Pięknie niebiesko i niebiańsko
Przedwiośnie na wsi
- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przedwiośnie na wsi
Marysiu chwilę mnie nie było a tu nowa część i 5 strona
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maseczko ja miałam trzech letniego i ubiegłoroczna zima przemroziła go, nie mogłam sobie darować ze tak słabo go okryłam w tym roku zrobiłam to lepiej ale po podcięciu pięknie odbił
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Fajnie to Wiola ujęła " niebiesko i niebiańsko " 
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu gratuluję przekroczenia 10000 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Różyczko to dobrze!
Wiolu tak mnie naszło
witam Cię
Ula ale jak odbił to mi ulżyło, bo nie przebolałabym, to prezent od kogoś kogo już nie ma!
Aniu bo niebieski jest magiczny
Michale przerażająca jest moja gadatliwość w naturze taka nie jestem
Wiolu tak mnie naszło
Ula ale jak odbił to mi ulżyło, bo nie przebolałabym, to prezent od kogoś kogo już nie ma!
Aniu bo niebieski jest magiczny
Michale przerażająca jest moja gadatliwość w naturze taka nie jestem
- romaszka

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, napatrzyłam się na twoje skarby wczesnowiosenne i chcę żeby już było jutro, żeby pójść i też poszukać ... a nuż i u mnie coś z ziemi wyłazi
Ale ja tyle co ty, nie mam ... jeszcze, szybciej znajdę wyłaniający się z pod śniegu kawałek styropianu, pusty pojemnik po piance uszczelniającej czy inny jakiś "kwiatek" budowlano remontowy. Dla tego każda roślinka, którą odkrywam u siebie, tak mnie cieszy.
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Witam jak zwykle weekendowo-wieczorową porą. Dobrze, że ulubiony wątek znalazłam. Też dzisiaj pochodziłam po obejściu, na szczęście za bardzo nic nie wychodzi bo właśnie śnieg pada, a i mrozy podobno zapowiadają. Podokładałam więc choiny ze stroików. Ale też marzy mi się tak na niebiesko i słonecznie 
- Ranczowiczka
- 200p

- Od: 2 gru 2012, o 13:47
Witam,zaznaczam sobie wątek nie mogę tego wszystkiego nie oglądnąć ,dobrze że wieczory jeszcze długie to się trochę nadrobi bo wiosną to nie dam rady
Pozdrawiam Dominka
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu
zgubiłaś mi się, a tu już 6 strona nowego wątku
Jestem i czym prędzej się melduję, bo znów Cię zgubię 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Cały dzień padało, nigdzie nie wychodziłam, więc nawet nie wiem, jak ta wiosna u mnie wygląda
Twoja daje nadzieję, że może to już naprawdę pora ruszać do ogrodu.
- Maska

- Kontakt:
Ula to chuchamy w swoje skarby
Alu o tej porze roku to nawet wychodzący chwaścik jest mile widziany, a te na pewno znajdziesz, chociaż też Ci pewnie dzisiaj przysypało!
Olu to był jeden dzień przerwy dzisiaj wszystko jakby cukrem pudrem przysypane. Tylko gdzie to słońce?
Dominiko zapraszam
a ja będę śledzić Twoje nowe zasiewy, bo wiele interesujących roślin się zapowiada
Agnieszko cieszę się , że mnie znalazłaś i zapraszam Cię serdecznie
Ewuniu majowa nie wiem jak u Ciebie, ale ja dzisiaj nie pochodzę bo znowu nic nie widać tylko biała kaszka! Najgorsze, że zaczyna wiać a słońce to chyba o nas zapomniało!
Aniu, żeby to Twoje słoneczko dało się powiesić na niebie, to już bym na ten luty zimowy nie narzekała, a tu nie dość że zimno, wieje to jeszcze bura szmata na niebie. Dobrej niedzieli
Alu o tej porze roku to nawet wychodzący chwaścik jest mile widziany, a te na pewno znajdziesz, chociaż też Ci pewnie dzisiaj przysypało!
Olu to był jeden dzień przerwy dzisiaj wszystko jakby cukrem pudrem przysypane. Tylko gdzie to słońce?
Dominiko zapraszam
Agnieszko cieszę się , że mnie znalazłaś i zapraszam Cię serdecznie
Ewuniu majowa nie wiem jak u Ciebie, ale ja dzisiaj nie pochodzę bo znowu nic nie widać tylko biała kaszka! Najgorsze, że zaczyna wiać a słońce to chyba o nas zapomniało!
Aniu, żeby to Twoje słoneczko dało się powiesić na niebie, to już bym na ten luty zimowy nie narzekała, a tu nie dość że zimno, wieje to jeszcze bura szmata na niebie. Dobrej niedzieli
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marysiu piszesz, że o tej porze dobrze jak chwaścik wychodzi. Wczoraj w całej okazałości pokazały się spod śniegu moje rabatki, ileż chwaściorów narosło, a gwiazdnica to ma już nawet kwiatuszki. Już któryś rok walczę z tym świństwem, cały czas bezowocnie.
- Maska

- Kontakt:
Dorotko ja taką klęskę ponoszę w walce z podagrycznikiem , walczę już siedem lat i nic! Miałam grządki wywrócone do 20 - 30 cm w głąb i wybrane z kłączy, wyrywam każdą roślinę która próbuje zakwitnąć, nawet najdalej od mojego ogrodu i co ....podagrycznik wyłazi wszędzie! Mam też perz i pokrzywę, ale perz łatwiej wychodzi, a pokrzywę zrywam na zupę i gnojówkę. Pewnie z tego to się bierze, że w ogrodzie który zastałam było dziesiątki drzew, ciemno - trawa żadna nie rosła tylko ten terminator podagrycznik się rozpanoszył i myśli pewnie, że jak tu pierwszy był to jest to jego ogród
Roundap też nie pomógł 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No to mój ogród należy do perzu, pokrzywy i takiej trawy bagiennej...mogłabym w sumie wyodrębnić nasiona i zacząć hodowlę kierunkową, bo wygląda prawie jak ozdobnaMaska pisze:Dorotko ja taką klęskę ponoszę w walce z podagrycznikiem , walczę już siedem lat i nic! Miałam grządki wywrócone do 20 - 30 cm w głąb i wybrane z kłączy, wyrywam każdą roślinę która próbuje zakwitnąć, nawet najdalej od mojego ogrodu i co ....podagrycznik wyłazi wszędzie! Mam też perz i pokrzywę, ale perz łatwiej wychodzi, a pokrzywę zrywam na zupę i gnojówkę. Pewnie z tego to się bierze, że w ogrodzie który zastałam było dziesiątki drzew, ciemno - trawa żadna nie rosła tylko ten terminator podagrycznik się rozpanoszył i myśli pewnie, że jak tu pierwszy był to jest to jego ogródRoundap też nie pomógł
Obejrzałam, Marysiu, zdjęcia poglądowe całej działki i w sumie rzeczywiście nie widać, że jest taka wąska
u nas też bura szmata na niebie, do tego lekki przymrozek na trawie...oby większy mróz nie przyszedł, bo szlag trafi wszystko co już rośnie