Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Aga, nawet nie wiedziałam, że nowy wątek założyłaś.
Bardzo miło wspominam sobotę.
I tylko zastanawiam się co Ty chcesz od swojego ogrodu?
Przecież jest cudowny. Nie szalej.
Wszystko przemyślane. Zadbane.
Muszę zobaczyć zresztą na własne oczy :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu melduję się w nowym wątku Twojego cudownego ogrodu, który należy do moich najulubieńszych, podobnie jak ogród Izy, u której wizyty Ci zazdroszczę.
Miałam zapytać o tą nieznaną dla mnie pięknie kwitnącą na biało roślinę, już wiem, że to kleome.
Masz piękny krzew ogrodowej hortensji, cudny kolor kwiatów.
Nie marznie zimą?
Pozdrawiam Cię serdecznie . ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,piekne masz te floksy,nie tylko oczywiście i zastanawiam się dlaczego moje w tym roku ogłosiły zbiorowy strajk.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Ale jestem spóźniona :shock: ;:14 za to mogę nacieszyć oczy wspaniałymi widokami ;:63 Bardzo podobają mi się kompozycje przed wejściem do domu, czy w jednej z donic jest posadzona hortensja? Ciekawa jestem jak sobie radzi w donicy? U Lulki dowiedziałam się że masz marcinkowe pole, a ja mam z nimi problem. Zeszłoroczne niskie sadzonki, które ładnie kwitły, w tym roku wybiły okropnie do góry i już nie wyglądają ciekawie, pewnie przegapiłam jakieś cięcie ;:14
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jeszcze w ustach "czuję" smak powitalnego szampana, a już wkrótce przyjdzie nam "opijać" udany sezon ;:oj
Aguś ty "błyskawico" moja ;:196
"Cieniowane" widoczki urzekające. U mnie dzisiaj tylko cień, mokry cień...
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Aguś, powiedz co to za berberys na pierwszej stronie? Czy masz może jego siewki? Pytam, bo na wczorajszym spotkaniu u Małgosi ktoś mówił że masz siewki berberysu.

Pozdrawiam.
Kasia
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Melduję się Aguniu. No ja jak zwykle docieram do Ciebie na samym końcu. Już piąta strona a tylko dwa dni nie zaglądałam na forum ;) Widoczki imponujące, poprosimy o więcej. Szkoda że tylko róże opisujesz na zdjęciach, bo innym roślinkom też by się przydało żeby było wiadomo co się chce :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, witam w nowym tygodniu i dziękuję za liczne odwiedziny :) :wit
Jestem na dwudniowej konferencji, zatem dopiero wieczorem odpowiem na Wasze wpisy...
Pozdrawiam Was serdecznie!
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Cudne cieniowane fotki .
Wiem , ze się powtarzam , ale uwielbiam Twój kunszt fotograficzny :wink:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Owocnych obrad na konferencji :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, znikam na weekend a tu nowy wątek ;:oj Super :tan
Wiesz jak lubię zaglądać do Twojego raju, wiec bez zbędnych wstępów - uwielbiam Twoj ogród, przemyślane nasadzenia, różnorodność roślin i przegląd kompozycji jak w ogrodzie botanicznym ;:63
Do tego cudne fotki ;:180 to wielka przyjemność byc gościem Twojego ogrodu, choćby wirtualnym :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Witam wszystkich serdecznie... głowa pęka, więc będzie dziś krótko :)

Robaczku, na takie słowa wyróżnienia będę się starała zasłużyć... jesteś jednym z moich najmilszych gości; dziękuję, że chętnie bywasz w moim ogrodzie... na razie wirtualnie, ale mam nadzieję także na spotkanie na żywo ;-)
Gosiu, dzięki - obrady owocne, ale głowa już nie funkcjonuje... jeszcze jutro.
Aga, jak wiesz, bardzo lubię robić zdjęcia chociaż nie zawsze jest na to dobry dzień, także w sensie wprawnego oka... czasem coś idzie pod górkę i nie da się ładnie pokazać rzeczywistości, a podkolorowywać nie potrafię (nie lubię). Zachód słońca daje najlepsze światło i warto je wykorzystywać.
Justynko, postaram się częściej nazywać rośliny, ale że moje wydają mi się dość pospolite/popularne, dlatego nie uznawałam tego za wartościowe... poprawię się :) dziękuję za odwiedziny!
Kasiu, berberysy, które u mnie rosną to Erecta, Golden Ring oraz Superba... siewek jest jeszcze trochę :)
Iwonko, oby to zakończenie sezonu przedłużało się w nieskończoność... nie lubimy zimy, prawda? U mnie dziś lało jak wracałam wieczorem... burza ze słońcem i tęcza - ładne widoki :)
Witam Aniu.... dzięki, że znalazłaś chwilę na odwiedziny i że podążasz za moimi ogrodowymi poczynaniami... Co do Twojego pytania o donice, to w jednej z nich rośnie przesadzona z gruntu wiosną Grandiflora... obsypana kwiatami w tej chwili, radzi sobie świetnie... zamierzam ją na razie w tejże donicy przezimować, odpowiednio zabezpieczając. Jeśli chodzi o marcinki, to u mnie są dość niskie, ale rozrastają się niesamowicie, zagłuszając sąsiadujące rośliny... przed tygodniem dosłownie je wypieliłam.
Małgosiu, Ty jeszcze pewnie pełna wrażeń po spotkaniu :) Floksy nie sprawiają mi żadnych problemów... na jakim stanowisku rosną u Ciebie?
Tereniu, witam serdecznie! Cieszy mnie Twoja obecność w moim ogrodzie i pozytywne opinie o nim... hortensja z czekoladowymi pędami posadzona w tym roku, ale ponoć kwitnie na tegorocznych pędach... zobaczymy jak się zachowa za rok - mam nadzieję, że z klasą ;-)) Cleome mam dzięki Kasi-magencie i jestem zauroczona tą rośliną... jeśli uda mi się zebrać nasiona, to może będziesz zainteresowana? Pozdrawiam ciepło...
Gosiu, odwiedziny musimy w końcu ustalić... jak się obrobię ze służbowymi sprawami, to pomyślę nad realnym terminem, ok? Bardzo bym chciała, żebyśmy mogły znowu się spotkać. Dzięki za miłe słowa i za spotkanie u Izy!
Kasiu, cleome to był świetny wybór - dziękuję, że zwróciłaś uwagę na tę oryginalną roślinę... Wstaw proszę zdjęcie swojego rózowego...
Edytko, spotkanie krótkie, bo musiałam wracać (M. ciut lepiej), ale ogromnie się cieszę że się poznałyśmy!
Jolciu, strasznie mnie zasypujesz komplementami, na które nie zasługuję - bardzo dziękuję!... miło mi jednak, że dałaś się namówić na klony w ogrodzie - to cudowne drzewa, czyż nie?

-- Pn, 16 lip 2012, 20:27 --

Grażynko, zapraszam pod brzozy zawsze gdy masz ochotę na chwilę odprężenia... one dają prawdziwe ukojenie... o cleome będę pamiętać :)
Moniko, dzięki za próbę identyfikacji róży... kolorem i pokrojem kwiatu faktycznie pasuje do RU....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Agunia i ja życzę udanej konfernencji, oraz żeby Cię za mocno nie wymęczyła :lol: :wink:
Odpocznij trochę i naładuj baterie na jutrzejszy dzień :D
Może uda ci się wpaść do mnie na kawę jak zakupię kolejne krzaczyska i pomożesz w rozmieszczeniu, bo ja już głupieje od tego planowania ;:224 :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Agunia przyszłam do Ciebie w odwiedziny :D i spacerkiem między brzozami podziwiałam Twój piękny ogród. Podobny w klimacie do ogrodu Izy też bardzo przestrzenny, pięknie skomponowany ze swoim klimatem. Bardzo mi się podoba. Powolutku wróce do poprzdnich wątków i chętnie podpatrzę Twoje roślinki. Ja równiez bardzo sie cieszę, że sie poznałyśmy pozdrawiam bardzo serdecznie :wit
x-ag-a
---

Post »

Isiu, bardzo dziękuję za rewizytę i słowa uznania... myślę, że mojemu ogrodowi lata świetlne od klimatu panującego w ogrodzie Izy, ale bardzo mi miło, że masz pozytywne wrażenia :) Tak, jak rozmawiałyśmy, warto by kontynuować tradycję odwiedzin w okolicznych ogrodach - to bardzo pouczające i inspirujące doświadczenie, nie sądzisz? Do zobaczenia!
Nutko, jestem tuż przed urlopem, więc urwanie głowy nieziemskie... kiedy planujesz zakup? Postaram się wpaść, chociaż zgadzam się, że planowanie nasadzeń przy takiej powierzchni może przyprawić o ból głowy :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”