A mnie się marzy...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: A mnie się marzy...

Post »

Zapraszam serdecznie i liczę na więcej rymów ;:215
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masiku kochany..ależ ja Cię podziwiam.. i Twój hart ducha..o matko i córko!!!....ja bym to gorzej zniosła..nerwy mam słabe..a w niektórych sprawach ..wolę też słabą... ;:223

to szczęście..i przekleństwo mieszkać tak blisko Centrum Ogrodniczego....i po ci to było??? Czyż nie lepiej żyło ci się w nieświadomości błogiej? ;:108

;:196
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

To zboczenie Kasiu. Nigdy nie wiesz czy w krzaczorach coś ciekawego nie rośnie, kamienia fajnego do ozdoby nie znajdziesz..no i polazła ;:145 ;:65
Mój ten tzw. hart znowu dzisiaj wymiękł. W bezdomkach takie dostawy kwiatów, że wodę mineralną kupowałam w sklepiku pod domem. Zwiałam normalnie ;:223
Swoją drogą nawet nie wiem co piję ;:224
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj..to ja tez nie wiem "Co" Ty pijesz? :;230
ale nie daj się ..albo poddaj..tylko potem będziesz miła puste konto..jak ja.. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Na razie nie kupuję "wysokich" roślinek. :?
Wszystko co mam jest poprzesadzane i odpukać...rośnie. Nawet moja palma madagaskaru zamiast wchodzić pomaleńku w stan spoczynku wypuszcza listki. Raczej za ciepło jej nie jest, stoi koło adenium, a ta małpa już zaczyna przypominać delikatnie rzecz ujmując menela spod budki z piwem. ;:224

Teraz...teraz to ja pilnie poszukuję małych skalniaczków, bo zaplanowałam sobie mini skalniak w domu. Duża misa, kolorowy żwirek i masa różności. :D
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno będzie cudnie...wyglądał..
U mnie tez nie ida spać żadne jeszcze... :tan
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Magda!
Przybiegłam w odwiedziny. Ciekawska jestem.
Eiger, Tay - fajne futrzaki. Ja mam dwie panny rodzaju żeńskiego.

A skalniak chcesz tworzyć w domu, czy w ogródku raczej?
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha...hahahah.. ha..ja potem w nocy..tez się zastanawiałam.. gdzie ten skalniak..ta misa mnie zaciekawiła... ;:oj
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

W domu w zimie byliny skalne nie przeżyją.
Wyciągną się bardzo.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no..chyba tak..bo one takie sukulentowe bardziej..chyba są...
ja skalniak miałam raz prowizoryczny...nakupowałam cudów..a potem musiałam się tego pozbyć, tylko pozostałości błąkaja się po ogródku jak dabrówka. i takie coś tam jeszcze,,czasem bratek wzejdzie gdzieś...sam z siebie.
ale Magda zrobi pewnie wystrzałowy..oczy nam wyjdą... ;:oj
Gdzie ona jest,że nie odpowiada..jak ja pytają ;:124
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Skalniak ma być w misie/misach, a stać będzie na balkonie. Muszę zagospodarować ogromne parapety, które mi zafundowała firma budowlana po położeniu gruuuuubego styropianu w celu ocieplenia budynku. Nic tylko wykorzystać.

Zwłaszcza, że balkony, które oglądam o tej porze roku wyglądają tak smutno i szaro. Fajnie podciągnąć rolety i widzieć zieloność.
Ale może to tylko marzenia, ale to od marzeń wszystko się zaczyna...czyż nie? ;:172

Muszę pstryknąć zdjęcie balkonu, zabezpieczanego siatką, którą cudnie można czymś obsadzić. I parapetów, może polecicie coś co warto sadzić :tan
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

I kto twierdzi, że napadanie na babinki jest szkodliwe, niewłaściwe i niemoralne??? ;:215
Zdobyczna Hedera, będąca już w drodze do śmietnika. Klapnięta, brudna wygląda teraz tak ( już wiem, kto wcześniej w ten sam sposób próbował się pozbyć grudnika i kaktusa wielkanocnego)

Obrazek Obrazek

Zagospodarowałam w ten sposób mój koszyczek, kocie obwąchało nowego domownika i nie zeżarło ani listka. Zatem chyba będzie dobrze i roślinka przeżyje ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lbanek
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 16:40

Post »

Śliczna kompozycja, i dobry pomysł na wykorzystanie zbędnych
( poza wielkanocą i porą zbiorów :lol: ) koszyczków, też mam kilka w domu - koszyczków,
a brak miejsca na parapetach :cry: , trzeba będzie "odgapić" pomysł - jeśli się nie obrazisz,
a tak w ogóle wątek bardzo potrzebny, bo każdy kto na to FO zagląda, ma w końcu jakieś chciejstwa, ja miałam tylko poczytać o 1 roślince, :lol:
a teraz robię rewolucje :oops: na parapetach, kwietnikach i w portfelu :twisted: , ale nic to, oby do wiosny ;:3
będę zaglądać do Ciebie, ;:4
Pozdrawiam Lucyna
Moje roślinki
Moja kolekcja
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magduś...ale ślicznie...dobry detektyw z Ciebie, znalazłaś winowajczynię -zabijacza roślinek...ale dzięki temu my mamy grudniki , a Ty jeszcze piękny bluszczyk w koszyczku...a kotek niech nie rusza bo bluszczyk beee..zaszkodzi kotkowi!!!

;:136
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

lbanek pisze:(...) trzeba będzie "odgapić" pomysł - jeśli się nie obrazisz(...)

Ależ "odgapiaj" ile dusza zapragnie. Ja takich koszyczków muszę sobie więcej "załatwić" właśnie ze względu na brak miejsca albo zwyczajnie z (jak ja to nazywam) praktycznej oszczędności :D Napadnę jakiś komis i koszyczki się pewnie znajdą.
Jak zabraknie mi miejsca na półce powędrują pod sufit.
Na różnych długościach zwykłego sznurka sizalowego i jednym haku może wisieć ich kilka. A wydatek przecież niewielki ;:333
labka1 pisze:Magduś...ale ślicznie...dobry detektyw z Ciebie, znalazłaś winowajczynię -zabijacza roślinek...ale dzięki temu my mamy grudniki , a Ty jeszcze piękny bluszczyk w koszyczku...a kotek niech nie rusza bo bluszczyk beee..zaszkodzi kotkowi!!!

;:136
Kasiulka...
...dlatego też kotek zapoznał się z roślinką pod pełną kontrolą i nadzorem. ;:14
A pani, cóż...mocno posunięta w latach. Ani nie chce, ani nie może zajmować się kwiatkami. Poddałam jej pomysł, żeby postawiła wszystkie niechciane roślinki na klatce schodowej z kartką "do wzięcia" ;:172
Mam nadzieję, że podchwyciła pomysł, bo to taki "odludź"....grudnik na trawniku też znalazł się nocą ;:219
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”