Ania.S
Kwitnące śliczności to one są, ale żeby jeszcze zakwitły -wszystkie-
Skrętnika to muszę odnowić, ale nie wiem, co robię z nim źle - może nie lubi być bezpośrednio na słońcu - na oknie, bo mało kwitnie i te listki nieciekawe
magda41
to na razie wszystko maluszki , na razie zbieram te, które spodobały mi się ze względu na kwiaty, mam na oku kolejne i nie jest ich mało, ale nie da rady od razu, bo muszę zagospodarować miejsce dla nich i wiadomo, kasę
Nagrabia szczepek, który mam od jesieni z TP, nie wiem jeszcze, jak będzie kwitł
Nagrabia od Pati - pomarańczowa, bardzo powoli się aklimatyzowała, długo nie puszczała korzonków, ale nie ma się, co dziwić listopad, grudzień, chyba jej nie odpowiadała pora, ale teraz widzę, że przeżyła i idzie ku lepszemu
Nagrabia (?)
tak na pewno, to będę wiedzieć, jak zakwitnie i urośnie większa - zdobycz z Wa-wy, jak byłam w grudniu...dorwałam taką malutką z 4 listkami, do tej pory już czubek ucięłam 3 razy i mam dzięki temu 5 nowych pędów
A to taka doniczka "ukorzeniaczka", gdzie mam różne zdobyczne maluszki - kaktusiki te cienkie od Pati, ładnie już zaczęły wypuszczać młode pędy, a grudniki, to tu, to tam podłapane, siostra, znajomki
Columnea od Agi111, dostałam jedną gałązkę w grudniu, jak się ukorzeniła przycięłam w połowie i mam teraz dwie sadzonki, które ładnie zaczynają się rozwijać, jak kwitnie - nie wiem jeszcze
A ten kochaczek dzisiaj rozkwitł w pełni, zrobił mi prezencik na urodziny