Wczoraj nie byliśmy na działce. Moja chrześnica miała Komunię więc wielka uroczystość za nami. Jak tylko młodsza latorośl się zbudzi i wsunie śniadanko idziemy podlewać. Susza jest niemiłosierna, nie pamiętam kiedy padało. Posiałam warzywka więc teraz obowiązkowo muszę latać podlewać
Rodzik 66
- as1112
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Rodzik 66
Piękny poniedziałek, początek tygodnia i od razu zła wiadomość - domek będzie postawiony nie w tę sobotę ale dopiero za tydzień. Brrrr, jak ja nie lubię takich niespodzianek
Wszystkie plany dały w łeb
Oby to już był ostateczny termin.
Wczoraj nie byliśmy na działce. Moja chrześnica miała Komunię więc wielka uroczystość za nami. Jak tylko młodsza latorośl się zbudzi i wsunie śniadanko idziemy podlewać. Susza jest niemiłosierna, nie pamiętam kiedy padało. Posiałam warzywka więc teraz obowiązkowo muszę latać podlewać
Nie wiem co z tego wyrośnie ale ten rok i tak bardziej próbny jest więc nawet się nie zmartwię gdy zobaczę tylko chwasty 
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
-
davussum
- 500p

- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak tam po weekendzie?
- as1112
- 200p

- Kontakt:
Równocześnie napisałyśmy, he, he. Odpowiedź u góry 
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
-
davussum
- 500p

ehhh tez nie znoszę jak mi ktoś lub coś krzyżuje plany 
- kasia82
- 500p

- Od: 25 lut 2012, o 09:36
Hej dziewczynki
U mnie troszkę popadało wczoraj i dzisiaj rano, nie musiałam podlewać w niedziele.
Asiu jakie warzywka posiałaś?
U mnie troszkę popadało wczoraj i dzisiaj rano, nie musiałam podlewać w niedziele.
Asiu jakie warzywka posiałaś?
Pozdrawiam
- as1112
- 200p

- Kontakt:
W tym roku bardziej na próbę ale posiałam: rzodkiewkę ( dwa rodzaje ), marcheweczkę, pietruszkę, sałatę, szczypiorek, troszkę ziół, koperek, fasolę - wszystkiego po troszeczku
Konkretnych odmian Ci nie podam bo nie pamiętam
Karteczki zostawiłam wbite w grządki.
Mam nadzieję, ze wkrótce tu się zazieleni
Późno w tym roku wyszedł ten siew ale za rok obiecuję poprawę 

Mam nadzieję, ze wkrótce tu się zazieleni

as1112 pisze:W tym roku bardziej na próbę ale posiałam: rzodkiewkę ( dwa rodzaje ), marcheweczkę, pietruszkę, sałatę, szczypiorek, troszkę ziół, koperek, fasolę - wszystkiego po troszeczkuKonkretnych odmian Ci nie podam bo nie pamiętam
Karteczki zostawiłam wbite w grządki.
Mam nadzieję, ze wkrótce tu się zazieleniPóźno w tym roku wyszedł ten siew ale za rok obiecuję poprawę
-
davussum
- 500p

Warzywniak pierwsza klasa. Jak tak się napatrzę na forumowe warzywniaki to też mi się zachciewa ale em prędzej by mnie z domu wygnał niż pozwolił warzywnik założyć na działce 
- as1112
- 200p

- Kontakt:
Fajnie, ze się Wam podoba nasz warzywnik - czekam aby się zazielenił
Widzisz Dorotko, u mnie było odwrotnie - ja nie chciałam warzywnika a mężyk naciskał ;) Po tym jak sąsiadka poczęstowała córcię poziomką, truskaweczką i dała troszkę pysznego szczypiorku, zaczynam zmieniać zdanie. Nasz warzywnik jest malutki, odgrodzimy go jeszcze płotkiem i obsadzimy wokół krzaczkami tak aby był jak najmniej widoczny
Zajmuje jeden rożek więc jest ok.
Spodobały mi się te ścieżki z kamyczków i chyba zdecyduję się na taką główną alejkę. Czytam troszkę o tym i wiem, że będą trudności z oczyszczaniem z kamyków liści i innych śmieci ale i tak się nie zniechęciłam
Widzisz Dorotko, u mnie było odwrotnie - ja nie chciałam warzywnika a mężyk naciskał ;) Po tym jak sąsiadka poczęstowała córcię poziomką, truskaweczką i dała troszkę pysznego szczypiorku, zaczynam zmieniać zdanie. Nasz warzywnik jest malutki, odgrodzimy go jeszcze płotkiem i obsadzimy wokół krzaczkami tak aby był jak najmniej widoczny
Spodobały mi się te ścieżki z kamyczków i chyba zdecyduję się na taką główną alejkę. Czytam troszkę o tym i wiem, że będą trudności z oczyszczaniem z kamyków liści i innych śmieci ale i tak się nie zniechęciłam
-
davussum
- 500p

