zuma nie mam po prostu łaczyłem na zakładkę .... a jedną sztukę przybiłem balkę na belce ... przybijałem gwoździami, pod belki aby nie maokłt dałem drewniane klocki - zostały mi z palet z których zrobiłem kompostownik ...
Witaj Piotrze, chętnie rewizytuję bo widzę moje klimaty. Konkurencja mi tu wyrosła jak grzyby po deszczu. Wspaniały klimat działeczki, zachowaj go koniecznie. Ja u siebie nie mogę tak w 100 % bo przy domu mieszkalnym trochę inaczej się funkcjonuje ale podziwiam Twoje prace i pomysły. Muszę pokazać M choć pewnie i tak nic z tego Kompostownik chyba odgapię bo jakieś palety zostały a na razie u mnie to tylko dziura w ziemi, parę desek i pokrywa na zawiasach. Za mało oddycha i ma za mało wilgoci.
Z przyjemnością będę podglądać postępy
Jolu no jak to nie nie nie wiesz gdzie jest Sieraków przecież to środek świata czyli zabita deskami wieś ... mam nadzieję że sąsiedzi nie słyszą ... Jura .... kierunek na Złoty Potok a potem w prawo ha, ha oczywiście zapraszam ha, ha, działkę mamy już rok ... właśnie minął rok .... początki były kiepskie las (14 letnie sosny) i nic ... aha powietrze wspaniałe .... nawdychać się nie mogę ha ha ... ja też mocno się zastanawiam co zrobić aby nie stracić leśnego klimatu a z drugiej strony chcę wprowadzić trochę roślin nie tylko dla mnie ale też dla owadów i ptaków ... rośliny niskie i krzewy głównie z owocami na jesień i zimę dla ptaszorów .. dziękuję za odwiedziny
-- 23 paź 2012, o 18:12 --
Beatko jeszcze raz dziękuję za zdjęcia warzywnika ... fajne zastosuję czyli zglapię
Witaj Piotrze!....i ja aby się przywitać i podziwiać te piękne sierakowskie klimaty, Ja Cię...jak mi się tu podoba... chyba stąd nie wyjdę. Ale Ty jesteś "zdolniacha". Chyba w przyszłym roku wybiorę się na urlop gdzies w okolice Sierakowa. Pomyśl o polu campingowym...skoro mas tyle miejsca.Pozdrawiam i zapraszam do siebie...a tu będę zaglądała często!
Dziękuję za odwiedziny ... zapraszam na pole namiotowe ... na początku faktycznie po namiotem spaliśmy to co zrobiłem w ogrodzie to z inspiracji żony wszystko
ha ha pomysłów mi brakuje już ha ha ... nie chcę za bardzo zmieniać leśnego krajobrazu chcę część działki zostawić jako las ale nie monokultura sosnowa i nic ... chcę wprowadzić piętro średnie (krzewy) i niskie (byliny) ....