A małe pomidorki już mam - wielkości śliwki. A jak u Ciebie "elmarku" z pomidorami? Czy nikt więcej nie ma w tunelu pomidorów?Erazm pisze:Ja na razie opryski chemią. Mlekiem, gdy będą już małe pomidorki.
Odmiana pomidora polecana do uprawy w tunelu lub szklarni
pomidory
No ja jeszcze mam
Wpuściłam się w nie jak w maliny (nieprzymierzając) Teraz muszę latać i zamykać na noc, otwiera sąsiadka. Kupiłam działeczkę. Celem miała być głównie rekreacja, ale był tunel - trochę poszarpany. Zreperowaliśmy A teraz dowiaduję się o różnych rzeczach, o których pojęcia nie miałam : nawożenie, opryski, zapylanie
no i ciągle koszty.
Moje pomidory mają już kwiaty. Zapylać? Czym opryskać? już? muszę codziennie wietrzyć? pozdrawiam wszystkich, którym się chce i robią to z radością

Moje pomidory mają już kwiaty. Zapylać? Czym opryskać? już? muszę codziennie wietrzyć? pozdrawiam wszystkich, którym się chce i robią to z radością

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: pomidory
Zapylam przy pomocy Betoxonu. Ja moczę grona w roztworze rozrobionym w pojemniku 1/2 litra. Zapylam 2 razy w tygodniu. Można kwiaty też opryskiwać małym opryskiwaczem. Co do otwierania tunelu codziennie to myślę, że już można drzwi tunelu na noc zostawiać lekko uchylone. Tunel musi być wietrzony codziennie.benia pisze:No ja jeszcze mamWpuściłam się w nie jak w maliny (nieprzymierzając) Teraz muszę latać i zamykać na noc, otwiera sąsiadka. Kupiłam działeczkę. Celem miała być głównie rekreacja, ale był tunel - trochę poszarpany. Zreperowaliśmy A teraz dowiaduję się o różnych rzeczach, o których pojęcia nie miałam : nawożenie, opryski, zapylanie
no i ciągle koszty.
Przeczytaj m.in.: „Niekonwencjonalne środki ochrony roślin”, „Choroby i szkodniki pomidorów”, „Fioletowe liście”. A najlepiej naciśnij u góry przycisk szukaj i wpis słowo „pomidory”.
Pozdrawiam Andrzej.