Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Post »

No to faktycznie będzie się działo.
Ale póki co to mamy zimę przed sobą - zapowiadaną już po raz n-ty, no ale może w końcu dotrze do nas.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit Wando I ja Cie odnalazłam i dogoniłam - choć trudno było . Śliczne masz liliowce ;:108 A co tu się na wiosnę będzie działo .....
Czekam na zdjęcia twoich róż
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie zawsze zachwycał światłocień, który tworzy się w Twoim ogrodzie... urocze i romantyczne ujęcia...
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Jestem i ja. Róż ci u mnie dostatek i liliowce też są, że o drobnicy nie wspomnę, więc wiele nas łączy. Będę u Ciebie częstym gościem, chętnie popatrzę na kwitnące kapryśnice.
Pięknie pokazujesz ogród.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

doromichu ;:196

kogro, a może wcale zimy nie będzie. To by dopiero była anomalia ;:108

TerDob, no mam nadzieję, że będzie w końcu bardziej kolorowo, bo dotychczas przeważała zieleń i choć koi ona wzrok, to czasem jest troszkę smutno..

aguniado, w ogrodzie z tak dużymi drzewami tworzy się gra świateł i cieni, która zmienia się co godzina. Słońce pada konkretnie na jakąś roślinę lub inny obiekt, tak jakby wskazywało, co jest w danej chwili warte uwagi. Bardzo lubię to obserwować i fotografować.

Frido, róże i liliowce - to znaczy, że poszłyśmy w tym samym kierunku, tak jak Kogra-Grażynka. W takim razie podajmy sobie grabę i wspierajmy się wzajemnie. Ja już chyba raczej swojej koncepcji nie zmienię, bo przymiarek miałam wiele. Zapraszam jak najczęściej.

Dzisiaj liliowce w troszkę żywszych kolorach. Na pierwszym zdjęciu widać kępę zwykłych cynamonowców oraz jasnozielony ligustr. Chcę go uformować w kulę, ale ciągle mi obmarzał i musiałam mocno ciąć. Kupiłam od baby na targu. Ciekawy, bo taki złocistozielony.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

A ja zachwycam się daturami chociaż przeraża mnie zawsze wynoszenie i sprzątanie tych gigantów ale bardzo je lubię i ciągle coś nowego mi przybywa.
Wandziu dostałam wczoraj katalog z L. .....i po co mi to było ,jestem chora, oczywiście na liliowce no coś zamówić trzeba , siostra zdecydowała się tylko na lilie i jestem w rozterce.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Wandziu i ja melduje się w Twoim królewskim wątku . :tan

Jestem zachwycona Twoim liliowcami ,przejrzałam cały wątek z takimi oczami ;:154 i ślinka poleciała ,takie rarytasy ;:92 .Postanowiłam też troszkę kupić liliowców ,bo mam 10 w tym 5 te babcine najbardziej popularne .

Wszystkie falbaniaste kontrastowe kolorystycznie są bajkowe .
X -Faktor,Night Beacon itp.. ;:224 ;:224

Możesz zdradzić gdzie takie cudeńka nabyłaś?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Wandziu , liliowce bajka. Night Beacon wpisany na listę , X Faktor już zamówiony. Teresa H. też ładna. Dałem się skusić na katalog , za słaby mam charakter :;230 :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Wandziu..śliczne widoczki nam serwujesz w tym te piękne liliowce. ;:63 . Także mam kilkanaście odmian od tych zwykłych rdzawych..skończywszy na Night Beacon. Co do róż, podobają mi się i to bardzo. Niestety zbyt mała działeczka aby na większą ilość sobie pozwolić. Dziś u mnie poprószył śnieżek , czyżby ta zapowiadana zima. :shock:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Liliowce przecudne, mam ich tylko parę młodych w zeszłym roku zasadzonych więc prędko kwitnień nie doczekam ...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jestem i ja Wandziu...ale pędzisz.... ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jolu1, a ty myślisz, że ja chora nie chodzę. Racjonalne tłumaczenia, jakie sama sobie serwuje, pomagają tylko na krótko. A potem znowu zaglądam i znowu muszę się hamować. Jednak obawiam się, że bez zamówienia choćby paru sztuk chyba się nie obejdzie. A u ciebie, skoro siostra bęzie zamawiać lilie, to i tak ci wyjdzie taniej przy wspólnej wysyłce. ;:108

Jatro, kupiłam trochę w Świat Cebul i w Lilypol, ale większą część u siebie w centrum ogrodniczym. Poza tym też kilka w torebkach w supermarkecie, ale z tym nie trzeba zwlekać, bo wyschną, jak dłużej powiszą na regale. :wink:

Tadziu, ja ten katalog mam na stoliku pod nosem i co rusz do niego zaglądam. Bardzo mi się podoba Finders Keepers i pajączek Applique, a ty co wybrałeś?

Zeniu, ten liliowiec Night Beacon jest rewelacyjny, prawda? Taki ciemny kolor, głęboki. Super. Co do róż, to ja też mam mały ogród, ajednak kilkadziesiąt odmian się jakoś zmieściło. To kwestia wyboru. Z niektórych starszych roślin trzeba po prostu zrezygnować, jeśli nie rokują na przyszłość. Ja wyrzuciłam jakieś rozczochrane berberysy i od razu zrobiło się miejsce. :D

Celinko, a właśnie, że doczekasz, skoro zasadziłaś w tamtym roku, to z pewnością ci już w tym roku zakwitną. Czasem potrafią nawet zakwitnąć w tym samym roku. U mnie tak było z kilkoma ;:108

Keetee, cieszę się, że mnie dogoniłaś ;:196

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...i ja jestem dobrze że dotarłam już ;:65 bardzo...liliowce są śliczne hi hi dzięki forum
już wiem jak rozróżnić lilię od liliowca... ;:132
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Wandziu , mam go tydzień i już rogi powycierane :;230 :;230 Niestety pajączka Ap. nie ma już od tygodnia. F.K. też zamówiony. Masz rację , Night Beacon jest rewelacyjny. Lubię takie tonacje. Klasa ;:224
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Wandziu ładne te Twoje liliowce . Ja mam z 5 odmian , ale nie takie piękne . One są wdzięczne i lubię je za to ,że nie wymagają zbyt dużej troski . wklejaj te letnie zdjęcia to szybko nam zima zleci ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”