Polikola - parapetowce

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: polikola - parapetowce

Post »

Gerberki wszystkie piękne, ale ja też wybieram mandarynkową ;:138
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A mnie podoba się najbardziej ten delikatny róż :) .
Martika
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Gerbery cudne - wszystkie ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Dagna
50p
50p
Od: 30 maja 2012, o 11:07

Post »

:wit Słodkie masz te kociaki- uwielbiam ;:65 i bardzo chętnie bym jednego przygarnęła od Ciebie gdyby nie mój nienawidzący kotów psisko i za daleko mieszkam :/ kwiaty śliczne i kolorowe- szczególnie hibiskusy ;:63 no i te ich błyszczące listki... heh. :uszy
Lepsze jutro było wczoraj.
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit gerberki cudne.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Śliczne gerberki i kocięta rozkoszne. Ja miałam czarną ,półdziką i piękną kocicę,która chodziła na łowy przez nasz ogród kilka lat.Kociła się u różnych sąsiadów aż kiedyś przyszła się okocić na moim ganku w listpoadzie 2 lata temu .Wzięłam ją do domu bo było już bardzo zimno a wiosną znależlismy im domki u znajomych.Żal było się z nimi rozstawać ;:174
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

Gerbery dziękują i machają do was zielonymi łapkami :)

Hibiskusy są teraz w pąkach wszystkie, ale zdążyłam przed wyjazdem weekendowym cyknąć fotki jak pełne kwitły:
Obrazek Obrazek

Moje storczyki kwitną wszystkie, ale niektóre wykazują dodatkową aktywność, np. Pan Niezniszczalny ma zamiar przedłużyć pęd, ma nowy listek, wypuszcza dwie nowe łodyżki z pąkami kwiatowymi i kombinuje z korzonkami:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Inne też kombinują:
Obrazek

Z racji wypadu do Olsztyna namówiłam jakoś mojego M. na wyprawę w poszukiwaniu nowych storczykowych piękności i przywiozłam ze sobą dwie roślinki:
Tzw. "krówka"
Obrazek

I drugi, moim zdaniem w ciekawym kolorze, aż się zastanawiam, czy ten kolor jest prawdziwy, czy to może "farbowany lis"
Obrazek

Kociaki już pojechały do nowych domków, a kotka jeszcze z nami chwilę zostaje, do momentu kiedy będzie można ją wysterylizować. Na początku trochę tęskniła za maluchami teraz jest już lepiej
Obrazek

Gerberki w sklepie, w którym je kupowałam potaniały do 2,5 ale już niestety dla mnie zabrakło :(
Może następnym razem się uda
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Same pięknie kwitnące rośliny pokazujesz ;:138 Hibiskusy powalające ;:oj Kicia na smutną wygląda... proszę ją mocno wymiziać ;:168
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14

Post »

Bardzo ładne nowości storczykowe.Ten drugi z całą pewnością nie jest "farbowanym lisem",mam podobny i za każdym razem kwitnie tak samo :) .
Martika
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Zakupy storczykowe na 5 +, zwłaszcza ten drugi ;:oj Widzę że pan niezniszczalny daje czadu, a hibcie pięknie obsypane kwiatami ;:138
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p

Post »

kubasia - same kwitnące, bo uwielbiam kwitnące i chyba lepiej mi idzie współpraca z nimi, bo skrzydłokwiat i draceny są raczej marne, a kicia już weselsza i wymiziana

Martika68 - bardzo się cieszę, że będzie zawsze tak kwitł, oby tylko chciał kwitnąć :)

tesia39 - myślę, że gdyby było więcej słońca to hibki szybciej by rozwijały pąki, szkoda, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby kwitły wszystkie na raz
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

piękne gerbrki ;:108
ale jak zaszalały storczyki ;:oj będziesz miała burzę kwiatków :tan no i korzonki nowe... sama radość ;:108

no ale nad czym jak nad czym ale nad Twoimi hibiskusami będę wylewać łzy zazdrości ;:145 przepięknie kwitną ;:167 jestem w nich zakochana - musisz je pokazywać jak najczęściej żebym miała nauczkę na przyszłość, że trzeba było brać ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p

Post »

mniodkowa - jak mi się uda zrobić sadzonki, to się podzielę, ale muszę poczekać aż przekwitną a najlepiej to do wiosny ;) chyba, ze szybciej znowu trafisz na hibcie, albo jak będziesz się wybierać znów do Szczytna to daj znać, coś wymyślimy, bo jeszcze ostatnie hibki widziałam
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

w moim też stoją - ale takie miernoty i ciągle za 12,99 ;:222 jak się pofatygują je przecenić to się skuszę, tylko muszę wyczaić kiedy ta przecena będzie, bo na szczęście bez kwiatków to i pomyśli kto w tym sklepie czasem wyprzedać ;:224 ale, że u Was stoją jeszcze to :shock: chyba w Szczytnie nie ma miłośników hibków :uszy to tym lepiej dla Ciebie ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

http://images40.fotosik.pl/1661/691a0d3fee7962aemed.jpg przedwczoraj kupiłam identycznego storczyka!! co więcej, wybierałam miedzy tym i dokładnie takim łaciatym :) Chyba mamy podobny gust :heja

Mam jedną gerberę, dostałam na Dzień Kobiet, wypuszcza nawet sporo kwiatków, ale mają one bardzo krótkie łodyżki, już nie takie jak zaraz po kupieniu, może jesteś w stanie mi coś doradzić, czy za mało ją nawożę, czy całą energię zużywa na produkcję liści i dlatego łodyżki kwiatów są takie krótkie? ;:145
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”