A mnie się marzy...
- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: A mnie się marzy...
Zapraszam serdecznie i liczę na więcej rymów 

- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masiku kochany..ależ ja Cię podziwiam.. i Twój hart ducha..o matko i córko!!!....ja bym to gorzej zniosła..nerwy mam słabe..a w niektórych sprawach ..wolę też słabą...
to szczęście..i przekleństwo mieszkać tak blisko Centrum Ogrodniczego....i po ci to było??? Czyż nie lepiej żyło ci się w nieświadomości błogiej?

to szczęście..i przekleństwo mieszkać tak blisko Centrum Ogrodniczego....i po ci to było??? Czyż nie lepiej żyło ci się w nieświadomości błogiej?

- masik
- 1000p
- Kontakt:
To zboczenie Kasiu. Nigdy nie wiesz czy w krzaczorach coś ciekawego nie rośnie, kamienia fajnego do ozdoby nie znajdziesz..no i polazła
Mój ten tzw. hart znowu dzisiaj wymiękł. W bezdomkach takie dostawy kwiatów, że wodę mineralną kupowałam w sklepiku pod domem. Zwiałam normalnie
Swoją drogą nawet nie wiem co piję

Mój ten tzw. hart znowu dzisiaj wymiękł. W bezdomkach takie dostawy kwiatów, że wodę mineralną kupowałam w sklepiku pod domem. Zwiałam normalnie

Swoją drogą nawet nie wiem co piję

- labka1
Oj..to ja tez nie wiem "Co" Ty pijesz?
ale nie daj się ..albo poddaj..tylko potem będziesz miła puste konto..jak ja..

ale nie daj się ..albo poddaj..tylko potem będziesz miła puste konto..jak ja..

- masik
- 1000p
- Kontakt:
Na razie nie kupuję "wysokich" roślinek.
Wszystko co mam jest poprzesadzane i odpukać...rośnie. Nawet moja palma madagaskaru zamiast wchodzić pomaleńku w stan spoczynku wypuszcza listki. Raczej za ciepło jej nie jest, stoi koło adenium, a ta małpa już zaczyna przypominać delikatnie rzecz ujmując menela spod budki z piwem.
Teraz...teraz to ja pilnie poszukuję małych skalniaczków, bo zaplanowałam sobie mini skalniak w domu. Duża misa, kolorowy żwirek i masa różności.

Wszystko co mam jest poprzesadzane i odpukać...rośnie. Nawet moja palma madagaskaru zamiast wchodzić pomaleńku w stan spoczynku wypuszcza listki. Raczej za ciepło jej nie jest, stoi koło adenium, a ta małpa już zaczyna przypominać delikatnie rzecz ujmując menela spod budki z piwem.

Teraz...teraz to ja pilnie poszukuję małych skalniaczków, bo zaplanowałam sobie mini skalniak w domu. Duża misa, kolorowy żwirek i masa różności.

- labka1
Na pewno będzie cudnie...wyglądał..
U mnie tez nie ida spać żadne jeszcze...
U mnie tez nie ida spać żadne jeszcze...

- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Magda!
Przybiegłam w odwiedziny. Ciekawska jestem.
Eiger, Tay - fajne futrzaki. Ja mam dwie panny rodzaju żeńskiego.
A skalniak chcesz tworzyć w domu, czy w ogródku raczej?
Przybiegłam w odwiedziny. Ciekawska jestem.
Eiger, Tay - fajne futrzaki. Ja mam dwie panny rodzaju żeńskiego.
A skalniak chcesz tworzyć w domu, czy w ogródku raczej?
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- labka1
Ha...hahahah.. ha..ja potem w nocy..tez się zastanawiałam.. gdzie ten skalniak..ta misa mnie zaciekawiła... 

- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
W domu w zimie byliny skalne nie przeżyją.
Wyciągną się bardzo.
Wyciągną się bardzo.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- labka1
no..chyba tak..bo one takie sukulentowe bardziej..chyba są...
ja skalniak miałam raz prowizoryczny...nakupowałam cudów..a potem musiałam się tego pozbyć, tylko pozostałości błąkaja się po ogródku jak dabrówka. i takie coś tam jeszcze,,czasem bratek wzejdzie gdzieś...sam z siebie.
ale Magda zrobi pewnie wystrzałowy..oczy nam wyjdą...
Gdzie ona jest,że nie odpowiada..jak ja pytają
ja skalniak miałam raz prowizoryczny...nakupowałam cudów..a potem musiałam się tego pozbyć, tylko pozostałości błąkaja się po ogródku jak dabrówka. i takie coś tam jeszcze,,czasem bratek wzejdzie gdzieś...sam z siebie.
ale Magda zrobi pewnie wystrzałowy..oczy nam wyjdą...

