Ja akurat dostałam bratki cztery palety (były przecenione przed świętami z 8zł na niecałe 2zł) ale z gratisem - po postawieniu na drugi dzień fruuuu... stado ziemiórek (ot takie gratisy) i trzeba było podlać ostatkiem BI58
W sumie racja ale to był "prezent" od kogoś i nie chciałam robić przykrości ale akurat tych gości się nie spodziewałam . Bi 58 ostatnio trzymam w domu profilaktycznie więc....
O jaki tani ogrodniczy u mnie było ok 18zł. ale teraz widziałam na all... i chyba kupie większe opakowanie tylko się zastanawiam czy wszystkie produkty pod tą nazwą różnych producentów to to samo.
Wczoraj kupiłam w casto po 9.98 dokładnie. A na pytanie o żółte tablice lepicowe pani powiedziała że od 2 lat nie sprowadzają, ciekawa jestem dlaczego?
Bo nie są zbyt dobre działają tylko na osobniki latające ale nie zwalczają przyczyny jednak polanie czymś (np.BI58) ziemi działa na larwy które giną nie tworzą dorosłych osobników a tablice wyłapują dorosłe a w doniczkach i tak zostają larwy z których tworzą się nowe ziemiórki.
Czyli Aniu chyba koło się zamyka, na to wychodzi że jedno z drugim daje zadowalający efekt, bo powiem szczerze widzę że populacja którą wydawało mi się ubiłam powolutku się odradza. Najgorsze jest to że te fruwajki już widzę w innych pokojach
Ja walczyłam z dwa lata z tym paskudztwem metody naturalne nie działały zawsze coś zostało, żółte tablice nie dość że nie estetyczne (córka 2l. ciągle mówiła: Mama robaki, a jak goście przyszli to wstyd żółte lepy z robactwem.. fuj..) to i tak ciągle pełne a co robactwo było to było wreszcie znalazłam odpowiednią chemię i spokój zarówno z latającymi jak i ziemnymi potworami
Ja osobiście miałam ten biały ale się przymieram do innego większego opakowania ale czy to jest to samo i różni się producentem nie wiem muszę składy chemiczne w necie poszukać