Ogródek pełen marzeń
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek pełen marzeń
Wieczór mrożny myślę że to pomału się skończy i palić nie trzeba będzie. Dzisiaj kupiliśmy 50 kg.węgla i palimy.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Irenko miło że do nas dołączyłaś ładna ta twoja działeczka Róże mam podobną do twojej też taka różowa.Pozdrawiam
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irenko co słychać, jak ogródek i doniczkowe w domku, trzymają się ciepło. 

- adamiec
Maju już mnie męczy to palenie, byłam chora to M chodził sam teraz razem chodzimy, temperatura spada do zera zobaczymyb co z tego zostanie.
Kotki,sikorki i kosy nakarmione byle do wiosny
Kotki,sikorki i kosy nakarmione byle do wiosny

- adamiec
Dziewczyny siejecie heliotrop i nie wschodzi, ja obrywam boczne pędy z zeszłorocznego heliotropu. Wkładam do słoika z wodą i puszczają korzenie.Mam też posadzone do ziemi wyglądają na przyjęte, mam nadzieje że będą rosły.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No to trzeba będzie Irenko wypróbować Twoją metodę . Kurcze,tylko gdzie te wszystkie doniczki trzymać . Fajnie ,że masz ogrzewany domek i tam wszystkie zimują a na parapetach tłok
- adamiec
Jadziu heliotrop zimuje w domu w najzimniejszym miejscu na parapecie.Ja wyczytałam o tym sadzonkowaniu w internecie i tak eksperymentuje.Co do ogrzewania to piec ŻAR i komin.Nie wiem czy co z tego będzie,palenie 1 raz o godz. 17 przegrywa z mrozem.Temperatura spada do -1,zobeczymy co się ostanie. 
-- 11 lut 2012, o 19:08 --
Jadziu heliotrop zimuje w domu w najzimniejszym miejscu na parapecie.Ja wyczytałam o tym sadzonkowaniu w internecie i tak eksperymentuje.Co do ogrzewania to piec ŻAR i komin.Nie wiem czy co z tego będzie,palenie 1 raz o godz. 17 przegrywa z mrozem.Temperatura spada do -1,zobeczymy co się ostanie.

-- 11 lut 2012, o 19:08 --

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Irenko to nie dobrze że taka niska temperatura w domku, mogą pomarznąć doniczkowce.
Niech już ta zima się skończy bo chyba wszyscy mają jej dosyć.

Niech już ta zima się skończy bo chyba wszyscy mają jej dosyć.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Nawet na sadzonowanie trzeba mieć dużo miejsca ,bo i pelargonie i domowe kwiatki . Fakt mam 4 parapety ,ale wszystkie zawalone domowymi kwiatami
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Irenko - jeszcze wrócę do heliotropu - nie wysadzasz go do gruntu tylko cały czas jest w doniczkach, że zabierasz go na zimę do domu? czy coś źle zrozumiałam...
Irenko Ryszard ma rację że Śląsk rośnie w siłę na Forum, ja też mam kilka róż piennych coś rośnie w gruncie a coś w donicach i przechowuję je w domku na działce. Zobaczymy czy dają sobie radę tej zimy.
- adamiec
Tosiu dzisiaj ostatnia noc -21 jakoś musimy to wytrzymać.Mam nadzieje że to ostatni raz tak przymrozi, palenie w piecu już wiele nie daje temperatura spada do-2..w altance. Wyluzowałam i już się nie martwie co przetrwa to będzie. 
d

d
- adamiec
Danusiu z Tomaszowa,mój heliotropjesienia posadziłam w lipcu urwaną gałązke. Pięknie wyrósł ale nie zdążył zakwitnąć. Posadziłam w dwie doniczki które jesienią zabrałam do domu.Teaz obrywam boczne pędy i ukorzeniam w wodzie.Wyczytałam to w internecie że heliotrop można wyprowadzić na drzewko w donicy.
W zimie przetrzymać chłodnym i jasnym pomieszczeniu. Chcę tak zrobić, może mi się uda.
Danusiu z Cieszna moje róże śpią zakopane, natomiast w altance mam oleandry,klonik,fuksje, pelargonie, mirt i jeszcze inne.Ale przy tych mrozach nie wiem co przetrwa,palimy a temperatura spada do -2 ;:54
W zimie przetrzymać chłodnym i jasnym pomieszczeniu. Chcę tak zrobić, może mi się uda.

Danusiu z Cieszna moje róże śpią zakopane, natomiast w altance mam oleandry,klonik,fuksje, pelargonie, mirt i jeszcze inne.Ale przy tych mrozach nie wiem co przetrwa,palimy a temperatura spada do -2 ;:54