szarotka66 pisze:Jolka jak ładnie te Twoje kule wyglądają, a i smak będzie nieprzeciętny, wiem, bo w ubiegłym roku miałam arbuzy. Może nie wyrosły tak wielkie jak w marketach mają, ale za to smak rewelacyjny. Muszę zrobić zdjęcie mojej dyni, bo zanosi się na rekord (mimo, że bez nawożenia).
A dziękuję.Mam nadzieję,że będą smaczne

.Szczególnie córcia by mi dała w kość,gdyby było inaczej
Ja też mam dynie,ale jakieś dziwne porosły.Jedna jest duża i pomarańczowa.A reszka małe,w kształcie gruszki
anamat pisze:Piękne meloniki ale ja najbardziej lubię arbuzy, nie wiedziałam, że w naszych warunkach też się udaje je wyhodować.
Ano,jak dobra pogoda,to tak.One lubią ciepło i wilgoć.Z tym drugim już trochę gorzej

.
Arbuzów jest nie dużo,ale melonów sporo.Kilka dużych i małe.
Wczoraj miałam pokusę zerwać jednego

,ale stchórzyłam
izabela14 pisze:Coś widzę ,że M chyba nieźle się obłowił na tych grzybach bo coś Cię długo nie ma
Przyniósł wiadro maślaków.No i goście przyjechali
No i już miałam w oczach wizję śpiącego ,po obiadku,M.I siebie,przed wiadrem maślaków ,z nożykiem
Ale udało się namówić M. i córcię (5lat) do rodzinnego obierania
Karolina__ pisze:Jolu gratuluję arbuzów i melonów, pokazuj szybciutko, co M. w lesie złowił.Ewentualnie to, co z nich zrobiłaś
Dzięki.Zdjęcia będą z poślizgiem.Nie mogę za często przerzucać z tel.Bo muszę kartę wyjmować i M. burczy,że się wyłamie w tel.taka zaślepka od karty.Jak będę co dzień wyjmować kartę.
Musisz mi uwierzyć na słowo.A potwierdzić może Izabela14 ,bo wysłałam jej mmsa jak moja Mała obiera te zbiory.
A dziś byłam sama na grzybach.Zbierałam w ekspresowym tempie,bo teściowa z dziećmi.A Mały nie całkiem zdrowy.No i w 2,5 godź nazbierałam 2 wiadra

.
Nie ściemniam

.Izabela14-potwierdź
A
mniodkowej nie ma,a tu grzyby rosną,niedaleko.