Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Ale pedzicie dziewczyny z tymi wątkami, ledwo nozkami przebieram, a im bliżej wiosny tym większe tempo ;:219 No ale warto tak się zmeczyc, bo strasznie lubię Twój busz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu jesteś bardzo miła, dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa ;:196

Bożenko bardzo się cieszę, że jesteś i bardzo zapraszam ;:196

Eluniu bardzo dziękuję i zapraszam ;:196

Jadziu u mnie też pada deszcz, resztki śniegu całkowicie stopnieją.....oby tylko przymrozku nocą nie było, bo rano będzie niezła ślizgawka.....

Majeczko strasznie miło mi to słyszeć , dziękuję za takie cieplutkie słowa i zapraszam jak najczęściej ;:196

Agatko bardzo zapraszam na spacer po moich trawiastych ścieżkach, kiedy tylko masz ochotę.....szkoda, że w realu to nie bardzo możliwe..... chociaż może kiedyś 8-) :D

Grażynko kolorków u mnie faktycznie dużo jak w kalejdoskopie barw ...... pewnie nie każdemu się to podoba, ja jednak bardzo lubię tak wesoło i barwnie :lol:
Krzew to rzeczywiście mahonia, tnę ją baaardzo mocno 2 razy do roku, na Wszystkich Świętych i Boże Narodzenie , bo stosuję gałązki do wiązanek i stroików...... pozostają tylko najgrubsze gałęzie . Później cudnie odbija i tworzy taką ładną zwartą formę :D

Madziu bardzo się cieszę, że lubisz mój ogródek , to naprawdę miłe i bardzo zapraszam ;:196
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Aguś, lepiej późno niż wcale...Cieszę się więc, że odnalazłam twój nowy wątek. ;:196
Masz taki piękny ogródek ;:215 , że aż dech zapiera. Widać gołym okiem że to Twoja pasja, a i M pewnie dużo pomaga z dobroci serca ;:167 .
Patrząc na Twoje roślinki marzę, aby i u mnie na działce zrobiło się w tym roku tak kolorowo, chociaż zdaję sobie sprawę że bardziej w warzywka będzie bogata niż w rośliny ozdobne...które z kolei będą królować na moich balkonach. Ale obiecuję że się przynajmniej postaram.
Załapałam się na troszkę nasionek kwiatów z naszej forumowej akcji, więc na początek coś mam :heja . Już się cieszę na wiosenne sianie , wysadzanie do gruntu no i podlewanie...choć to już takie strasznie przyjemne nie jest ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu cieszę się, że trafiłaś do mnie i dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 cieszę się bardzo, że podoba Ci się mój ogródek, to faktycznie moja pasja i lekarstwo na stres :D ..... a eM..... no jakby to powiedzieć..... on nie bardzo ogrodowy :roll: :lol: wychowywał się w bloku bez najmniejszej nawet działeczki i nie ma przyzwyczajenia żeby popracować w ogródku. Jedynie zawsze skosi trawniczek..... no i jak bardzo marudzę, to wywiezie taczkę z zielskiem na kompost :roll: :lol:
Twoja działeczka też na pewno będzie kolorowa, a swoje warzywka ..... cóż może być lepszego ;:138
Jak czytam lubisz siać roślinki, jeśli byś chciała, to w przyszłym sezonie mogę pozbierać Ci nasionka różnych kwiatów, wprawdzie nie mam jakichś niespotykanych perełek, ale jeśli interesują Cię takie zwykłe kwiaty to bardzo chętnie.....a zaczęć już można w czerwcu od nasion sasanek, które po zebraniu od razu wysiewa się do gruntu :D
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Witaj Agusiu. Cieszę się, że zdecydowałaś się na otwarcie wątku już teraz.
Kiedy za oknem szaro i buro widoczki z Twojego ogrodu umilają nam czas oczekiwania na wiosnę.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Aguś ;:196 , dobra kobieto... pewnie że jestem chętna na Twoje nasionka.
Jeśli oczywiście nie sprawi Ci to problemu, a będziesz zbierać dla siebie, to i dla mnie parę odłóż :D .
Nie jestem wybredna :wink: , takie "zwykłe" roślinki są super. Czasem łapie sie na tym właśnie że marzymy o dzisiejszych super modnych roślinkach a zapominamy o tym co stare, sprawdzone i takie nasze polskie.
W tym roku odkryłam na nowo piękno zwykłych, pospolitych aksamitek. Posadziłam je między paprykami i pomidorkami, co cudnie wyglądało. Kontrast czerwonego koloru z warzywek + ogromna kupa słonecznie żółtego koloru z aksamitek, które na warzywnym papu kwitły jak szalone, był wart oglądania.
No i był jeszcze olbrzymi plus. Aksamitki swoja specyficzną wonią odganiały latające szkodniki od warzyw ;:108 .
Nigdy za nimi nie przepadałam. Może dlatego że dość często królowały na mamusinym balkonie, co wtedy wydawało mi się obciachem, bo inni już mieli pelargonie i tym podobne.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko witaj ;:196 Oj szaro i buro faktycznie, dziś wyjątkowo paskudny dzień, wieje silny wiatr, pada deszcz, a ja siedzę jak struta z bólem głowy.... przez ten wiatr nie mogłam dziś spać :roll: Co chwilę rzucam okiem na kolorowe storczyki traktując to jako kolorotorapię :D

