Ogródkowy bloog

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowy bloog

Post »

Aniu czapka z głowy ;:180 za serce dla zwierząt.
Kto ich nie lubi nie jest godzien prawdziwej ludzkiej miłości, bo jej nie doceni.
Z każdym z forumków tak było, że nie doceniał swojego ogrodu widząc te forumowe, zwłaszcza te dopięte na ostatni guzik.
Dopiero po czasie zaczyna się doceniać swój kawałek raju.
I dobrze że każdy ogródek jest inny i ma swój charakter, bo inaczej stałyby się nudne na jedną modłę.
Żeby sąsiad nie narzekał na mniszka, zawsze można zebrać kwiaty i poczęstować go syropem z nich zrobionym.
Na pewno spojrzy potem na mniszka z innej strony. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko!
Witam Cię w moich skromnych ogródkowych progach. Mam nadzieję,że wpadniesz jeszcze zobaczyć moje liliowcowe nabytki jak zakwitną (mam nadzieję).
Co do tego serca, to chyba wiesz jak traktowani są ludzie, którzy to serce okazują. Czasem trzeba to znieść.Jeśli chodzi o mniszka to nie likwiduję go całkiem z trawnika. Moje ptasiory go uwielbiają.Staram się tylko nie dopuścić do kwitnienia. Biegam z nożem i wycinam liście na gnojówkę ale syropowi nie mówię. "nie" chociaż czuję, że sąsiad wolałby pewnie nalewkę. Poszperam za przepisem:)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Syrop z kwiatów jest świetny i zdrowy.
Sama często go robiłam choć teraz przerzuciłam się na czarny bez.
Liliowce.......na pewno, bo to moja pierwsza miłość. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu serdecznie dziękuje za wpis dla Jumpera. Wszystko to wiemy ,jest nas troje dorosłych do podjęcia decyzji i nikt nie chce powiedzieć ostatniego słowa.
Kotek jest naszym wspólnym dobrem na dwa mieszkania. Ja jakoś daje rade, gorzej z sąsiadką muszę też ją wspierać ;:4.Musimy dać rade bo takie jest życie ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A jak tam u Ciebie z pogoda?
U mnie dzisiaj lepiej nawet przez okno nie patrzeć. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Bardzo zaciekawił mnie twoj wątek o kotach...... ludzie co nie lubią zwierząt, to tacy którym swiat się tez nie podoba i są wiecznie niezadowoleni ;:110

nie wiedzą co by od zycia chcieli ,skoro natura został tak stworzona kochajmy nie tylko siebie samego ,ale i to co dookoła nas otacza ;:118.cofnijmy czas i pomyslmy jakie ogromne gady były i przyroda przetrwała ,a jaką szkodę moze mam zrobić niewina kocina czy psina .Gdyby ludzie nie porzucali swych podopiecznych ,nie traktowali jak zabawkę ,co się nam znudzi a potem wyrzuci, nie było by tyle niechcianych zwierząt.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Grażynko!
U nas zima jak się patrzy. Martwię się o roślinki.Za wcześnie chyba pozdejmowałam jodełkowe "ubranka" z roślinek.
W ten poniedziałek wszystkie świeżo wyrośnięte listki tulipanów i liliowców były zamarznięte na kamień.
Liliowce na wyścigi z tulipanami powychodziły z ziemi. Nie wiem czy coś z nich będzie. Wyglądają jak uschnięte .Byle do wiosny..

