Jagusi ogród nie zawsze tak ogrodowo jakby się chciało cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jagusi ogród nie zawsze tak ogrodowo jakby się chciało...

Post »

Olku :)
Nie wiem doprawdy dlaczego wszędzie się mówi o trójkącie turystycznym: Kazimierz, Janowiec, Nałęczów... a nigdy nie wspomina się o Puławach. A przecież Puławy to nie tylko park Czartoryskich....Burzy to we mnie krew, gdyż jestem tzw. lokalną patriotką. Jednak w ostatnich latach coś w tym kierunku zaczyna się dziać. Mamy już wzdłuż wału wiślanego ścieżkę rowerową, która prowadzi aż do Parchartki. Z drugiej strony Puław wybudowali bardzo ładny bulwar nadwiślański w sam raz na długie spacery. A tuż przy starym moście własnie jest w trakcie budowy port żeglarsko-kajakarski. Budowa idzie pełną parą - podobno mają czas żeby go skończyć do końca roku. Sądząc po tym co się dzieje to może nawet zdążą.... poczekamy zobaczymy :)

Teresko :)
Jak przyjedziesz, zobaczysz wszystko na własne oczy :)

Agatko :)
Trzeba koniecznie.... zapraszam serdecznie :)

Beatko :)
I Ciebie zapraszam do Puław żeby zobaczyć na własne oczy... nie tylko zabytkowe budowle ale także wiele ciekawych i unikatowych drzew i krzewów, które Księżna Izabella Czartoryska sprowadzała do swojego ogrodu....

Staszku :)
Ciekawy park i ciekawa jest także jego historia... Być może skuszę się kiedyś o przedstawienie jej Wam, o ile tylko wyrazicie ochotę...

Tadeuszu :)
Witam w naszym ogrodzie i dziękuję za miłe słowa. Serdecznie zapraszam do Puław... choć nasz ogródek jest malutki to postaram się abyście miło spędzili w nim czas....
Dziękuję za info o roślinkach... szczególnie o tym tawulcu, bo coś tak mi się kojarzyło z tawułką ..... ale nie byłam pewna.... no i dobrze że się spytałam, bo o takim czymś jak tawulec pogięty to nigdy nie słyszałam :)

Małgosiu :)
Trafiłaś w dziesiątkę... jeździmy po obcych krajach, podczas gdy tuż obok nas znajdują się perełki i przyrodnicze i architektoniczne... ale o tym mogłabym pisać i pisać... moja przygoda ze zwiedzaniem ojczystego kraju zaczęła się od zamków i ich ruin ale teraz gdy wybieramy się na nasze wycieczki to okazuje się że praktycznie każda starsza miejscowość ma coś czym może się pochwalić: zamek, dwór, pałac.... a przy nich oczywiście bardziej lub mniej zadbane parki... ale także kościoły, przydrożne kapliczki, i inne ciekawe miejsca warte naszej uwagi a przede wszystkim naszej pamięci....

Beatko :)
Lubelszczyzna pod wieloma względami jest "zapomniana" - niestety nie wróży to nic dobrego zabytkom zarówno tym architektonicznym jak i przyrodniczym. Ich utrzymanie, odbudowa, konserwacja wymaga niemałych nakładów pieniężnych a jak wiadomo cała Lubelszczyzna jest daleko zapóźniona w stosunku do reszty kraju... są to wieloletnie zaszłości, podział kraju na A i B.... okazuje się nie do przeskoczenia....

Helenko :)
Oczywiście , przejęzyczenie z Twojej strony - Puławy - moja miłość.... kryje w sobie jeszcze wiele ciekawych miejsc.

Marysiu ;:196
Dziękuję Ci za ten piękny wierszyk.... i jak w nim, tak w życiu będę płakać się i smucić jeśli nikt nie będzie chciał przyjechać do mnie w odwiedziny...... a posadziłam i róże i astry.... tylko kurzej łapki domkowi brakuje :;230
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

Jagusiu wspaniałe widoczki i uroczy spacer ... z pieskiem :)
Mój Miron przesyła koleżance pozdrowienia, portret z brudnym nosem bo oczywiście na spacerze polował na myszy

Obrazek
Rysiek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Siberio :)
Nie żartuj... wszędzie znajdzie się miejsce warte uwiecznienia na fotografii- nie uwierzę Ci nawet ciut, ciut....a już co jak co, ale Suwalszczyzna pełna jest dzikiej, nieskażonej przyrody.... więc ruszaj z aparatem na swoje safari :) i pokazuj nam co upolujesz :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

...i wszyscy po pracy
polecieli na łopatach na spacer."
:wit ...no jak mi taką podróż po Puławach obiecasz to i portfel i dzieciaki zabieram... :;230 :;230 :;230
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ryśku :)
Ależ zabójcze spojrzenie - pokaż amanta w całości.... szkoda że moja sunia nie będzie miała szczeniaczków - może byśmy ich ze sobą zeswatali.... ale niestety ona jest skundlony alaskian malamut, więc nie chcę mieć niechcianych nikomu pociech....[dzieci przywiozły mi taką małą kuleczkę w której od razu się zakochałam a jak się jeszcze dowiedziałam że właściciel nie może pohandlować szczeniakami bo nie rasowe więc powiedział, ze jak jej nikt nie zechce to uśpi....] postanowiłam więc załatwić sprawę definitywnie.

