piękne roślinki pokazałaś,szczególnie podobają mi się ostróżki...
Działka Mirabilis
-
Mirabilis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Reniazt - u mnie jagody już zaczęły w tym roku kwitnąć. U teściów na działce są dwa olbrzymie krzewy. Na szczęście tylko ja z mężem je lubimy.
Czas zakończyć ubiegły rok, bo już nowe roślinki budzą się do życia po zimie.
Reszta fotek z poprzedniego roku.

Czas zakończyć ubiegły rok, bo już nowe roślinki budzą się do życia po zimie.
Reszta fotek z poprzedniego roku.

Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
-
Mirabilis

Bambus ma 25-30 cm. Jak byłam na działce w zeszłą niedzielę, wyglądał identycznie jak na tym zdjęciu w lipcu. Nie potrzebuje okrywania (przynajmniej w Poznaniu). Przez 3 lata rósł ładnie w kulkę. Teraz zaczął wędrować po ogrodzie (jak perz) więc trzeba go pilnować.
- darob66

- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Witam;
piękne masz te kwiatuszki,a te róże.....
Jeśli Twój bambusik znowu Cię zdenerwuje to go odetnij i wyślij do mnie [bo ja go nie mam].Jest bardzo ładny wsadż go do dużej donicy i razem z nią do ziemi to go troszkę ograniczy.Za sadzonkę byłabym wdzięczna oczywiście mogę coś w zamian wysłać z mojego ogrodu.
Było mi miło gościć u Ciebie . Pozdrawiam

piękne masz te kwiatuszki,a te róże.....
Jeśli Twój bambusik znowu Cię zdenerwuje to go odetnij i wyślij do mnie [bo ja go nie mam].Jest bardzo ładny wsadż go do dużej donicy i razem z nią do ziemi to go troszkę ograniczy.Za sadzonkę byłabym wdzięczna oczywiście mogę coś w zamian wysłać z mojego ogrodu.
Było mi miło gościć u Ciebie . Pozdrawiam
-
hanna_1962
- 500p

- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- jolciajci
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Witaj Mirabilis :P .
Nie wiem dlaczego dopiero teraz trafilam do ciebie , ale jest tyle ogrodów że człowiek się gubi gdzie był a gdzie nie
.
Roślinki z tamtego roku pięknie ci kwitły i jak widzę to miałaś bardzo kolorowo.
Jestem zachwycona twoim ogrodem i teraz czekam na zdjęcia z tego roku
Pozdrawiam cieplutko
Nie wiem dlaczego dopiero teraz trafilam do ciebie , ale jest tyle ogrodów że człowiek się gubi gdzie był a gdzie nie
Roślinki z tamtego roku pięknie ci kwitły i jak widzę to miałaś bardzo kolorowo.
Jestem zachwycona twoim ogrodem i teraz czekam na zdjęcia z tego roku
Pozdrawiam cieplutko
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
-
Mirabilis

Ten okaz trzmieliny tak ma. Od początku rósł w górę, a nie na boki. Opiera się na siatce. Przycinany jest tylko od góry. Jego braciszek z drugiej strony działki jest zwykłym, nie rzucającym się w oczy krzaczkiem o pokroju mniej więcej kulistym.
- harwi

- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O ja też dobrze się czuję u ciebie w ogrodzie.
Ta trzmielina jest niesamowita
Zainteresował mnie również bambus.
Próbowałam z nasionka ale niestety mi się nie udało
Chciałabym go mieć bo lubie wszelkie trawy. Obawiam się tylko jego chodzenia
Ale w sumie to u mnie ma duże pole do popisu i mógłby sobie na razie chodzić hihi.
W jaki sposób dorobiłaś sie swojego bambusika, naprawdę tak szybko rośnie?
Ta trzmielina jest niesamowita
Zainteresował mnie również bambus.
Próbowałam z nasionka ale niestety mi się nie udało
W jaki sposób dorobiłaś sie swojego bambusika, naprawdę tak szybko rośnie?
-
Mirabilis

Harwi, jolciajci - dziękuję, że do mnie zawitaliście.
Co do bambusa. Ma około pięciu lat i dopiero w zeszłym roku zaczął wędrować. Na razie jest do opanowania. Pochodzi z ogrodu botanicznego w Poznaniu - na majowym kiermaszu co roku sprzedają różne swoje nadwyżki (mieli też kiedyś szkółkę roślin na sprzedaż, ale dawno tam nie byłam, więc nie wiem jak to teraz wygląda). Chętnie się z Tobą podzielę. Darob66 ma dobry pomysł z zasadzeniem trawy do wkopanej w ziemię donicy. U mnie raczej nie można tego wykonać, gdyż ziemia bardzo sucha, i boję się, że dodatkowe ograniczenie korzeni może spowodować ich zasychanie.
Co do bambusa. Ma około pięciu lat i dopiero w zeszłym roku zaczął wędrować. Na razie jest do opanowania. Pochodzi z ogrodu botanicznego w Poznaniu - na majowym kiermaszu co roku sprzedają różne swoje nadwyżki (mieli też kiedyś szkółkę roślin na sprzedaż, ale dawno tam nie byłam, więc nie wiem jak to teraz wygląda). Chętnie się z Tobą podzielę. Darob66 ma dobry pomysł z zasadzeniem trawy do wkopanej w ziemię donicy. U mnie raczej nie można tego wykonać, gdyż ziemia bardzo sucha, i boję się, że dodatkowe ograniczenie korzeni może spowodować ich zasychanie.