Wow..Piękna mozaika na doniczce, to jest pomysł!
Storczyki Patrycji
- kalyna84
- 100p

- Od: 27 wrz 2011, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Storczyki Patrycji
Wow..Piękna mozaika na doniczce, to jest pomysł!
Zielono mi...Pozdrawiam.
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
tomkoc Dziękuję. Nie ma sprawy, będę pamiętała o keikach dla ciebie. Ale musiałbyś się w cierpliwość uzbroić, ponieważ jest młodziutkie i od niedawna u mnie gości. To pierwsze moje dendrobium, więc zobaczymy jak będzie:)
agata06 Dzięki wielgachne:)
kalyna84 z braku funduszy na nową doniczkę wymyśliłam mozaikę:))
agata06 Dzięki wielgachne:)
kalyna84 z braku funduszy na nową doniczkę wymyśliłam mozaikę:))
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To pięknie, że się tak odwdzięcza kwitnieniem. Mój kwitł nieprzerwanie przez 9 m-cy, teraz zbiera siły w chłodnej łazience, tam też trochę mniej światła jest. Mam taką łazienkową izolatkę dla kwiatków
Ja jedynie daję w ciemniejsze miejsce calladium, a storczykom nie robię przerw phalenopsisom:) i kwitną mi raz w roczku:)
ciekawe jakimi kolorkami zakwitną te, które kupujesz przekwitnięte...Czasami można trafić na ciekawy okaz...Wczoraj w kwiaciarni widziałam przekwitającego białego z różowymi mazami ale cena była trochę dla mne za duża jak za przekwitający okaz, bo 20 zł...a dziś widziałam przekwitnięte zasuszone z opadającymi liściami za 15 zł
oj liczą sobie kwiaciarnie liczą...
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Migotka sama jestem ciekawa jak zakwitną te przecenkowe storczyki, bo nie ukrywam, że mi się ich jeszcze parę uchowało:). Migotka trzeba cierpliwości w szukaniu kwiatów na przecenkach.Raz się cos trafi innymi razy nie. Ale to na całe szczęście, bo byśmy chyba zbankrutowali inaczej:D:D
- nina1611
- 500p

- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
śliczny
na pewno niedługo zakwitnie!!! i tego Ci życzę 
- Kaja-gr
- 200p

- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
ooo to coś jak większość moich
produkują zieleninę rok po roku
! Życzę Ci [ i sobie :P:P] żeby jak najszybciej zakwitł 
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Coraz bardziej się oswajam z buszowaniem po Forum.
Patrycjo, wreszcie odwiedziłam Twoja stronę ze storczykami.
Są piękne, a Ty jesteś "storczykowo zakręcona".
Znam to uczycie.... Szalałam z nimi od 97roku do 2007r.Zamawiałam, wybierałam w marketach przecenione a one odpłacały mi pięknym kwitnieniem.
Kwitły przepięknie i nagle zaczęły mi ginąć.Został mi jeden co kwitł non-stop do tego roku.
Skończył kwitnienie i wypuszcza same keiki. Zaraz wstawię fotkę.
Ten co pokazałam wcześniej to sąsiadki wzięłam go bez jednego kwiatka na okres wakacjii i tak mi pięknie rozkwitł.
A ja pięknie dziękuję za odwiedziny .
Maryla
Patrycjo, wreszcie odwiedziłam Twoja stronę ze storczykami.
Są piękne, a Ty jesteś "storczykowo zakręcona".
Znam to uczycie.... Szalałam z nimi od 97roku do 2007r.Zamawiałam, wybierałam w marketach przecenione a one odpłacały mi pięknym kwitnieniem.
Kwitły przepięknie i nagle zaczęły mi ginąć.Został mi jeden co kwitł non-stop do tego roku.
Skończył kwitnienie i wypuszcza same keiki. Zaraz wstawię fotkę.
Ten co pokazałam wcześniej to sąsiadki wzięłam go bez jednego kwiatka na okres wakacjii i tak mi pięknie rozkwitł.
A ja pięknie dziękuję za odwiedziny .
Maryla
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Ale one Ci rosną "nie uroku". Podziwiam i zaczynam znowu myśleć nich
Maryla
Maryla
- nina1611
- 500p

- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
mmaryla Jak się najpierw o nich myśli, to szybko się o nich marzy a od marzeń do posiadania to już krótka droga:).
nina1611 oj tak niech rośnie, kwitnie...
Ale żebym nie miała dzisiaj za lekko to jeszcze myślałam, gdzie coś popodwieszać do półek aby jakies kwiatki tam pozmieszczać i pokombinowałam i przestawiłam biurko:). Szafka spod biurka oczywiście posłużyła za stojak pod kwiatuchy:) Umiesciłam na niej storczyki, które aktualnie przekwitły i sobie odpoczywają. Zmieścił się tez tam 1 fiołek, który był wcześniej odstawiony w kąt, bo nic mu się już nie chciało. I dziś zauważyłam, że wypuszcza malutkiego pączusia z 1 kwiatuszkiem:)

Storczusie znikły z parapetu już prawie wszystki i mała zmiana dekoracji:)

nina1611 oj tak niech rośnie, kwitnie...
Ale żebym nie miała dzisiaj za lekko to jeszcze myślałam, gdzie coś popodwieszać do półek aby jakies kwiatki tam pozmieszczać i pokombinowałam i przestawiłam biurko:). Szafka spod biurka oczywiście posłużyła za stojak pod kwiatuchy:) Umiesciłam na niej storczyki, które aktualnie przekwitły i sobie odpoczywają. Zmieścił się tez tam 1 fiołek, który był wcześniej odstawiony w kąt, bo nic mu się już nie chciało. I dziś zauważyłam, że wypuszcza malutkiego pączusia z 1 kwiatuszkiem:)

Storczusie znikły z parapetu już prawie wszystki i mała zmiana dekoracji:)

- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Ależ się dzieje u Ciebie
Przemeblowania udane
roślinki pięknie się prezentują 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM