Olu, Tip - Top jest u mnie już kilka lat, z każdym rokiem piękniejszy, jest to wspaniała róża, regularny kształt kwiatów , cudny koralowy kolor,trwałość kwiatów na krzewie, ogromna ilość kwiatów i długie kwitnienie - lubię takie róże.
Majeczko, gdzieś Ty była tyle czasu, dobrze że już jesteś z nami.
Rzeczywiście teraz jestem szczęśliwa i ja doczekałam się kwiatów i to tak obfitych, że od kwiatów i pąków uginają się łodygi i ciągle wyszukuję podpórek i tylko podwiązuję.
Co do Ambridge Rose to jest to róża Austina z 1990r, 5 strefa USDA, niewielka 75 cm wysokości i 60 cm szer. o silnym zapachu mirry.
Mam ją dopiero od tej wiosny, kupiona z gołym korzeniem a już kwitnie, to co pokazałam to jej pierwszy kwiatek, kolor brzoskwini, kwiat piękny i w pąku i w rozkwicie.
Cieszę się, że coraz więcej osób zaprasza LO do swoich ogrodów, naprawdę ona na to zasługuje, lubię oskubywać jej przekwitłe kwiaty i napawać się przy tym jej cudownym zapachem, mało tego lubię nawet do niej mówić
Justynko, jeżeli zdecydujesz się na zakup LO w Rosarium to gwarantuję, że pomyłki nie będzie, sama tam kupowałam wiele róż i nigdy mnie nie zawiedli.
Maddy, dziękuję za wszystkie pochwały, Amelia pochodzi od Kierzeka a Tip - Top z Rosarium, obie firmy polecam.
Belami ma dużo pąków i swoją urodą bardzo mnie cieszy, nie spodziewałam się tego bo różyczka kupiona jako miniatuka za 7 zł, dała się zaadoptować w gruncie, pięknie przezimowała pod niewielkim kopczykiem, liczę się z tym, że może łapać ją grzyb ale na razie jest ok.
I jeszcze kolejne piękności