rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

A mogłabyś mi na PW podrzucić nazwę tej firmy ogrodniczej? Bo ja ostatnio też widuję dziwne nazwy na roślinkach (co prawda właściwych imion roślinek nie znam, ale znam te, które pasują do widniejących na doniczkach nazw i wyglądają inaczej :roll: ).
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczna kompozycja, już chciałam pisać, że się poplączą, ale czytam, że zrobiłaś separator ;:333
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kwietnik zapełniony bardzo ładnie! Gdzie ty teraz dostawisz nowe kwiaty :wink: musisz sobie drugi taki zafundowac :P
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

nowika teraz muszę przystopować, dziś w B. z bólem serca odeszłam tylko ze słodyczami, nawet córka się zdziwiła, że bez kwiatka przyszłam :lol:
Muszę poczekać na półki w kuchni, a najpierw panele na tej ścianie, gdzie mają być te półeczki. na szczęście panele już zakupione, czekają tylko na montaż, czyli czas wolny i chęć małża :wink:
Dziś działałam na balkonie, bo wreszcie trochę cieplej, zrobiłam trzy sadzonki pelargonii bluszczolistnej i z 5 plektrantusa w słoiku na styropianie. Zaczynam się zastanawiać, gdzie ja to wszystko zmieszczę w tym przedpokoju. To już będzie 5 sporych donic i póki co 4 małe z pelargoniami i dwie nieco większe z młodymi fuksjami, no i dojdzie jeszcze ten plektrantus :roll:
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

A ja się nie oparłam i wróciłam z zakupów z fikuskiem :oops:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aga, ja czuję, ze dziś się nie oprę, bo idę na targ, a tam kwiatów zatrzęsienie. Może nie tyle, co w maju, ale za to jakie ceny :D
Muszę coś dokupić na balkon, bo dwie begonie padły. Nie mam pojęcia, co im się stało. Łodygi im całkiem można powiedzieć sflaczały. Myślę, że to ta pogoda albo wywołana pogodą jakaś choroba.
czeka mnie tez zakup czegoś na mączliki, bo nie jest ich dużo, ale jednak gdzieniegdzie latają.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rapunzel pisze: ja czuję, ze dziś się nie oprę, bo idę na targ, a tam kwiatów zatrzęsienie. Może nie tyle, co w maju, ale za to jakie ceny :D
Jagódko, ja także na zakupy obieram kierunek tylko gdzie mogę spotkać kwiatki. :;230 . Właśnie jedynie to targowisko trochę ode mnie za daleko i z parkowaniem ciężko. Gdyby nie to, była bym dwa razy w tygodniu. ;:108 . Życzę obfitych zakupów. ;:196
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Właśnie wróciłam z rynku.Miałam tylko dziecku spodnie kupić.Fakt spodnie kupiliśmy,ale........przytargałam jeszcze floksy i ostróżkę. :wit
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ooo skrzydłokwiat dołączył do kolekcji ;:138
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Skrzydłokwiat na pewno będzie Ci pięknie i długo służył, to roślinki bardzo łatwe w uprawie. ;)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was
Miałam już kiedyś przygodę ze skrzydłokwiatem i choć nie byłam specjalnie wprawiona dość długo sobie funkcjonował, ale potem jakoś zmarniał i oddałam komuś chyba. Pamiętam za to, że kupiłam kwitnącego, ale już potem nigdy tego wyczynu nie powtórzył niestety. Czy macie jakieś doświadczenia w skłanianiu skrzydłokwiata do zakwitnięcia? Chętnie się dowiem.
Zeniu, oczywiście byłam na targu, bo ja mam tam rzut beretem :D

Zdecydowałam, że w ramach oszczędności zakupię tylko dwa koleusy i zaczęłam przebierać w tej palecie z jakimiś resztkami. Pani ostatecznie dała mi te dwa koleusy po 50 gr i dołożyła niecierpek walleriana z całkiem sporą ilością pąków i fuksję nieco wymizerowaną, ale za to fajna odmiana, biało różowa z pełnymi kwiatami. Tak więc zakupiłam za 1,50 zł cztery kwiatki, ale najbardziej zadowolona jestem z fuksji, tyle, ze kolejna doniczka do przezimowania doszła.
W drodze powrotnej kupiłam jeszcze drugi mirt, żeby temu pierwszemu nie było smutno tam samemu w kuchni. ;:14
Jestem niereformowalna ;:223
Odnośnie tego niecierpka walleriana to zastanawiam się, czy to mi przezimuje w domu. Nie znam się kompletnie na tym gatunku niecierpka. Jak zakwitnie, to wrzucę zdjęcia. Fuksji oberwałam 4 przywiędłe kwiaty i zobaczę, czy coś z niej jeszcze da się wykrzesać w tym roku, czy już tylko do sadzonkowania się nada.
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Podobno,jeśli skrzydłokwiat nie kwitnie trzeba go podzielić na mniejsze sadzonki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

a ja slyszalam ze jak nie kwitnie to potrzebuje wiecej swiatla lub trzeba mu miejsce zmienic
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Ooo rożne opinie na temat skrzydlokwiata ale rzeczywiście jak rozdzieliłam małą sadzonkę to zakwitła dwoma kwiatami a duża nie kwitla w tym czasie.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja podlewam nawozem do surfinii: kwitnie i ładnie rośnie. :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”