Ogródek Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Ali

Post »

Witaj Alu :wit

Super garnki kupiłaś dla kwiatków,co zamierzasz w nich posadzić? :)
Widzę,że różyczki miniaturowe kupiłaś?
Piszesz,że śniły Ci się moje różyczki? Które zamówiłaś? ;:65 Jakie kolory ostróżek?
Pod piwoniami w nogi chciałam posadzić obrzeże z żurawek,gdzieś wyczytałam,że to dobry pomysł ;:224
U mnie dziś - 3 stopnie,ale słonko świeci hurra ;:138

Alu mam prośbę...nie mogę znaleźć wątku twojego w gąszczu naszych forumków...
W podpisie w profilu trzeba stworzyć link do Twojego wąteczku....wtedy każdy trafi błyskawicznie ;:108

Miłego dzionka :uszy
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42

Post »

Witajcie Dziewczyny!
Dziś mam piękną pogodę za oknem :D .Tylko słoneczko i ani jednej chmureczki. ;:3 ;:3 ;:3

Aniu polowałam na te garnuszki troszkę długo, ale wreszcie udało się je kupić w rozsądnej cenie. Zobaczymy jak wyjdzie projekt i co będzie do tego pasować, wtedy posadzę (lawendę, liść laurowy lub coś innego). Tak, to są miniaturowe różyczki. Kochana jeszcze nie zamówiłam, bo nie szukałam( może masz jakiś namiar na nie :) ). Wiesz tak sobie myślę, że mogłam wczoraj spytać się w ogrodniku o Twoje różyczki ;:167 ,ale jakoś wypadło mi z głowy. Wzięli mnie z zaskoczenia :oops:. Podszedł do mnie szef szkółki ogrodniczej i spytał czego szukam. To zaczęłam mu wymieniać, a on wziął kartkę i pisał. Powiedział, że wszystko będzie tak za 2 tygodnie. Poprosił o telefon i powiedział, że zadzwoni jak będzie dostawa. Wróciłam wczoraj do domu bardzo szczęśliwa.I też oczywiście coś przytargałam. Wieczorkiem wrzucę zdjęcia. Lubię tą szkółkę , bo można upolować jakiś rarytasik :) . Ja piwonie planuję ulokować w jednym miejscu, a przynajmniej większość z nich. Dobrze kochana ;:196, tak zrobię w podpisie profilu. Dziękuję za cenną informację. Wieczorkiem usiądę na spokojnie, bo teraz zaraz mój Jaś wstanie i zacznie wołać mama :) . Wszystko robię w biegu :)

Magdo lubię takie stare klamoty :) . Zakupy udane,ale kupiłam nie to co chciałam.

Annabuko1 niedługo będę skracać pędy 3 hibiskusom, więc mogę Ci je dać, bo trochę szkoda wyrzucić :) (herbaciana,ciemny róż ze zdjęcia,żółta chyba pełna ). Mogę też poczekać ze skracaniem, bo nie wiem czy to jest odpowiednia pora na ukorzenianie.

Roza333samo z siebie nie przychodzi muszę zamówić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Ala
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Alu liliowce, jeżówki to moje klimaty, będę zaglądała i oglądała Twój piękny ogród.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Alu liliowce piękne należą do moich ulubionych,po prostu pięknie u ciebie.Ja też lubię starocie i mam takie garnki w spadku po dziadkach,tylko nie miałam pomysłu jak je wykorzystać,może coś podpatrzę od ciebie.

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Mam pytanko gdzie kupowałaś te garnki na All?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

oj tam oj tam :) Następnym razem kupisz co chcesz :) Ależ fajnych masz strażników przy drzwiach.
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p

Post »

Aniu zapomniałam napisać jakie kupiłam ostróżki (białe i różowe).
-black eyed angels
-blushing brides
-green twist
-sweethearts
-dusky maidens
-darwis pink
-highlander morning sunrise

Magdo Ci strażnicy słabiutko pilnują :) .Oj, kupię już Ani pisałam, że udało mi się zamówić w szkółce parę fajnych roślin.

Róża333 właśnie tam kupiłam :) .

Anias1dziękuję za pochwały. Oj, liliowców dużo zamówiłam w tym roku i nie mogę się doczekać, kiedy do mnie przyjdą. Urzekły mnie swoim pięknem w zeszłym roku. Kiedyś myślałam, że są tylko żółte i rdzawe.

Jola1 liliowce są cudowne ;:167 . Dziękuję i serdecznie Cię zapraszam ;:196 .

Wczorajsze zakupy.

Obrazek

I rośliny z ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Ala
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu po prostu bardzo wszystko ładne i kwiatuchy i garnuchy i zakupki. ;:63
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p

Post »

Ewo :wit ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ale masz fajnie z tym sklepem ogrodniczym,wymieniasz różyczki i pan je sprowadza no proszę bardzo ;:224
Napisz mi proszę o jakie dokładnie odmiany ci chodzi....pamiętam,że chyba pisałaś o Pashminie,Artemis i co jeszcze?
Koniecznie posadź też Eden :uszy
Widzę na fotkach żywopłot z bukszpanu? To w tym miejscu chcesz zrobić rabatę różaną?
U mnie też dziś przyświecało słoneczko ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No piękne te Twoje zakupy :) Masz w ogrodzie mnóstwo fajnych donic. Zakupy wiosenne u Ciebie nie mają końca hehe :) Może musisz żywszego stróża kupić. Chyba też muszę coś podobnego u siebie wymyślić. Planuje nową rabatę żeby zasłonić blaszaka i może jakiegoś garnuszka takiego przydałoby się tam wrzucić..
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Alu :D Masz już tyle pięknych egzemplarzy w ogrodzie ;:oj Oglądając twoje róże na pniu wspominałam swoje,załatwione przez zimę :( Ale nie zrezygnowałam z nich i,jeżeli w tym roku kupię to będę też hodować w donicy.Podkładów zazdroszczę,wnoszą do ogrodu takie ciepło.Ale nie zazdroszczę pracy mężowi :D Rzeczywiście dobry sprzęt byłby dla niego zachętą,przemyśl to i zainwestuj :lol:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale jest tego i plus.. zobacz jak wiele osób martwi się co mężowi kupić na różne święta. A Ty masz już załatwiony problem na kilka najbliższych okazji. Zobacz ile jest narzędzi ogrodniczych hehe :)
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p

Post »

Aniu :wit

Źle mnie zrozumiałaś :) o różyczkach zapomniałam ;:145 ,a wymieniłam np.pełne ciemierniki,pełne prymule itd. Chodzi mi o eden rose, pashminka ;:167 ;:167 ,white meilland ;:167 ;:167 ,artemis, madame pierre oger. Znalazłam eden rose,artemis ,madame perre oger ,ale pashminki i white meilland nie ;:145 . Rabata już jest chcę ją powiększyć( zdjęcie poniżej)

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu odbierz priv :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”