Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2

Post »

Elizko miło mi było Cię poznać. Cieszę się, że bezpiecznie dojechaliście do domu. Do następnego, oby jak najszybszego, spotkania w realu ;:4
Pozdrawiam Hala
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Witam Was wszystkich po dłużeszj nieobecności u siebie w wątku, ale przez ostatnie tygodnie praktycznie mnie w domu nie ma bo ciągle coś się załatwia, gdzieś sie jeździ, pełno spraw do załatwienia już tu nie mówie nawet teraz o sprawach weselnych bo to norma, ale doszły jeszcze sprawy związane z firmą... mianowicie dostałam dofinansowanie na otworzenie własnej działalności gospodarczej a dokładniej biura podróży (agencji turystycznej) także wszystko złożyło się na raz i wszystko na mojej głowie ;:223 .
Planowaliśmy podróż poślubną zaraz po weselichu i prawdopodobnie sobie ją odpuścimy, bo pasowałoby od 1 lipca ruszyć już ze sprzedażą bo to wkońcu sezon wakacyjny...

Jeśli chodzi o ogród to kurcze mam znów straty przez ostatnie przymrozki.
Padły mi pomidorki które miałam w gruncie( te w tunelu na szczęście przeżyły) no i lilie... co prawda nie wszystkie lilie padły ale sporo jest takich całkowicie oklapniętych na ziemię, więc z nich już nic nie będzie.
W ogóle jak na razie mało co kolorów jest w ogrodzie..., po tulipanach zostało już wspomnienie, nie zdążyłam Wam na bieżąco wszystkich zdjęć pokazać, ale to jeszcze nadrobię i pokażę reszte tulipanków.
Na tygodniu posadziłam szałwię błyszczącą z własnej rozsady, bo już bidulka kwitła mi od dłuższego czasu na parapecie i nie miałam dosłownie kiedy jej wysadzić do gruntu, sadzonek miałam niewiele bo sporo mi jej nie wzeszło, i właściwie obecnie po wsadzeniu do gruntu praktycznie jej nie widać pośród liści tulipanów :lol:
Posadziłam też 3 palety po 114 sadzonek aksamitek, które też już pokazywały pąki kwiatowe, mam nadzieję że ładnie się przyjmią i zaczną szybko kwitnąc by coś zaczeło się dziać w tym ogrodzie bo obecnie resztkami sił kwitnie mi tylko floks szydlasty.
Aaa i posadziłam jeszcze sadzonki lwiej paszczy, i coś mi się wydaje że nic z niej nie będzie bo bardzo pożółkły i powiędły przez te ostanie mrozy, ale jak ta z rozsady nie zakwitnie to licze na małe sieweczki które w ogromnej ilości się pokazały po posianiu w kwietniu prosto do gruntu- tym mróz nie zaszkodził :lol:

No i w ogóle jestem po spotkaniu forumowym w Sulejowie :tan wrażenia niesamowite ;:215 bardzo mnie zaskoczyła taka otwartość do wszystkich, życzliwość, że po przyjechaniu na miejsce i dołączeniu do grupy całkowicie minął stres jak każdy podchodził witał się, ściskał, całował - super naprawde super atmosfera ;:4 nooo i poznanie osób z którymi się piszę w wątkach - bezcenne :tan choć i tak nie zdążyłam ze wszystkimi porozmawiać, tym bardziej że jeszcze w sobote wieczorem 2,5 godziny miałam wycięte z imprezy z powodu okropnego bólu głowy i ten czas po prostu przespałam.
Ale pomimo wszystko bardzo się cieszę że przyjechałam i doczekać się nie mogę kolejnego spotkania :tan

Gosia123A lubię lubię, jak tylko jest czas to poświęcam go ogrodowi :tan

Tadku miło było Cie zobaczyć w realu ;:196 jeszcze jakoś przeżyje te 3 tygodnie i poczekam, zamiast stawiać namiot :lol: Saletry już nie dosypuję. Warzywka teraz wiem że za gęsto posadzone, ale nic już na to nie poradzę, na przyszły rok się poprawię ;:108

Barabella Kochana miło było Cie poznać ;:196 mam nadzieję że sadzonki się przyjmią no i będę czekać na relację jak zakwitły :tan buziaki ;:196 P.S pozdrów męża :heja