Gdzie ona jest,że nie odpowiada..jak ja pytają

- masik
- 1000p
- Kontakt:
Skalniak ma być w misie/misach, a stać będzie na balkonie. Muszę zagospodarować ogromne parapety, które mi zafundowała firma budowlana po położeniu gruuuuubego styropianu w celu ocieplenia budynku. Nic tylko wykorzystać.
Zwłaszcza, że balkony, które oglądam o tej porze roku wyglądają tak smutno i szaro. Fajnie podciągnąć rolety i widzieć zieloność.
Ale może to tylko marzenia, ale to od marzeń wszystko się zaczyna...czyż nie?
Muszę pstryknąć zdjęcie balkonu, zabezpieczanego siatką, którą cudnie można czymś obsadzić. I parapetów, może polecicie coś co warto sadzić
Zwłaszcza, że balkony, które oglądam o tej porze roku wyglądają tak smutno i szaro. Fajnie podciągnąć rolety i widzieć zieloność.
Ale może to tylko marzenia, ale to od marzeń wszystko się zaczyna...czyż nie?

Muszę pstryknąć zdjęcie balkonu, zabezpieczanego siatką, którą cudnie można czymś obsadzić. I parapetów, może polecicie coś co warto sadzić

- masik
- 1000p
- Kontakt:
I kto twierdzi, że napadanie na babinki jest szkodliwe, niewłaściwe i niemoralne???
Zdobyczna Hedera, będąca już w drodze do śmietnika. Klapnięta, brudna wygląda teraz tak ( już wiem, kto wcześniej w ten sam sposób próbował się pozbyć grudnika i kaktusa wielkanocnego)

Zagospodarowałam w ten sposób mój koszyczek, kocie obwąchało nowego domownika i nie zeżarło ani listka. Zatem chyba będzie dobrze i roślinka przeżyje

Zdobyczna Hedera, będąca już w drodze do śmietnika. Klapnięta, brudna wygląda teraz tak ( już wiem, kto wcześniej w ten sam sposób próbował się pozbyć grudnika i kaktusa wielkanocnego)

Zagospodarowałam w ten sposób mój koszyczek, kocie obwąchało nowego domownika i nie zeżarło ani listka. Zatem chyba będzie dobrze i roślinka przeżyje

- lbanek
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 16:40
Śliczna kompozycja, i dobry pomysł na wykorzystanie zbędnych
( poza wielkanocą i porą zbiorów
) koszyczków, też mam kilka w domu - koszyczków,
a brak miejsca na parapetach
, trzeba będzie "odgapić" pomysł - jeśli się nie obrazisz,
a tak w ogóle wątek bardzo potrzebny, bo każdy kto na to FO zagląda, ma w końcu jakieś chciejstwa, ja miałam tylko poczytać o 1 roślince,
a teraz robię rewolucje
na parapetach, kwietnikach i w portfelu
, ale nic to, oby do wiosny
będę zaglądać do Ciebie,
( poza wielkanocą i porą zbiorów

a brak miejsca na parapetach

a tak w ogóle wątek bardzo potrzebny, bo każdy kto na to FO zagląda, ma w końcu jakieś chciejstwa, ja miałam tylko poczytać o 1 roślince,

a teraz robię rewolucje

będę zaglądać do Ciebie,

- labka1
Magduś...ale ślicznie...dobry detektyw z Ciebie, znalazłaś winowajczynię -zabijacza roślinek...ale dzięki temu my mamy grudniki , a Ty jeszcze piękny bluszczyk w koszyczku...a kotek niech nie rusza bo bluszczyk beee..zaszkodzi kotkowi!!!

- masik
- 1000p
- Kontakt:
lbanek pisze:(...) trzeba będzie "odgapić" pomysł - jeśli się nie obrazisz(...)
Ależ "odgapiaj" ile dusza zapragnie. Ja takich koszyczków muszę sobie więcej "załatwić" właśnie ze względu na brak miejsca albo zwyczajnie z (jak ja to nazywam) praktycznej oszczędności

Jak zabraknie mi miejsca na półce powędrują pod sufit.
Na różnych długościach zwykłego sznurka sizalowego i jednym haku może wisieć ich kilka. A wydatek przecież niewielki

Kasiulka...labka1 pisze:Magduś...ale ślicznie...dobry detektyw z Ciebie, znalazłaś winowajczynię -zabijacza roślinek...ale dzięki temu my mamy grudniki , a Ty jeszcze piękny bluszczyk w koszyczku...a kotek niech nie rusza bo bluszczyk beee..zaszkodzi kotkowi!!!
...dlatego też kotek zapoznał się z roślinką pod pełną kontrolą i nadzorem.

A pani, cóż...mocno posunięta w latach. Ani nie chce, ani nie może zajmować się kwiatkami. Poddałam jej pomysł, żeby postawiła wszystkie niechciane roślinki na klatce schodowej z kartką "do wzięcia"

Mam nadzieję, że podchwyciła pomysł, bo to taki "odludź"....grudnik na trawniku też znalazł się nocą