Weź pod uwagę to że dziewczynki mogą się zainteresować kamyczkami. Mój synuś na 10000% od razu by porozrzucał wszystko po całej działce więc nawet nie biorę takiej nawierzchni pod uwagę.
Za dużo łażenia przy tym warzywniku z plonami różnie to bywa, a codziennie rano robię zakupy na bazarze więc mam codziennie świeże warzywa i owoce. Kupuję od lat u sprawdzonych handlarzy, nigdy nie kupuję w marketach mięsa, owoców i warzyw. Do marketu chodzę raz na miesiąc lub rzadziej po napoje i produkty typu cukier, mąka, makaron, herbata, proszek do prania itp.
Dostałam od babci jednego pomidorka i stoi bidulek na balkonie i czekam czy coś z niego wyrośnie...
Za dużo łażenia przy tym warzywniku z plonami różnie to bywa, a codziennie rano robię zakupy na bazarze więc mam codziennie świeże warzywa i owoce. Kupuję od lat u sprawdzonych handlarzy, nigdy nie kupuję w marketach mięsa, owoców i warzyw. Do marketu chodzę raz na miesiąc lub rzadziej po napoje i produkty typu cukier, mąka, makaron, herbata, proszek do prania itp.
Dostałam od babci jednego pomidorka i stoi bidulek na balkonie i czekam czy coś z niego wyrośnie...
- as1112
- 200p

- Kontakt:
Moja córcia od razu zainteresowała się kamyczkami, zdjęła skarpetki i latała po nich jak oszalała
Oczywiście podnosiła tez na początku kamyczki ale szybko jej się znudziło
Na początku zawsze wielkie zainteresowanie jest ale na szczęście dzieciom szybko się wszystko nudzi - przynajmniej moim
Efekt jak dla mnie wart jest nawet ciągłych upomnień i zbierania kamyków z trawy.
No a warzywka własne to już nie to samo co z bazarku moja droga
Satysfakcja na pewno większa.
U nas zresztą jest wymóg posiadania choć maleńkiej uprawki - to są warzywnicze ogródki - więc postanowiliśmy się nie wyłamywać. Wiem, ze sporo osób tego regulaminu nie przestrzega, nic nie sieje i nic się nie dzieje ale taki maleńki skrawek na pewno będzie tylko cieszył
Męzyk właśnie wrócił z działki z dobra wiadomością - jeden kwadracik warzywniaka jest już zielony
( Nie pamiętam co tam jest posiane ale cieszę się jak dziecko
)
No a warzywka własne to już nie to samo co z bazarku moja droga
U nas zresztą jest wymóg posiadania choć maleńkiej uprawki - to są warzywnicze ogródki - więc postanowiliśmy się nie wyłamywać. Wiem, ze sporo osób tego regulaminu nie przestrzega, nic nie sieje i nic się nie dzieje ale taki maleńki skrawek na pewno będzie tylko cieszył
Męzyk właśnie wrócił z działki z dobra wiadomością - jeden kwadracik warzywniaka jest już zielony
-
davussum
- 500p

Pewnie że fajniej zjeść coś co się samemu wyhodowało ale Jak się nie ma, co się lubi - to się lubi, co się ma.
- as1112
- 200p

- Kontakt:
Dokładnie tak 
- colli28
- 500p

- Od: 2 cze 2012, o 22:16
AS1112 NIE spodziewałam się że ciebie tutaj spotkam Kiedyś byłam razem z tobą na majówkach 2009;-) Jestem mamą Tymoteusza;-) wcześniaka... i również gospodaruje sobie ogródek Co u ciebie jak mała?
-
davussum
- 500p

ale spotkanie
a na jakim forum się poznałyście?