Polikola - parapetowce
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: polikola - parapetowce
Gerberki wszystkie piękne, ale ja też wybieram mandarynkową 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Gerbery cudne - wszystkie 

Lepsze jutro było wczoraj.
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- IkaD
- 1000p
- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Śliczne gerberki i kocięta rozkoszne. Ja miałam czarną ,półdziką i piękną kocicę,która chodziła na łowy przez nasz ogród kilka lat.Kociła się u różnych sąsiadów aż kiedyś przyszła się okocić na moim ganku w listpoadzie 2 lata temu .Wzięłam ją do domu bo było już bardzo zimno a wiosną znależlismy im domki u znajomych.Żal było się z nimi rozstawać 

- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
Gerbery dziękują i machają do was zielonymi łapkami 
Hibiskusy są teraz w pąkach wszystkie, ale zdążyłam przed wyjazdem weekendowym cyknąć fotki jak pełne kwitły:

Moje storczyki kwitną wszystkie, ale niektóre wykazują dodatkową aktywność, np. Pan Niezniszczalny ma zamiar przedłużyć pęd, ma nowy listek, wypuszcza dwie nowe łodyżki z pąkami kwiatowymi i kombinuje z korzonkami:

Inne też kombinują:

Z racji wypadu do Olsztyna namówiłam jakoś mojego M. na wyprawę w poszukiwaniu nowych storczykowych piękności i przywiozłam ze sobą dwie roślinki:
Tzw. "krówka"

I drugi, moim zdaniem w ciekawym kolorze, aż się zastanawiam, czy ten kolor jest prawdziwy, czy to może "farbowany lis"

Kociaki już pojechały do nowych domków, a kotka jeszcze z nami chwilę zostaje, do momentu kiedy będzie można ją wysterylizować. Na początku trochę tęskniła za maluchami teraz jest już lepiej

Gerberki w sklepie, w którym je kupowałam potaniały do 2,5 ale już niestety dla mnie zabrakło
Może następnym razem się uda

Hibiskusy są teraz w pąkach wszystkie, ale zdążyłam przed wyjazdem weekendowym cyknąć fotki jak pełne kwitły:

Moje storczyki kwitną wszystkie, ale niektóre wykazują dodatkową aktywność, np. Pan Niezniszczalny ma zamiar przedłużyć pęd, ma nowy listek, wypuszcza dwie nowe łodyżki z pąkami kwiatowymi i kombinuje z korzonkami:

Inne też kombinują:

Z racji wypadu do Olsztyna namówiłam jakoś mojego M. na wyprawę w poszukiwaniu nowych storczykowych piękności i przywiozłam ze sobą dwie roślinki:
Tzw. "krówka"

I drugi, moim zdaniem w ciekawym kolorze, aż się zastanawiam, czy ten kolor jest prawdziwy, czy to może "farbowany lis"

Kociaki już pojechały do nowych domków, a kotka jeszcze z nami chwilę zostaje, do momentu kiedy będzie można ją wysterylizować. Na początku trochę tęskniła za maluchami teraz jest już lepiej

Gerberki w sklepie, w którym je kupowałam potaniały do 2,5 ale już niestety dla mnie zabrakło

Może następnym razem się uda
Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Same pięknie kwitnące rośliny pokazujesz
Hibiskusy powalające
Kicia na smutną wygląda... proszę ją mocno wymiziać 

Bardzo ładne nowości storczykowe.Ten drugi z całą pewnością nie jest "farbowanym lisem",mam podobny i za każdym razem kwitnie tak samo
.

Martika
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Zakupy storczykowe na 5 +, zwłaszcza ten drugi
Widzę że pan niezniszczalny daje czadu, a hibcie pięknie obsypane kwiatami 

- polikola
- 500p
kubasia - same kwitnące, bo uwielbiam kwitnące i chyba lepiej mi idzie współpraca z nimi, bo skrzydłokwiat i draceny są raczej marne, a kicia już weselsza i wymiziana
Martika68 - bardzo się cieszę, że będzie zawsze tak kwitł, oby tylko chciał kwitnąć
tesia39 - myślę, że gdyby było więcej słońca to hibki szybciej by rozwijały pąki, szkoda, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby kwitły wszystkie na raz
Martika68 - bardzo się cieszę, że będzie zawsze tak kwitł, oby tylko chciał kwitnąć

tesia39 - myślę, że gdyby było więcej słońca to hibki szybciej by rozwijały pąki, szkoda, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby kwitły wszystkie na raz
Pozdrawiam - Paulina
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
piękne gerbrki
ale jak zaszalały storczyki
będziesz miała burzę kwiatków
no i korzonki nowe... sama radość
no ale nad czym jak nad czym ale nad Twoimi hibiskusami będę wylewać łzy zazdrości
przepięknie kwitną
jestem w nich zakochana - musisz je pokazywać jak najczęściej żebym miała nauczkę na przyszłość, że trzeba było brać

ale jak zaszalały storczyki

no ale nad czym jak nad czym ale nad Twoimi hibiskusami będę wylewać łzy zazdrości

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- polikola
- 500p
mniodkowa - jak mi się uda zrobić sadzonki, to się podzielę, ale muszę poczekać aż przekwitną a najlepiej to do wiosny ;) chyba, ze szybciej znowu trafisz na hibcie, albo jak będziesz się wybierać znów do Szczytna to daj znać, coś wymyślimy, bo jeszcze ostatnie hibki widziałam
Pozdrawiam - Paulina
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
w moim też stoją - ale takie miernoty i ciągle za 12,99
jak się pofatygują je przecenić to się skuszę, tylko muszę wyczaić kiedy ta przecena będzie, bo na szczęście bez kwiatków to i pomyśli kto w tym sklepie czasem wyprzedać
ale, że u Was stoją jeszcze to
chyba w Szczytnie nie ma miłośników hibków
to tym lepiej dla Ciebie

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
http://images40.fotosik.pl/1661/691a0d3fee7962aemed.jpg przedwczoraj kupiłam identycznego storczyka!! co więcej, wybierałam miedzy tym i dokładnie takim łaciatym
Chyba mamy podobny gust
Mam jedną gerberę, dostałam na Dzień Kobiet, wypuszcza nawet sporo kwiatków, ale mają one bardzo krótkie łodyżki, już nie takie jak zaraz po kupieniu, może jesteś w stanie mi coś doradzić, czy za mało ją nawożę, czy całą energię zużywa na produkcję liści i dlatego łodyżki kwiatów są takie krótkie?

Mam jedną gerberę, dostałam na Dzień Kobiet, wypuszcza nawet sporo kwiatków, ale mają one bardzo krótkie łodyżki, już nie takie jak zaraz po kupieniu, może jesteś w stanie mi coś doradzić, czy za mało ją nawożę, czy całą energię zużywa na produkcję liści i dlatego łodyżki kwiatów są takie krótkie?