Wiklinowy balkon Lilaska

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiklinowy balkon Lilaska

Post »

Lilasku kochany, ta kratka nie musi odstawać od ściany aż 5cm!Ja to myślę,ze 2-3cm by wystarczyło.te rośliny nie mają aż takich grubych pędów :wink: :wit
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p
Od: 4 kwie 2012, o 15:09

Post »

jola1313 pisze:Lilasku kochany, ta kratka nie musi odstawać od ściany aż 5cm!Ja to myślę,ze 2-3cm by wystarczyło.te rośliny nie mają aż takich grubych pędów :wink: :wit
a no właśnie tak czekałam na info, ale w sumie zrobiłam chyba z 10 cm od ściany, jak mi się znudzi to mogę to w sumie przysunąć bardziej ;) całkiem fajnie to wygląda, już poowijałam o kratkę tyle ile się dało -, pocałowałam w listek i życzyłam dobrych splotów ;)
Kupiłam platonkę 6 szt lawendy w casto, przesadziłam do skrzynki ceramicznej, boshhh jak ta lawenda waliła stęchlizną, coś niezwykłego, trochę w nią zwątpiłam, ale pogadałam do niej i nakazałam się "odśmierdzieć". Do doniczek wsadziłam czerwoną lilię, begonie i jeszcze coś czego już nazwy nie pamiętam ;) skusiłam się cena bo po piątaku były. Mam nadzieje, że nie za późno się z tym wszystkim zebrałam ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajny pomysl na balkon ;:138 Gratuluje
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Kurcze-to ciepło tam u Ciebie :lol: ;:3 .
Ja na razie tylko wietrzę pomidory i paprykę ;:224 :;230
Noce zimne u nas,to nie zostawiam nic na dworze. :wit
hugomir_a
200p
200p
Od: 18 mar 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

lilasek pisze: Kupiłam platonkę 6 szt lawendy w casto, przesadziłam do skrzynki ceramicznej, boshhh jak ta lawenda waliła stęchlizną, coś niezwykłego, trochę w nią zwątpiłam, ale pogadałam do niej i nakazałam się "odśmierdzieć". Do doniczek wsadziłam czerwoną lilię, begonie i jeszcze coś czego już nazwy nie pamiętam ;) skusiłam się cena bo po piątaku były. Mam nadzieje, że nie za późno się z tym wszystkim zebrałam ;)
hahahaha Ciebie też wzięło :D ja też szwędam się po Obi i tego typu innych marketach wychodząc co rusz to z innymi sadzonkami :) I bez obawy - zebrałaś się we właściwym czasie, a nawet za wcześnie, na mnie jakoś dziwnie ludzie patrzą jak idę z sadzonkami :roll:
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam! :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

hugomir_a pisze: ja też szwędam się po Obi i tego typu innych marketach wychodząc co rusz to z innymi sadzonkami :) I bez obawy - zebrałaś się we właściwym czasie, a nawet za wcześnie, na mnie jakoś dziwnie ludzie patrzą jak idę z sadzonkami :roll:
no właśine ja w obi byłam w sobote bo po 20 kwietnia miały być sadzonki surfinii i lobelii zwisającej, bo niestety moje nasionka mi pomarniały i chciałam się zaopatrzyć w gotowce. Póki co nie było....
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Świetny pomysł z tym rozkładanym stoliczkiem. Że też ja na to wcześniej nie wpadłam ;:14
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p
Od: 28 wrz 2011, o 00:20

Post »

Witaj, zachwycił mnie twój balkon , uwielbiam ten deseń :) No i kociaczki są przesłodkie :) Sama jestem właścicielką czarnego kocurka "Diabełka" <3 .

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Nie było mnie przez kilka dni, więc dopiero dzisiaj zobaczyłam Twój stoliczek. Rewelacja. ;:138
Masz talent, dziewczyno. Te brzozowe pieńki do siedzenia to świetny pomysł, tylko może trochę będzie twardo. :D Chyba że coś tam wymyślisz takiego do wyścielenia, żeby można było posiedzieć dłużej niż 15 min. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

kwiaciara pisze:Witaj, zachwycił mnie twój balkon , uwielbiam ten deseń No i kociaczki są przesłodkie Sama jestem właścicielką czarnego kocurka "Diabełka" <3 .
aaa dziękuję bardzo serdecznie i witam w moich skromnych progach, za kociaki również wielkie dzięki, słodkie są w ogóle koty są cudne, nie prawdaż?
Lineta pisze:Te brzozowe pieńki do siedzenia to świetny pomysł, tylko może trochę będzie twardo. Chyba że coś tam wymyślisz takiego do wyścielenia, żeby można było posiedzieć dłużej niż 15 min.
no z pieńkami nie mogłam się jakoś doczekać, w sumie wczoraj kupiłam w ikei krzesełka, myślę, że także pasują i jest sie o co oprzeć, bo na pieńkach to byłoby trudne i mało wygodne
mroofka pisze:Świetny pomysł z tym rozkładanym stoliczkiem. Że też ja na to wcześniej nie wpadłam ;:14
nic straconego, zawsze można zrobić. Ogólnie fajne i wygodne, jak potrzeba to go rozstawiam jak nie, to składam i on nie przeszkadza, nie muszę go przenosić ;)

Poniżej aktualny stan z krzesłami, w oddali ta deska niestety musi być, bo przyciska mi taką końcówkę wikliny, która lezy na donicach bo Romek ma tendencję do rozkopywania ziemi, póki nie wyrosną roślinki tak niestety będzie musiało być

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Od razu mam skojarzenie ze zdjęciami z gazet typu "M jak Mieszkanie". Naprawdę pięknie się to prezentuje. I wszystko zgrane kolorystycznie. Obyś tylko miała czas tam posiedzieć i nacieszyć się efektami swojej pracy. :D
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

Lineta pisze:Od razu mam skojarzenie ze zdjęciami z gazet typu "M jak Mieszkanie". Naprawdę pięknie się to prezentuje. I wszystko zgrane kolorystycznie. Obyś tylko miała czas tam posiedzieć i nacieszyć się efektami swojej pracy. :D
a dziękuje, to bardzo fajne opinie, bo zawsze ciekawi mnie, czy inni podobnie odbierają to co ja widzę. Nie powiem umęczył mnie ten balkon, to dźwiganie ziemi, donic, kamieni, tych sadzonek... nie wspominając o tej wiklinie, mocowanie tego na ścianę... ale dzisiaj pierwszy raz zjedliśmy tam obiad - na dworku i było niezwykle smacznie i szalenie miło. Niechaj jeszcze te kwiatuchy pokwitną...
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Lilasku cudnie! Gratuluję, rzeczywiście jak z katalogu lub gazetki ;:138
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

O, tak, teraz jeszcze kwiatuchy muszą się postarać. :D Kolejne zdjęcia będą jeszcze piękniejsze.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14

Post »

Piękny balkon,nie dziwię się że obiadek smakował w takim otoczeniu :),a do tego pogoda nadal słoneczna,więc roślinki strzelą w górę.
Martika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”