Kasiu ja nasionek sobie nie zbieram, bo i nie mam gdzie ich siać, ale to dla mnie żaden problem, a raczej prawdziwa przyjemności i chętnie Tobie wyślę ;:196
Aksamitki bardzo lubię, to taka ,,zapchajdziura,, nasiewam je tam gdzie pozostają puste miejsca po wiosennych cebulowych, cudnie wyglądają takie złote kępki pomiędzy zielenią :D Przy warzywkach są świetnym rozwiązaniem, u mnie też szpalerek aksamitek oddzielał warzywniaczek od pozostałej części ogrodu :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Skorzystałam z zaproszenia i pospacerowałam wspominając Twoje pięknie ukwiecone rabatki. Mistrzostwo jak zawsze, zazdroszczę takiej wspaniałej umiejętności, potrafisz pięknie ukwiecić każdą tzw "dziurę". Wiosenne zdjęcia spowodowały od razu u mnie tęsknotę za ciepełkiem i budzącą się soczystą zielenią.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko dziękuję , miło mi bardzo, że podoba Ci się ogródek i dziękuję za cieplutkie słowa ;:196
Dziś taki zimy, wietrzny i deszczowy dzień, wokół szaro i smutno, że tym bardziej tęskno do kolorowych rozgrzanych słońcem widoków...... Najgorsze jest to, ze przez to ocieplenie mnóstwo wirusów wkoło i paskudne grypsko panuje..... a do okresu grypowego wiosną jeszcze tak daleko.....
Dorotko zaglądam do Ciebie i zaglądam, ale na wątku kłódka..... mam nadzieję, że otworzysz nowy watek najpóźniej z pierwszymi wiosennymi kwiatuszkami ;:196 Podziwiam Twoje sadzonki koleusów, ależ ich narobiłaś ;:oj ...... jak się przechowują??? a pelargonijki, ładnie się ukorzeniły???
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudownie!
Zielono...kolorowo...myslę sobie: jak Ty to robisz, ze u Ciebie taka ilość kolorów, nie stwarza wcale wrażenia przeładowania, ani nic z niczym się nie gryzie. Węszę w tym jakiś podstęp...albo czary :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ewciu, właśnie dlatego ja czuję się tu, jak u siebie ;:168
Odważne łączenie kolorów, to bardzo duża umiejętność, którą Aga opanowała do perfekcji. ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewuniu ;:196
Faktycznie mnóstwo u mnie kolorków..... wielu osobom może się nie podobać taki cygański styl, ale ja lubię taką żywiołowość i kwiatowy przepych :lol: W domku mam raczej minimalistycznie a w ogródku czysta rozpusta 8-) :lol: W innych ogrodach bardzo podobają mi się stonowane kolorystycznie rabaty, ale u mnie to nie przejdzie..... muszę mieć wesoło, tak najlepiej się czuję i relaksuję :D Wiesz ja sama nie wiem jak to jest..... ale faktycznie, mimo , że tak dużo tych barw to rzeczywiście do siebie pasują i nie ma wrażenia chaosu, czy nieładu, myślę sobie, że powodem tego jest mnóstwo zieleni, która jest tłem dla tych wszystkich barw i ładnie scala je ze sobą.

Majeczko dziękuję, cieszę się, że tak dobrze się u mnie czujesz ;:196 Kocham kolory, ja sama jestem żywiołowa i impulsywna i chyba mój ogródek jest odzwierciedleniem mojego charakteru :roll: :lol: Ja w ogóle bardzo lubię bawić się barwami..... w stroju również :wink: :lol:

Dziś może dla urozmaicenia pokażę moje parapetowe lato..... storczyki zakwitają na potęgę i parapety są kolorowe jak tęcza......uwielbiam patrzyć przez te barwy przez okno i świat nie wydaje się już taki szary :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, różowe spodenki i...... ;:306 ja też.
Pewnie dlatego tak dobrze mi u Ciebie ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, pamiętasz jak nabijałyśmy się z tego zestawu kolorystycznego w ciuchach??? ...... a wyobraź sobie, że to się stał mój ukochany zestaw kolorów na letni sezon 8-) ..... nawet paznokcie malowałam na pomarańczowo z różowym zakończeniem na obrzeżach ;:oj :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:306 bo to jest super zestaw :D
Jaki w tym roku preferujesz ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”