Misiu!
Masz rację.
Jest takie powiedzenie że jaki ma się stosunek do zwierząt , taki sam do ludzi .Ludzie, którzy nie lubią zwierzą nie lubią też ludzi. Mam nadzieję ,że stanowią mniejszość.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jakoś te choroby nas prześladują .Nasza Zuzia chora na zapalenie pęcherza dostaje antybiotyk w płynie strzykawką, musimy usunąć jej zęby bo nie umie przegryzać karmy.Narkoza ją czeka a ja tak nie lubię tego stanu ;:202 ;:185
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Aniu trafiłam do Ciebie od Irenki.
Piszę, bo też nie jest mi obca pomoc bezdomnym kotom. Od zawsze pomagałam kotom na działkach. W zeszłym roku została już tylko jedna stara ok. siedemnastoletnia kotka, resztę działkowcy wytruli, czy też uśmiercili w inny sposób. W obawie o jej życie zabrałam ją jesienią do domu. Jest jeszcze leczona przez weterynarza, ale przyzwyczaiła się do mojego drugiego kota i nie stwarza problemów.
Twoja działka przeszła prawdziwe przeobrażenie. Coraz więcej nowych rabatek i posadzonych na nich roślin.
Widzę, że dostałaś ismenę, to piękna roślina, u mnie kwitnie co roku na działce posadzona w donicy.
Życzę szybkiego nadejścia wiosny, pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu siła życia natury jest zadziwiająca.
Nie przekreślaj roślin.
Nawet gdyby zmarzły to znowu odbiją. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Witaj Lidziu!
Czytałam Twoją wypowiedź w Wątku u Ireny. Dostaję gęsiej skórki jak czytam o czymś takim. Nie potrafię zrozumieć tych ludzi. którzy tak traktują te biedne zwierzaki. Czytałam też na FO wątek o tym, jak pozbyć się kotów z ogrodu i racje są po obu stronach ale uważam są bardziej humanitarne sposoby na to, żeby przestały odwiedzać dane miejsca. Koty to mądre zwierzaki i potrafią omijajać szerokim łukiem ludzi i miejsce gdzie nie są mile widziane.Czytam też o problemach z myszami czy nornicami wyjadającymi cebulki kwiatów. Założę się,że te problemy mają ci, którzy właśnie tępią koty.Według mnie ten problem z ich liczbą może rozwiązać systematyczna sterylizacja.Ale cieszy mnie to,że jest jednak dużo ludzi takich jak Ty.
Witaj w klubie:)
Jak tylko wyskrobię wolny wieczór zrobię sobie wirtualny spacerek po Twoim ogródku.

Grażynko!
Troszkę mnie pocieszyłaś.
Czytałam w liliowcowych wątkach o spustoszeniach jakie poczyniła ubiegłoroczna zima wśród liliowców.
Większość moich lilowców była sadzona późną jesienią i nie wiem czy zdążyły się dobrze ukorzenić i przygotować do zimy.
Prognoza pogody wpędza mnie w coraz większą zimową depresję.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Witaj Aniu,bardzo mnie ujęłaś swoim podejściem do kotów,ja je też uwielbiam,zupełnie nie rozumiem ludzi,którzy żle traktują zwierzęta,W bardzo ładny sposób ukazałaś swoją działeczkę i roślinki,które udało ci się już zgromadzić z czasem będzie ich więcej i więcej.Będę do ciebie zaglądać.

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu jeszcze trochę i wyjdziemy do naszych ogródków.
Więc nie ma się co stresować i popadać w depresję.
Dużo ;:3 Ci życzę i kolorowej wiosny. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu w moich skromnych ogródkowych progach!
Moja wirtualna furtka stoi otworem dla wszystkich miłosników flory i fauny!
Nadal gromadzę roślinki ale już bardziej rozsądnie. Obawiam się,że wpadłam w jakieś kompulsywne zbieractwo.
Nie potafię wyjść ze sklepu bez chociaż jednej cebulki lub kłącza. Mam nadzieję,że w tym roku w moim ogródku będzie bardziej kolorowo.
Zajrzę do Ciebie niebawem!:)

Grażynko!
Wczoraj wybrałam się na ogródek nakarmić głodne futrzaki.
Kłódkę musiałm podgrzać zapalniczką, woda dla kotów zamarzła w altanie. Tulipanki zamarznięte. Po różyczce, którą posadziłam jesienią przed furtką ani śladu. Został dołek. Taki mały jak mój.
Niech już zaświeci to słoneczko.
Twoje gawrony już poleciały a wiosny ani widu ani słychu...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu bo u mnie już wiosna i kwiaty.
A twój dołek po róży pewno dziełem złodziei, co często ostatnio się zdarza.
U mnie wprawdzie też jeszcze poleguje śnieg, ale w słonku miejscami już odtajane .
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”