Kaktusy Joanny - annaoj
- Rejden
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusy Joanny - annaoj
Mariusz może plakietki porobimy kto jest kto, i uprzedzimy ekipę w palmiarni że będzie najazd. 

- chaveiro
- Od: 26 sie 2011, o 17:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skoro wpadłeś na taki pomysł to działaj 

- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Jakimś dziwnym sposobem zabrakło mnie w Twoim wątku... Roślinki masz pięknie utrzymane i genialnie kwitną
Jest na czym oko zawiesić. Coraz trudniej niestety poruszać się po tym forum. Tak wiele wątków, które wypada śledzić, bo dużo się tam dzieje i teraz dodatkowo Twój dołączył do tego grona. I weź tu człowieku ogarnij to wszystko 

- przemo1413
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Bo Nas kaktusiarzy jest coraz więcej 

- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Miałam taki zamiar, jak nic nie pokrzyżuje planów, to będę.chaveiro pisze:To fajnie jak pewne źródło, a dodatkowo zauważyłem że właściwie mieszkasz nie tak daleko więc może też wpadniesz w przyszłą niedzielę na spotkanie PTMK w gliwickiej palmiarni na 11:30.

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
sorki Joasiu za wtręt, ale wykorzystam okazję - a my we Wrocku co, nic? 

- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Aniu, ja dopiero teraz zauważyłam, że Ty jesteś prawie moją i nie tylko sąsiadką, oczywiście troszkę dalszą, ale te 20 km tu na forum to jak rzut beretem
nie wybierasz się czasem w niedzielę do Gliwic 

- annaoj

Agnieszko, mam zamiar się wybrać do Gliwic, jak nic nie stanie na drodze. Raczej autobusem - to dopiero stres gdzie i jak.

- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Kolekcja widać przemyślana.... dużo czasu zbierana ? ...no ile to kosztowało. Ja zaczynam od nasion..
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Joasiu-Asiu już teraz będę pamiętać
, chyba się nie gniewasz, ja też kiedyś mialam problem z moim nikiem-każdy brał mnie za faceta
Super, że wybierasz się do Gliwic, ale piszesz że zdarzyło ci się już być, czyli pierwsze koty za płoty
ja jeszcze nie byłam nawet w Palmiarni, aż wstyd się przyznać, więc chętnie dodatkowo ją zwiedzę jak będzie taka możliwość 

Super, że wybierasz się do Gliwic, ale piszesz że zdarzyło ci się już być, czyli pierwsze koty za płoty

- annaoj
Mam nadzieję, że to nie mój mąż się pod Ciebie podszył
I z wielu rzeczy rezygnuję, żeby mieć jakieś "cacko" Moja kochana babcia z 25 lat temu mawiała "kupiłabyś sobie coś fajnego niż znowu kaktusa" Co kto lubi - kupowałam "fajnego" kaktusa. Wtedy też trochę siałam, oczywiście to co było dostępne.
Kolekcja zdecydowanie nie przemyślana, chociaż chciałam, żeby taka była. To są impulsy serca - miłość do sulek, do tefraków, do astro, do turbiniaków, ba i do thelocactusów, echinocereusów...
Mam kilka "typów" i od czasu do czasu poszerzam swoje "zbiory".
"Trochę" latek przybyło, więc z oporami teraz podchodzę do siania. Ale jak ktoś młodszy - to jest jak najbardziej słuszne! Obserwacja od nasionka to coś pięknego!

Powiem tak - przeciętny palacz więcej wydaje na fajki niż ja na kaktusy. A nie palę!Phacops pisze:...no ile to kosztowało. Ja zaczynam od nasion..
I z wielu rzeczy rezygnuję, żeby mieć jakieś "cacko" Moja kochana babcia z 25 lat temu mawiała "kupiłabyś sobie coś fajnego niż znowu kaktusa" Co kto lubi - kupowałam "fajnego" kaktusa. Wtedy też trochę siałam, oczywiście to co było dostępne.
Kolekcja zdecydowanie nie przemyślana, chociaż chciałam, żeby taka była. To są impulsy serca - miłość do sulek, do tefraków, do astro, do turbiniaków, ba i do thelocactusów, echinocereusów...
Mam kilka "typów" i od czasu do czasu poszerzam swoje "zbiory".
"Trochę" latek przybyło, więc z oporami teraz podchodzę do siania. Ale jak ktoś młodszy - to jest jak najbardziej słuszne! Obserwacja od nasionka to coś pięknego!
Pewnie, że się nie gniewam. Możliwość zwiedzania jest zawsze. Sama chętnie kolejny raz ją pooglądamnyskadu pisze:Joasiu-Asiu już teraz będę pamiętać, chyba się nie gniewasz, ja też kiedyś mialam problem z moim nikiem-każdy brał mnie za faceta
![]()
Super, że wybierasz się do Gliwic, ale piszesz że zdarzyło ci się już być, czyli pierwsze koty za płotyja jeszcze nie byłam nawet w Palmiarni, aż wstyd się przyznać, więc chętnie dodatkowo ją zwiedzę jak będzie taka możliwość

- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Ja jak widzę te ceny...to siać siać i jeszcze raz siać bo jak się kupuje w biedronce w naprawdę niskiej cenie jak 9 zł naprawdę dużą doniczkę tylko po to aby mieć z tego 3 osobne sztuki... No to trzeba siać.
- annaoj
I tak trzymaj!Phacops pisze:Ja jak widzę te ceny...to siać siać i jeszcze raz siać .

Coś - co zakwitło mi na parapecie.

Mam go kilka lat, kto wie może wcześniej też kwitł, a ja tego nie widziałam.

Ariocarpus trigonus

I Mammillaria plumosa - zawsze o tym czasie - jak robi się chłodniej, zaczyna kwitnąć.

- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Mamilarka zawojuje to forum
, tak pięknej w życiu nie widziałem.

Co Ty jej zrobiłaś że tak urosła?

Co Ty jej zrobiłaś że tak urosła?
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37