-- Pn 07 lis 2011 21:48 --

Aga :)
Ale ja całkiem poważnie mówiłam o Twoich pociechach. Zabieraj wszystkich i przyjeżdżaj. Łopaty się znajdą - już my sobie polatamy :D
Matrix2
500p
500p

Post »

Miron jest siberianem ale w mocniejszym typie po mamusi :) chyba nie mam dobrego zdjęcia ale zrobię i wstawię, na razie chyba tylko takie część psa widać :)

Obrazek
Rysiek
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miałam na myśli obiekty architektoniczne :-) Na ilość naturalnych nie narzekam ;-)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

.Rysiek ale pięknisia masz :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ryśku :)
Jeszcze raz powtórzę: śliczności i takie niespotykane ubarwienie [wiem że husky mogą być najróżniejsze od prawie czarnych do białych i rudych... ale tych rudzielców jest znacznie mniej...]. Wymiziaj go ode mnie i od Boxi porządnie.

To ja się pochwalę moją Boxiliną. Najpierw była grubaśną kuleczką:

Obrazek

Obrazek

później kłapouchym kopaczem dołów:

Obrazek

a jeszcze później długouchym gacopyszem:

Obrazek

a teraz wyrosła niej taka aligancka kobitka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale śliczna Twoja sunia ;:138 Piękny spacer nam zafundowałaś Jagusiu ;:180 ;:180 I peany na cześć Puław znakomite ;:138 Czy dobrze widzę w trawkach Zebrinusa :?:
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Romciu :D
Bardzo dobrze widzisz :D mam nadzieję że go nie masz :wink:
Psina moja miłość....Puławy moja miłość.... ogród moja miłość.... masę małych miłości....
cóż ja powiem.... życie jest piękne.... oby tylko zdrowie dopisywało aby móc się nim cieszyć....
Matrix2
500p
500p

Post »

Miron wymiziany :) pozdrawia Boxię elegancką bardzo :)
Mironik ma już 10 lat ale jest w doskonałej kondycji na szczęście, gorzej z jego ojcem 15 letnim już i mamą 12 letnią, bardzo się zestarzały i niestety trapią juz je różne dolegliwości ... Jak były młode jeździłem sporo na wystawy, zdecydowałem się na jeden miot z moim przydomkiem hodowlanym. Trzem husky towarzyszy jeszcze 8 letni już chart angielski greyhound Matrix... Wszystkie uwielbiam i staram się zeby wszystkie staruszki miały komfortową emeryturę ...
I portrecik wczorajszy Matrixa, uciekam i nie zasmiecam wątku bo to przeciez o ogrodach, a nie o psach

Obrazek
Rysiek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ryśku :D
Takie zdjęcia są zawsze mile widziane w moim wątku i nigdy bym ich nie nazwała śmieciami. I właśnie dlatego mój wątek jest założony w off-topicu, żeby było w nim miejsce także na inne tematy.... niektórzy powiedzieliby nieogrodowe, ale ja uważam ze nasi współmieszkańcy to także bywalcy naszych ogrodów.. czasem nawet niechciani - gdy szkudnują..... ale przecież niemniej kochani....
Matrix taki typowo angielski - dostojny i wyniosły... przynajmniej na tym zdjęciu. Ciekawe czy z charakteru także...
I już czekam z niecierpliwością na fotki rodziców rudzielca Mirona. To już psi staruszkowie. Moja Boxi to jeszcze podlotek - urodziła się w styczniu ubiegłego roku....
A jeździły w zaprzęgu? Podobno husky to uwielbiają.... malamuty zresztą też....
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...hi hi o ogrodach a tam za dostojnym Matrixem widać miodunki urocze... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Matrix2
500p
500p

Post »

Jagusiu jeżdziły mieliśmy i sanie i taki specjalny wózek, uwielbiały to ale teraz to już nie ... nadal uwielbiają wychodzić na spacery ale w swoim tempie już nie te siły ... Husky zawsze takie robocze bardziej były, tu coś przekopać, tu polowac na myszy a Matrix od dzieciństwa pełna arystokracja, zawsze taki dystyngowany, nie wchodzi na rabaty :) nie poszukuje kretów i myszy, nie cierpi mokrej trawy ... Ma doskonały charakter ponieważ absolutnie nie jest konfliktowy i zgadza się z innymi psami, czego nie da się powiedzieć o husky, szczególnie jak mlodsze były to lubiły zadzierać ...
Zrobię zdjęcia i wstawię :)
Rysiek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”