Dosia bardzo się cieszę :tan oczywiście na zdjęcia również będę czekać :tan

Halinko mi też jest bardzo miło że mogłyśmy sie zobaczyć, bardzo dobrze że się zdecydowałaś na spotkanie no i oczywiście nie mogę się doczekać już kolejnego :heja ;:196
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

czekam na kolejne zdjęcia :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Elizo, miło było Cię poznać na zlocie i z przyjemnością przejrzałam zdjęcia z ogrodu... Twojej przyszłej teściowej. Podziwiam ogrom włożonej przez Ciebie pracy i gratuluję wytrwałości. Fajnie, że się dogadujesz z rodzicami narzeczonego :)
Do zobaczenia :wit
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Elizo od Ciebie mam kwiatuszki wiem, że lwie paszczki a to drugie to co? :oops: Posadziłam , podlałam i zdam relację gdy zakwitna-dziękuję i za kwiatuszki i za miłe spotkanie jesteś śliczną, wesołą osobą ;:196
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

roots23 już się robi :lol:

kubanki mnie również było miło poznać Ciebie i Twojego męża, żałuję tylko że byłam w markotnym nastroju przez okropny ból głowy bo przez to więcej słuchałam niż mówiłam :?
Dziękuję za miłe słowa ;:196

barabella jakoś będzie trzeba sobie poradzić, nie ma innego wyjscia :lol:

Ewa w moja droga to drugie to były astry jednoroczne :lol: oczywiście będę czekać na relację kwitnącą zwłaszcza lwich paszczek, bo to są sadzonki z zebranych przeze mnie w zeszłym roku nasionek, więc ciekawa jestem jakie kolorki mieć będą :lol:
A ja dziękuję za te komplementy :oops:
A wiesz że jak zobaczyłam Twoj nick to miałam się Ciebie pytać czy to Ty masz w awatarku pieska, bo nie mogłam od razu sobie pokojarzyć Ciebie, i wkońcu nie zapytałam a potem jakoś nie było już okazji się zapytać i zamienić więcej słów :( mam nadzieje , że kiedyś to się nadrobi :tan

dalsza część tulipków, ale jeszcze nie wszystkie...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Ile tu różnych kształtów i kolorów. ;:oj ;:oj Piękne tulipany. :wink:
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:oj Tulipanowe szaleństwo .Czy ty je wykopujesz?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Moniś bardzo mi miło, że podobają się :tan

Anula hej :wit tak, wykopuję je... w sumie to mój drugi sezon jeśli chodzi o tulipany, ale w zeszłym roku je wykopywałam i w tym roku także mam zamiar wykopwać zwłaszcza te na całej długości płotu, bo były sadzone bez koszyczków na szybkiego, więc muszę z nimi porządek zrobić i spróbować odmianami posegregować - przynajmniej te ktore udało mi sie oznaczyć odmianowo :lol:
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak zamiast iść na działkę to ja buszuję po twoim ogrodzie ....ja mam dużo tulipanów ale mniej gatunków a u Ciebie jest ogrom ...piękne lilie ...jak dożyję to poproszę Cię o nasionka Lwiej paszczy widzę że masz dużo kolorów..Cieszę się że mogliśmy się poznać ....widać że pracy się nie boisz i w życiu dasz sobie radę ze wszystkim..(dotarły zdj)
Pozdrawiam... Alina .
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

A zdjęcie ze spotkania gdzie ;:88
Zanim zobaczę, jak wyglądasz ;:224 to pobuszuję wśród tulipanków ;:167
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Alinko zdjęcia dotarły dziękuję bardzo ;:196 cieszę się, że kwiaty się podobają a w tym roku obawiam się że sporo lilii mi nie zakwitnie bo ostatni mróz je poniszczył ;:145
A jeśli chodzi o nasionka lwiej paszczy to możesz je mieć już w niedziele, jeżeli odwiedzisz nas ze swoim mężem :lol: jak znajdziecie czas po imprezie to zapraszamy na kawunie :tan

heliofitka moja droga ja nie mam ani jednego zdjęcia, padły mi baterie przy pierwszym zdjęciu :;230 także jak widzisz proszę innych by mi wysłali jakieś, także wstawie takie grupowe które Alina mi wysłała :D

nie wiem czy mnie dojrzysz :lol: ja to ta pierwsza po prawej stronie w szarej sukience :)
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Elizo ta z dłuuugimi włosami koło Halinki ;:oj
Kochana w takim razie widziałam Cię na mnóstwo zdjęciach, bo trudno takiej laski nie zauważyć ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elizko , dopiero dzisiaj dotarłem :oops: :oops: Miło mi jest , że Was poznałem. Taka mikra osóbka , a tak przebojowa i zdecydowana ;:224 ;:224 Ma rację teściowa , że czuje respekt ;:7 ;:7
Mam kilka fotek na których jesteś . Puszczę :uszy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale się dzieje. Piękne wspomnienie tulipanowe, firma, zmiana stanu cywilnego i spotkanie, piękna impreza towarzyska.
No i przymrozek, który tak jak u mnie zebrał żniwo. Powodzenia w firmie !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”