Brzoskwinko, wszystkie te dynie miałam, bez problemu zaowocowały, zrywałam je w fazie dojrzałości we wrześniu.
Jak do tej pory miałam problem tylko z 1 dynią- "Baiana Tropical", zaowocowała dopiero we wrześniu :/ i daruje sobie tę odmianę, szkoda miejsca, to nie okaz na nasze warunki.
Z odmian, które wymieniłaś do akcji wymiany nasion wysłałam: Boston Marrow, Chestnut i Triamble, śledź wątek o wymianie:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=560
na dniach zostanie ogłoszona lista z formularzem do zamówień; tylko bardzo proszę o niezaśmiecanie tamtego wątku: "a co" "a kiedy" "a jak", gdyż świstaki mają ogrom pracy z nadsyłanymi nasionami i muszą czytać każdą wiadomość w wątku, bo może wśród mniej ważnych wiadomości pojawi się coś ważnego. Cierpliwie śledzimy i czekamy
Do Twojej listy odmian dorzuciłabym jeszcze "Green Delicious"- dała początek wielu wspaniałym odmianom i jak sama nazwa mówi- jest smaczna, warto ją mieć

no i coś z acornów, jeśli będziesz miała sposobność.
Przy okazji, jeśli ktoś trafi na moje nasiona, chciałam przeprosić za "fenomenalne" woreczki strunowe w jakie popakowałam porcje, połasiłam się na dobrą cenę... Fenomen tych dealerek polega na tym, że jeśli rozepnie się strunę do końca, to z dużym prawdopodobieństwem już się jej nie zapnie. Jeśli kogoś pokusi rozpięcie, to nie rozpinajcie do końca, sorry!