziła a tunelu nie mam. Tak więc nie uprawiam.
Słoneczko poprawiło nam humory, ale jakoś sceptycznie podchodzę do tej wiosny. Zbyt wiele rozczarowań mnie już kosztowała. Nawet nie czuję w sobie oczekiwania na prace w ogrodzie. Chyba się trochę pogniewałam na to ogrodnictwo ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Podobno to ostatni tydzień zimowej pogody. Nie śniegiem się martwię, bo już dziś napadał, ale mrozem, który ma podobno się pojawić :? Nie ukrywam, że liczę na pomyłkę-tyle razy synoptycy już się mylili w zapowiedziach... :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

I załapałam się dopiero na 5 stronę...
Oby do wiosny, u mnie śnieg powoli ale sukcesywnie znika... trochę mnie zdziwiło, że w nocy przyszedł spory przymrozek.
A jak u Ciebie?

PS. Zapomniałam Ci napisać, że niektóre nasiona warto przed posianiem namoczyć a nawet lekko podkiełkować, przed docelowym siewem. Ja miałam tak zrobić z bobem, ale mi się zapomniałao, myślę, że możesz zrobic to samio z groszkiem (choć ja chcę siać bezpośrednio do gruntu, w zeszłym roku bardzo ładnie mi kiełkował). Bardzo dobrze na podkiełkowanie reaguje papryka i pomidory, dostałam nasiona z akcji - więc pokiełkowałam je na wilgotnych wacikach kosmetycznych w naczyniu przykrytym folia spożywczą ustawionym na kominku (u mnie to najcieplejsze miejsce w domu, a papryka potrzebuje dużo ciepła do wschodu) i na etapie kiełka przesadziłam do doniczek z ziemią, przykrytych folią.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Myślałaś że mi uciekniesz? No nie udało się. Jestem w kolejnej części ;:215 Choć lekko zmęczona po weekendzie z gośćmi.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dzisiaj był pierwszy obchód ogrodu po pracy ;:138
Nie padało, a wręcz było cudowne słońce
Już niewiele sniegu zostało, ale część rabat jeszcze pod nim. Pierwsze krokusy zaczęły wytykac łebki, ale poczekam ze zdjęciami do lepszych czasów. Czy są krokusy późniejsze? Bo mam sporo takich, które tylko listki mają.

Igiełko, bedzie coraz lepiej. Tego trzeba się trzymać. A u Ciebie to już na pewno.

Kasiu, jego nick to podstolecmarek, ale z tego co wiem, to on już zakończył sprzedaż w tym sezonie. Pewnie dopiero na jesieni wystawi nowe roślinki

Teresko, no dzisiaj miało cały dzień padac, a tu taka miła niespodzianka. :D
Ciekawe, czy prognozy na wtorek i środę się sprawdzą? tez zapowiadją deszcze. Może tak jak na dzisiaj :D

Geniu, to dobrze, że już lepiej się czujesz.
u mnie dzisiaj też dużo śniegu ubyło, ale jest go jeszcze trochę, bo żywopłoty tamują przepływ powietrza.
Poczekam jeszcze z tym cięciem. I tak na razie nie mam kiedy popracowac.

Maju, u mnie już sporo zeszło tego białego. Nawet piersze krokusiki zaczęły się pojawiać, ale powiem Ci, że strasznie brudno jest. Jakoś szaro. Może jak posprzątam liście widok się poprawi?
A kolorowy październik uwielbiam. Zeby jeszcze cieplej było.

Edytko, moja koleżanka uprawia w gruncie z powodzeniem paprykę. Oczywiście nie tę dużą, ale miniaturową. Mam od niej nasionka. Jak się sprawdzi to Ci podeślę.
Nie mów takich rzeczy. Jak można pogniewać się na roslinki, a co one winne, ze pogoda taka kapryśna. Ja tam cały czas sądzę, że to już koniec zimy. Owszem przymrozki będą, ale to i w maju czasem się zdarza. Także prosze brać się do roboty :D

Ewo, faktycznie na dzisiaj u Was zapowiadają niezłe mrozy. Ja jednak liczę na to, ze znowu to jakas pomyłka. U mnie też miało być zimnok,ale nie było tak źle. Jakieś -1. A na dzisiaj zapowiadali deszcze. słoneczko świeciło cały dzień. Może i jutrzejsze deszcze się nie sprawdzą i twoje mrozy też?

Asiu, tak to jest jak sie o koleżance zapomina :;230
u mnie też śnieg znika nadspodziewanie szybko. Myślałam, ze dłużej bedzie gościł. Pomidorki i papryki ładnie mi wzeszły. Znaczy się chyba jedna z 2 papryk, ale nie ma to znaczenia. Może z tym groszkiem masz rację. Powinnam go chyba namoczyć, gaurę też. Albo zrobić tak jak Ty. Na razie posiałam drugi raz, tak samo jak przedtem. Spóźniłaś się ;:306

Nadal nie mam wiosennych zdjęć
Może ostatni raz zatem pokażę jeszcze październik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny ten pażdziernik
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Oj piękny, piękny!!! Berberysy super ;:oj Dużo kolorów w Twoim ogrodzie Gosiu, oczka się śmieją i o to chodzi...a, i trawka niebieska przepiękna!
Bogusia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie padało gdzieś do 14, potem słońce do samego wieczora :D Mróz już wyczuwalny-żeby tylko za dużo nie było.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Małgoś dzięki, Ewa mi już pomogła ;:173 Zapomniałam , a chciałam się dowiedzieć kiedy rozpocznie wysyłki :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Witaj Gosiu! Jestem tu i ja :)
Na poprzednim zdjęciu ta niebieska roślinka to szałwia czy kocimiętka? Marzy mi się właśnie takie małe niebieskie poletko z szałwii lub kocimiętki, ale trochę się boję zainwestować w większą ilość. Miałam kiedyś po 1 krzaczku i jednej i drugiej i obie mi wypadły. Nie wiem, czy wymarzły czy co?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu faktycznie krokusiki są i wcześniejsze i późniejsze :D Najwcześniej zakwitają te drobniutkie botaniczne, inne z większymi kwiatami troszkę później i też nie wszystkie na raz :D U mnie zawsze jako ostatnia pojawia się bielutka Joanna d'Arc :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pan Marek właśnie zaczął wysyłać. Dziś dostaję swoją paczkę. Szkoda tylko że bez uprzedzenia :twisted: Przynajmniej Młody, który mi zamawiał, twierdzi że nie dostał żadnej informacji, poza tym że w kwietniu ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”