Witam wszystkich serdecznie... głowa pęka, więc będzie dziś krótko
Robaczku, na takie słowa wyróżnienia będę się starała zasłużyć... jesteś jednym z moich najmilszych gości; dziękuję, że chętnie bywasz w moim ogrodzie... na razie wirtualnie, ale mam nadzieję także na spotkanie na żywo ;-)
Gosiu, dzięki - obrady owocne, ale głowa już nie funkcjonuje... jeszcze jutro.
Aga, jak wiesz, bardzo lubię robić zdjęcia chociaż nie zawsze jest na to dobry dzień, także w sensie wprawnego oka... czasem coś idzie pod górkę i nie da się ładnie pokazać rzeczywistości, a podkolorowywać nie potrafię (nie lubię). Zachód słońca daje najlepsze światło i warto je wykorzystywać.
Justynko, postaram się częściej nazywać rośliny, ale że moje wydają mi się dość pospolite/popularne, dlatego nie uznawałam tego za wartościowe... poprawię się

dziękuję za odwiedziny!
Kasiu, berberysy, które u mnie rosną to
Erecta, Golden Ring oraz
Superba... siewek jest jeszcze trochę
Iwonko, oby to zakończenie sezonu przedłużało się w nieskończoność... nie lubimy zimy, prawda? U mnie dziś lało jak wracałam wieczorem... burza ze słońcem i tęcza - ładne widoki

Witam
Aniu.... dzięki, że znalazłaś chwilę na odwiedziny i że podążasz za moimi ogrodowymi poczynaniami... Co do Twojego pytania o donice, to w jednej z nich rośnie przesadzona z gruntu wiosną
Grandiflora... obsypana kwiatami w tej chwili, radzi sobie świetnie... zamierzam ją na razie w tejże donicy przezimować, odpowiednio zabezpieczając. Jeśli chodzi o marcinki, to u mnie są dość niskie, ale rozrastają się niesamowicie, zagłuszając sąsiadujące rośliny... przed tygodniem dosłownie je wypieliłam.
Małgosiu, Ty jeszcze pewnie pełna wrażeń po spotkaniu

Floksy nie sprawiają mi żadnych problemów... na jakim stanowisku rosną u Ciebie?
Tereniu, witam serdecznie! Cieszy mnie Twoja obecność w moim ogrodzie i pozytywne opinie o nim... hortensja z czekoladowymi pędami posadzona w tym roku, ale ponoć kwitnie na tegorocznych pędach... zobaczymy jak się zachowa za rok - mam nadzieję, że z klasą ;-)) Cleome mam dzięki
Kasi-magencie i jestem zauroczona tą rośliną... jeśli uda mi się zebrać nasiona, to może będziesz zainteresowana? Pozdrawiam ciepło...
Gosiu, odwiedziny musimy w końcu ustalić... jak się obrobię ze służbowymi sprawami, to pomyślę nad realnym terminem, ok? Bardzo bym chciała, żebyśmy mogły znowu się spotkać. Dzięki za miłe słowa i za spotkanie u Izy!
Kasiu, cleome to był świetny wybór - dziękuję, że zwróciłaś uwagę na tę oryginalną roślinę... Wstaw proszę zdjęcie swojego rózowego...
Edytko, spotkanie krótkie, bo musiałam wracać (M. ciut lepiej), ale ogromnie się cieszę że się poznałyśmy!
Jolciu, strasznie mnie zasypujesz komplementami, na które nie zasługuję - bardzo dziękuję!... miło mi jednak, że dałaś się namówić na klony w ogrodzie - to cudowne drzewa, czyż nie?
-- Pn, 16 lip 2012, 20:27 --
Grażynko, zapraszam pod brzozy zawsze gdy masz ochotę na chwilę odprężenia... one dają prawdziwe ukojenie... o cleome będę pamiętać
Moniko, dzięki za próbę identyfikacji róży... kolorem i pokrojem kwiatu faktycznie pasuje do RU....